Samenwonen & nieuw huis: 5 keukenwensen

by Charelle

Over een jaar verwachten mijn vriend en ik te verhuizen, zodat we eindelijk wat meer plek hebben, zeker in de keuken! Hoe die keuken eruit gaat zien? In dit artikel vertel ik je mijn keukenwensen!

Afgelopen zomer ben ik bij mijn vriend ingetrokken en nu wonen we heerlijk samen in een appartement in Utrecht. Zoals je weet ben ik gek op koken, maar deze keuken is eigenlijk net te klein voor culinaire uitspattingen. Mijn hele collectie meelsoorten en kruidenpotjes passen niet in de kastjes en ik kom altijd werkblad tekort. Over een jaar willen we verhuizen, dus ik droom al lekker weg over een nieuwe keuken!

1. Kookeiland

Keukens met kookeiland vind ik prachtig! Het creëert lekker veel werkplek, die je mist wanneer je enkel werkblad langs de muren hebt. De kookplaat komt dan op het keukeneiland met de afzuigkap erboven. Ik wil sowieso een hittebestendig aanrechtblad, zodat ik snel een pan van het vuur kan halen als dat nodig is. Een u keuken lijkt me ideaal, zodat het kookeiland precies in het midden kan staan.

2. Groene kastjes

Zo’n landelijke keuken met groengrijze kastjes is mijn droom. Op Pinterest zie ik vaak dat zo’n keuken gecombineerd wordt met een wit-zwarte tegelvloer, maar dat vind ik net te druk. Veel liever heb ik een warme, bruine houten vloer. Dat komt op mij veel gezelliger over!

3. Houtkachel

Het lijkt me super knus om in de keuken een houtkacheltje te hebben staan, wat lekker uitnodigt om rond de keukentafel te gaan zitten. Veel mensen denken dat een houtkachel verboden is, maar dat is niet zo. Alleen op veel vakantieparken is het verboden om een houtkachel in je vakantiehuisje te hebben. Het is wel verstandig om op YouTube even te kijken hoe je duurzaam stookt, dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

4. Grote wasbak

Ik vind het heerlijk als een keuken een grote wasbak heeft, zodat niet meteen alles nat spettert op het moment dat je iets omspoelt. Een mooie sierlijke kraan erboven die je alle kanten op kunt draaien en ik ben helemaal tevreden!

5. Houten planken

Wat ik ook prachtig vind zijn van die robuuste houten planken boven het aanrecht, om je servies op te zetten, samen met wat vaasjes met droogbloemen en zo’n authentieke stoofpan. Het zijn details, maar het geeft de keuken wel precies de sfeer die ik wil hebben!

Ik ben benieuwd, hoe zou jouw droomkeuken eruitzien? Zou je ook gaan voor een kookeiland? Waarom wel of niet? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Nuva Keukens.

1 comment

Mijn toekomstige keuken: landelijk en praktisch | The Scent Of Cinnamon 5 juni 2023 - 11:45

[…] Samenwonen & nieuw huis: 5 keukenwensen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.