Comfortabel mediteren doe je zo

by Charelle
comfortabel mediteren meditatiestoeltje

Een paar jaar geleden kocht ik een meditatiestoeltje: een soort uitklapbaar meditatiekussen met rugleuning. Altijd als ik het stoeltje ergens mee naartoe neem – retreats, workshops, ceremonies, mantra avonden, etc. – krijg ik van mensen de vraag waar ik dat stoeltje vandaan heb. Logisch, want urenlang op de grond of op een kussentje zitten is geen pretje zonder rugleuning.

Meditatiestoeltjes en Backjacks

De eerste keer dat ik met meditatiestoeltjes in aanraking kwam, was toen ik op een permacultuur boerderij woonde in North-Carolina. Naast helpen in en rond de boerderij, vonden er verscheidene workshops en cirkels plaats, meestal in de ‘gazebo’ – volgens mij noemen we dat een ‘prieel’ in het Nederlands. In de gazebo kon je alleen maar op de grond zitten en er waren ook geen muren om tegenaan te leunen. Dus met mijn fibromyalgie, vroeg ik bij de eerste workshop al of het OK was om een stoel te pakken binnen. Dat bleek niet nodig, want ze hadden zogeheten ‘backjacks’ (wat stiekem een veel leuker woord is dan ‘meditatiestoel’). Ik wist niet wat ik zag: comfy stoeltjes bedoeld om lang mee op de grond te zitten? Waarom had ik deze stoeltjes in Nederland nog nooit gezien?

Maanden later, toen ik weer in Nederland was, bestelde ik dan ook meteen een meditatiestoeltje. Een stoeltje om mee te nemen naar retreats, ceremonies, workshops, mantra avonden en allerlei andere activiteiten waar je normaalgezien lange tijd op de grond of op een kussentje zit.

Waar koop je een vloerstoel?

Overal waar ik kwam met mijn meditatiestoeltje kreeg ik de vraag waar ik het had gekocht. Na een tijdje begon ik me dan ook af te vragen of ik ze niet zelf moest gaan verkopen. Toch wilde ik dat niet, het leek me veel gedoe en ‘ge-uitzoek’ en ik had andere dingen te doen. Ook zou ik het product dan nog duurzamer en milieuvriendelijker willen maken dan het nu is. Dat gezegd hebbende, de vloerstoeltjes hebben een vulling van eco vriendelijk spons materiaal, wat ik een fijn idee vind.

MeditatieStoeltje.nl

Een lang verhaal kort: uiteindelijk besloot ik om een website te maken voor de stoeltjes, waarop ik werk met affiliate links: MeditatieStoeltje.nl. Voor ieder stoeltje dat wordt gekocht door iemand die via mijn website terecht komt op de website van PatiPada of Bol, krijg ik een klein percentage van de omzet. Dat betekent niet dat jij meer betaalt, jij betaalt gewoon de standaardprijs, maar ik krijg van de webshop een klein deel van de winst.

Affiliate links

Ik vind affiliate links geweldig en gebruik ze al jaren. Voor ieder boek dat ik met je deel of aanraad, maak ik direct een affiliate link aan. Als je het boek bestelt betaal je niets extra’s, maar ik krijg een mini-percentage van het aankoopbedrag omdat je het boek hebt gekocht op mijn aanraden.

Wat ik er zo mooi aan vind is dat het marketingbudget met affiliate programma’s direct bij kleine ondernemers terecht komt – in plaats van dat het naar grote reclamebureau’s gaat. Kleine ondernemers vertellen alleen over producten waar ze écht enthousiast over zijn – ik ga niet over iets schrijven of praten waar ik ontevreden over ben. Producten die niet de moeite waard zijn krijgen geen aandacht, terwijl dat met een ‘echte’ reclamecampagne wel het geval zou zijn. Je zou dan worden verleid tot het kopen van iets waar je later spijt van krijgt. Met affiliate links loop je dat risico niet.

Het leek me leuk om je op deze manier een kijkje te geven in hoe je eenvoudig voor jezelf extra inkomsten genereert, want met affiliate links werken, dat kan iedereen. Ik werk zelf met het affiliateprogramma van Bol.com en met TradeTracker (waar Patipada bij zit aangesloten), maar er zijn talloze affiliate websites. Dus informeer even bij de website waarvan jij een product zou willen aanbevelen, of ze een affiliate programma hebben en hoe je je daarvoor aanmeldt.

Oh! En als het ook jou wel fijn lijkt om eindelijk eens comfortabel te mediteren of in een cirkel te zitten, op mijn website MeditatieStoeltje.nl vind je drie heerlijke meditatiestoeltjes.

Ga meteen naar MeditatieStoeltje.nl

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

10 comments

Saskia 23 november 2020 - 08:58

Oh dit ziet er erg fijn uit! Ik moet het ook weer eens wat vaker oppakken :-)

Reply
Charelle 17 december 2020 - 11:33

Ja, het is echt heel fijn! Aanrader!

Reply
Huis in bos kopen: Tips huisje in box kopen | The Scent of Cinnamon 3 december 2020 - 12:20

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
Dromen over mijn ideale boshuisje | The Scent Of Cinnamon 3 december 2020 - 12:24

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
Astrologie, cryptocurrencies en Bitcoin | The Scent Of Cinnamon 3 december 2020 - 12:24

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
3 manieren om minder te stoken | The Scent Of Cinnamon 17 december 2020 - 16:04

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
HappySoaps: natuurlijke & zero waste verzorgingsproducten | The Scent Of Cinnamon 5 januari 2021 - 11:51

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
Een badkamer bouwen in een boshuisje | The Scent Of Cinnamon 8 juni 2021 - 10:13

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
Mind | Kom tot rust en in balans door te mediteren! 20 januari 2022 - 09:39

[…] Lees ook: Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply
2 tips voor een diepere meditatie | The Scent Of Cinnamon 20 januari 2022 - 16:05

[…] Comfortabel mediteren doe je zo […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.