Dromen over mijn ideale boshuisje

by Charelle

Inmiddels woon ik alweer een jaar in een appartementje aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, een heerlijk plekje waar ik iedere dag mag genieten van het prachtige bos. Maar hoe meer ik in het bos ben, hoe meer het verlangen naar een écht boshuisje begint te kriebelen. Hoe zou mijn ideale boshuisje eruitzien?

Houten boshuisje

Zo’n prachtig houten huisje midden in het bos (zonder boven- of onderburen, op een vogelnestje na), met grote open ramen die uitzicht bieden op de bomen, voorbij rennende eekhoorns en een heel scala aan vogels en vlinders. Grote ramen waar ik in de herfst de paddenstoelen door kan zien opkomen, van honingzwammen en sponszwammen tot mooie rode paddenstoelen met witte stippen. En misschien dat er dan aan die muur met ramen, ook wel een terrasoverkapping is gemaakt. Een soort tuinkamer met ramen aan alle zijden waar ik de hele dag lekker kan schrijven, genietend van de regen die op de ramen klettert of het briesje met bosgeur dat naar binnen komt via de glazen schuifwand.

Warm bad en kruidentuin

Zo’n houten boshuisje is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk ligbad, of vuurgestookte hottub in de tuin. Ja, die tuin, die dan helemaal volstaat met mijn favoriete kruiden: bijvoet, absintalsem, rozemarijn, calendula, st. janskruid, teunisbloem en roos. Heerlijk geurige kruiden die ik dan in een groot theezakje doe en lekker in het bad leg, zodat ik letterlijk kan baden in het medicijn van mijn tuin, omringd door de bomen en de geluiden van het bos.

Haardvuur en kastje vol kruiden

Behalve een kampvuurtje in de tuin is er natuurlijk ook binnen een gezellig haardvuur met van die stoelen ervoor waar je lekker in weg kunt kruipen. Met een boek, vegan chai latte en versgebakken pompoenbrood dat zijn geur helemaal door het huisje heeft verspreid. En tussen de open keuken en de woonkamer staat dan een hele grote, antieke apothekerskast waar al mijn gedroogde kruiden en kruidenmengseltjes wonen.

Ja, wat heerlijk, zo’n boshuisje met grote ramen, een tuinkamer, een hottub in de tuin, een kruidentuintje, een houtkachel en héél veel plek voor al mijn kruiden!

Droom jij er weleens van in een huisje in het bos te wonen? Hoe zou jouw ideale boshuisje eruitzien? Zou jij ook kiezen voor een terrasoverkapping en een hottub? Of zou je juist voor een sauna in de tuin gaan (oh, nu ik het zeg, die wil ik eigenlijk ook wel!)? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Verasol.nl.

1 comment

Voor het eerst een eigen tuin! 3 must-haves | The Scent Of Cinnamon 26 augustus 2021 - 10:58

[…] Dromen over mijn ideale boshuisje […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.