Mijn ervaringen met Kruidengeneeskunde bij Civas; doen of niet?

by Charelle

In 2016 volgde ik een studie Kruidengeneeskunde bij Civas. Ik krijg vaak de vraag of ik dat aan zou raden en eerlijk gezegd heb ik daar geen direct antwoord op. Het hangt er een beetje vanaf wat je met de studie wilt en hoe jij leert. Hieronder vertel ik er wat meer over.

In september begin ik met het tweede jaar van mijn opleiding Kruidengeneeskunde bij Het Kruidenrijk. Inderdaad, na mijn studie bij Civas was ik niet klaar met leren, integendeel. Het maakte me alleen maar nieuwsgieriger en zorgde ervoor dat ik méér wilde weten.

Kruidengeneeskunde bij Civas: dit krijg je

Wanneer je je aanmeldt voor een studie bij Civas krijg je een dikke studiemap toegestuurd. Die map dien je zelf helemaal door te nemen. Aan het eind van ieder hoofdstuk vul je online een toets in. Het lezen van het materiaal was zeer interessant, maar je kunt je voorstellen dat met zoiets praktisch als Kruidengeneeskunde, alleen lezen niet volstaat om het vak te beheersen en te beoefenen.

Ik zie vaak dat mensen zich daarin vergissen. Een arts studeert ook zo’n 10 à 14 jaar voordat hij zijn vak als arts mag uitoefenen. Waarom zou dat anders zijn met Kruidengeneeskunde? Nu is 14 jaar wel erg lang, maar een map van Civas in een paar weken doorlezen maakt je geen Kruidengeneeskundige.

Aanrader? Ja of nee?

Betekent dat dat ik de studie bij Civas afraad? Nee. Kruidengeneeskunde bij Civas is een leuke studie als je gewoon wat meer wilt weten over Kruidengeneeskunde, wilt ontdekken of je er meer mee wilt of als voorbereiding op een echte studie, bijvoorbeeld bij Het Kruidenrijk. Zo heb ik bij Civas ook de studie Coaching en Counseling gedaan, gewoon voor wat extra inzicht en handvatten.

Als je meer wit weten over de studie Kruidengeneeskunde bij Civas, kun je op hun website kijken. Je kunt zelfs een gratis les downloaden, zodat je een gevoel kunt krijgen voor wat ze aanbieden.

Ik ben benieuwd, heb jij ooit een cursus bij Civas gedaan? Wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

1 comment

5 inspirerende carrièreswitches om te maken 13 december 2022 - 13:44

[…] Mijn ervaringen met Kruidengeneeskunde bij Civas; doen of niet? […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.