De keuken in mijn nieuwe boshuisje

by Charelle
keuken boshuisje

Over een halfjaar is het zo ver: dan verhuis ik naar een klein huisje in het bos. Een droom die uitkomt, maar tegelijkertijd super spannend. Want hoe gaat het zijn? Voordat ik dat ga ervaren mag ik me eerst nog even bezighouden met het opknappen van de vervallen woning. En wel te beginnen met de keuken!

Keuken verbouwen

Op het moment zit er een heel klein afgesloten keukentje in het huis, waar ik sowieso verandering in ga brengen door de muur af te breken. Op die manier wordt het een open keuken die onderdeel is van de woonkamer. Dat betekent automatisch dat de keuken er best mooi en warm uit mag gaan zien, het zou zonde zijn als er een goedkope, ongezellige keuken in kwam die helemaal niet past bij de rest van het huis.

Luxe keuken

Ik ben dus zeker bereid om geld opzij te zetten voor een mooie keuken. Een design keuken is een optie, maar ook Scandinavische en retro keukens komen voorbij tijdens mijn zoektocht. Het zijn allemaal best luxe keukens, maar dat mag ook wel, want ik wil er genoeg ruimte hebben om kruiden te kunnen verwerken. Ik begin dit jaar namelijk met de opleiding Kruidengeneeskunde en heb voor het eerst een eigen tuin, waar ik mijn eigen kruiden kan groeien.

Ruimtelijke keuken

Mijn nieuwe keuken mag er mooi rustiek uitzien, met veel houtelementen en van die rekjes om koperen pannen aan te hangen. Ik denk aan bruin, maar ook aan van dat oud groen, voor de huiselijke 18de eeuw stijl. Verder wil ik lekker veel planken voor voorraadpotten, maar vooral ook veel werkblad zodat er genoeg ruimte is om te rommelen.

Must-haves

Een aantal dingen die ik heel graag in mijn nieuwe keuken wil zijn een quooker, een droogoven en een grote vriezer. Een wasbak die makkelijk schoon te maken is zou ook ideaal zijn, het liefst een met een hoge kraan waar je makkelijk een grote pan onder kunt houden. Midden in de keuken wil ik bovendien een mooie tak ophangen om kruiden aan te drogen.

Koken in de nieuwe keuken

Ik kan niet wachten om te gaan koken in de (nog niet bestaande) nieuwe keuken! Het lijkt me heerlijk om lekkere vegan stoofpotjes te maken en appeltaarten te bakken, zeker met de koudere maanden voor de deur. Ja, met de nieuwe keuken gaat het me zeker lukken om een ‘cozy cabin’-sfeertje te creëren!

Hoe zou jouw droomkeuken in een boshuisje eruit zien? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Goergen Keukens.

2 comments

5x onmisbare interieur items voor een boshuisje | The Scent Of Cinnamon 8 februari 2022 - 13:46

[…] De keuken in mijn nieuwe boshuisje […]

Reply
Samenwonen & nieuw huis: 5 keukenwensen 5 december 2022 - 13:52

[…] De keuken in mijn nieuwe boshuisje […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.