Welke NLP opleiding volgde ik? Hint: de beste!

by Charelle

Dit jaar volgde ik een opleiding tot NLP coach en hypnotherapeut. Ik was al een tijdje benieuwd naar NLP en wilde er graag een opleiding in volgen, maar ik vond het lastig een opleiding te vinden waar ik echt enthousiast van werd. Totdat ik Yes Supply ontdekte…

Sinds ik in 2015 ben afgestudeerd als Master in Media Innovation heb ik een heel scala aan cursussen gevolgd: kruidengeneeskunde, astrologie, alchemie, zingeving… Ik deed een Qigong Teacher Training en begon zelfs aan een acupunctuuropleiding. De helft van de cursussen maakte ik af, de andere helft staakte ik. Niet omdat ik de stof niet interessant vond, maar omdat de stof niet op een boeiende manier gepresenteerd werd. Ik volgde deze cursussen toch voor mijn persoonlijke ontwikkeling, niet omdat ik er mijn beroep van wilde maken. (Mocht de acupunctuuropleiding meer ‘fun’ geweest zijn, was ik wellicht nog acupuncturist geworden, je weet maar nooit).

Je begrijpt, na een tijdje was ik klaar met opleidingen en beloftes van hoe ‘fun’ en ‘hands-on’ de opleiding was. Beloftes die vaak niet werden waargemaakt. Voor mij in ieder geval, want dit is natuurlijk een subjectieve kwestie.

Welke coachopleiding

Ik wist dat ik een betere fundering wilde als coach, maar het beeld dat ik had bij een coachopleiding zorgde ervoor dat ik dat lang uitstelde. Ik zag een saaie vergaderzaal voor me, met een overenthousiaste man. Met een bloesje en een jasje aan, die zichzelf heel wat vond omdat hij zich dankzij NLP zo vrij voelde dat hij nu voor de klas durfde te vloeken en het hem geen zak uitmaakte wat iedereen van hem vond. Want, iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen succes en als de les hem niet aanstond, was de persoon vrij te gaan. En dan ook nog tussendoor van die ren en spring oefeningen doen a la Tony Robbins…

Verschrikkelijk.

Thuisopleiding tot coach

Een thuisopleiding zag ik echter niet zitten. Ik deed ooit een cursus kruidengeneeskunde bij CIVAS en die was teleurstellend slecht. Daarbij had ik niet het idee dat ik nou zo’n onzettend goede coach zou zijn na het doorlezen van een map.

De beste NLP opleiding

Waarschijnlijk had ik nooit een NLP opleiding gevolgd, had ik Yes Supply niet ontdekt. Yes Supply begon ooit als de mindstyle blog van de Canadese Reese Evans. Ze wilde meer plezier in het leven en zien wat er allemaal wél mogelijk was. Haar motto: ‘only take YES for an answer’. Op haar eigen reis van persoonlijke groei kwam ze in aanraking met NLP en behaalde ze haar NLP Trainer certificaat. Daarnaast volgde ze alle mogelijke cursussen op het gebied van NLP en het ‘herprogrammeren’ van je brein. Zo volgde ze seminars bij Joe Dispenza, Tony Robbins, Bob Proctor en vele anderen.

Reese is een jonge, hippe twintiger en een echte #girlboss. Ze is heel rustig en introvert, maar kan zich heel goed verplaatsen in haar rol als Trainer en als ze voor de klas staat komt ze helemaal niet introvert over. In andere woorden: ik voelde wel een klik met haar.

Yes Supply NLP opleiding

Als NLP Trainer biedt Reese tegenwoordig zelf NLP opleidingen aan via haar website Yes Supply. De opleiding bestaat uit een deel ‘pre-study’ en een ‘live week’. De pre-study bestaat uit zo’n 40 uur aan audiocolleges, ingesproken door Reese herself. De ‘live week’ vindt plaats in Toronto en is een heerlijke intensieve week waarin je je NLP echt eigen maakt. Wil je niet naar Toronto? Dan mag je de live week ook online afronden.

Voor mij was de opbouw van deze opleiding ideaal. Ik hoefde niet iedere week of maand naar een saaie vergaderzaal om naar iemand te luisteren die ik wel of niet inspirerend vond. Ik kon de audiocolleges heerlijk in mijn eigen tijd luisteren. Meestal ging ik hiervoor speciaal naar een koffietentje zodat ik me echt op de stof kon focussen, maar soms luisterde ik ook in de trein of tijdens het wandelen. De week in Toronto zorgde voor een stok achter de deur, vóór die tijd moest ik de pre-study helemaal doorgenomen hebben. Bij een normale thuisstudie heb je veel kans dat je halverwege afhaakt.

