Voor het eerst een eigen tuin! 3 must-haves

by Charelle

Eind dit jaar ga ik voor het eerst in een echt, eigen huis wonen en dat betekent… een eigen tuin! Ik ben hier zo enthousiast over dat ik alvast wat dromen voor deze tuin met jullie deel. Lees je mee?

Houtgestookte hottub

Mijn nieuwe huisje ligt in het bos en het lijkt me magisch om in de avond heerlijk in een hottub te zitten. Er zijn veel verschillende soorten hottubs verkrijgbaar, maar eigenlijk wil ik het liefst een houtgestookte variant, ook al kost het dan iedere keer nogal wat werk voordat ik eindelijk in bad kan. Zo’n hottub is namelijk niet aangesloten op elektriciteit of een waterleiding. Je vult de hottub met een tuinslang en stookt hem warm met vuur. Onderin de hottub zit een soort kacheltje waar houtblokken in kunnen die je aansteekt, zodat het water langzaam wordt opgewarmd. Als het water lekker warm is ga je in bad. Na het badderen doe je er een cover op, wat ervoor zorgt dat de warmte behouden blijft en je de volgende dag nog een keer in bad kunt, zonder opnieuw te hoeven stoken.

Sfeervolle verlichting

Omdat mijn huisje in het bos ligt, is het er ’s avonds en ’s nachts flink donker. Dan is wat sfeervolle verlichting toch wel fijn. Ik denk dat ik kies voor led strips om een paar paadjes in de tuin te belichten, zodat ik in het donker makkelijk de weg naar de deur en het schuurtje kan vinden. En naar de hottub natuurlijk! Verder heb ik mooie ledlampen gezien bij Lideka home, in de vorm van een halve maan, waar ik er een paar van wil plaatsen voor wat sfeer.

Moestuintje

Een nieuwe tuin betekent dat ik eindelijk mijn eigen moestuintje kan aanleggen! Op het moment doe ik een beetje aan balkontuinieren, maar dat vind ik eigenlijk maar een hoop gedoe. Als ik klaar ben moet ik met al het groenafval door mijn appartement en naar beneden, om het ergens achter de flat in een groenbak te gooien. Dat levert eigenlijk iedere keer een vies huis op, want dat gaat natuurlijk niet zonder te knoeien. Ook het balkon is iedere keer echt een zooitje na het tuinieren en dat is toch een stuk moeilijker opgeruimd te krijgen dan een tuin. De eerste groenten die ik ga zaaien in mijn tuin? Snijbiet, pompoen en courgette!

Hangmat

Hoe fijn zou het zijn om ook een hangmat op te hangen in de tuin!? Mijn huisje ligt in het bos, dus bomen genoeg om een hangmat tussen te spannen. Ik kan niet wachten er heerlijk in te liggen met een boek, met op de achtergrond de geluiden van het prachtige bos!

Ik ben heel benieuwd, wat mag volgens jou echt niet ontbreken aan mijn nieuwe tuintje? Laat het weten in de reacties!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming voor kinderen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Lideka Home en HangmatGigant.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.