Naar Niagara Falls met studiegenootjes na het afronden van de opleiding.

NLP in Toronto

Persoonlijk wilde ik wel naar Toronto, het leek me super leuk om de studie te combineren met een leuke reis, Reese te ontmoeten en al mijn studiegenootjes in het echt te zien. In Toronto waren we met een groep van ongeveer dertig vrouwen. De meeste in de 20 of 30, maar er waren ook twee powervrouwen van in de 60 bij. Via de Facebook groep had ik al contact gehad met een paar van deze vrouwen en zo deelde ik in Toronto een AirBnB met drie studiegenootjes. Twee Britse meiden en één uit Duitsland, Reese trekt namelijk studenten aan van over de hele wereld.

NLP examen

Het examen bestaat bij Yes Supply uit een open boek toets. Je krijgt de test zodra je je inschrijft, dus je hebt alle tijd om de vragen goed in te vullen. Halverwege de week in Toronto moet je de toets inleveren, zodat je nog vragen kunt stellen.

Opleiding afgerond, op de foto met Reese!

Gratis ondernemerscursussen

Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding, heb je voor altijd toegang tot Reese haar wekelijkse colleges, ook na het afronden van de opleiding. Iedere week biedt ze een online masterclass aan over een bepaald onderwerp met betrekking tot de opleiding, of één van de ondernemerscursussen die je er gratis bijkrijgt (zoals over het bouwen van je mailingslijst, het groeien van je Instagram, of het beschermen van je energie). Tijdens een masterclass kun je vragen stellen en coacht Reese je naar antwoorden.

De beste NLP opleiding die er is!

Je hoort het al, ik vind dit de beste NLP opleiding die er is. Reese biedt de opleiding aan onder de naam ‘Yes Supply Method Practitioner’, na de opleiding ben je gecertificeerd als NLP practitioner, hypnotherapeut, EFT (Emotional Freedom Tapping) practitioner, Life & Success coach en Time Techniques therapeut. De opleiding is in het Engels, maar ik weet dat dat voor veel van ons geen enkel probleem is. Ik vond het juist wel fijn, eigenlijk!

Gratis Masterclass

Als je benieuwd bent naar de lessen van Reese, dus kun je de gratis Masterclass volgen. Dan krijg je echt een idee van hoe leuk en waardevol de lessen van Reese zijn. Wil je meer lezen of je meteen inschrijven voor de opleiding? Dan kan dat hier.

Heb je vragen over de opleiding? Dan mag je mij altijd even contacten. Je doet dat het best door me een berichtje te sturen op Instagram.

Inschrijven

Als je je besluit in te schrijven voor de opleiding, zou het voor mij veel betekenen als je één van onderstaande linkjes gebruikt. Ik krijg dan van Yessupply een kleine bijdrage, zonder dat jij meer betaalt. En nee, dat beïnvloedt niet mijn mening over het programma, ik ben oprecht super enthousiast en raad het iedereen aan die en NLP-cursus wil volgen!

Laat je het me weten als je je hebt ingeschreven! Vind ik super leuk om te horen!

Liefs,
Charelle

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

5 comments

Comfortabel mediteren doe je zo | The Scent Of Cinnamon 11 november 2020 - 14:43

[…] Welke NLP opleiding volgde ik? Hint: de beste! […]

Reply
Een auto kopen. Of toch een busje? | The Scent Of Cinnamon 3 december 2020 - 12:25

[…] Welke NLP opleiding volgde ik? Hint: de beste! […]

Reply
Huis in bos kopen: Tips huisje in box kopen | The Scent of Cinnamon 6 december 2020 - 12:41

[…] Welke NLP opleiding volgde ik? Hint: de beste! […]

Reply
Review & Ervaring - De Supermud van GlamGlow is écht super! 14 februari 2022 - 16:12

[…] Welke NLP opleiding volgde ik? Hint: de beste! […]

Reply
Mijn ervaringen met Kruidengeneeskunde bij Civas; doen of niet? 18 juli 2022 - 12:00

[…] Welke NLP opleiding volgde ik? Hint: de beste! […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.