Mijn 5 favoriete keukenaccessoires

by Charelle
Mijn 5 favoriete keukenaccessoires

Dat ik graag in de keuken sta is geen geheim. Met liefde maak ik de lekkerste gerechten, baksels en kookcreaties. Altijd met een gezonde twist. Denk maar eens aan deze Sorghum Koekjes of Ayurvedische Chocolademelk. Maar iemand die graag in de keuken staat heeft ook goed gereedschap nodig, dus daarom deel ik vandaag mijn 5 favoriete keukenaccessories. Van een keukenmachine tot een spiralizer.

Keukenmachine

Mijn keukenmachine heb ik al 7 jaar en hangt bijna met touwtjes aan elkaar (tja, dat krijg je als je vaak verhuist), maar hij werkt nog steeds als een tierelier! Het is een Philips en het typenummer dat ik heb is natuurlijk niet meer verkrijgbaar, maar veel van zijn opvolgers wel. Het type dat ik heb komt het dichtst in de buurt van de Philips Viva. Deze keukenmachine komt met heel wat accessoires, waar ik er verrassend genoeg heel wat van gebruik. De standaard kom gebruik ik het meest, om beslag te mengen of groenten fijn te hakken. Voor het fijn hakken van groenten gebruik ik dan een van de snijschijven die erbij zit. Ook de blender gebruik ik vaak, voor het maken van smoothies of tomatensaus. De citroenpers gebruik ik niet zo gek veel, maar ik ben dan ook niet zo gek op citrusvruchten.

Het leuke is dat veel van de accessories gewoon in de vaatwasser kunnen. Dat betekent dat je keukenmachine gebruiken inderdaad sneller is dan alles met de hang mengen of snijden, want je hoeft het daarna niet nog handmatig schoon te maken – als je een vaatwasser hebt tenminste.

Sinds kort heeft Philips ook de Philips Daily, een kleinere keukenmachine die me ook wel aanspreekt. Heel handig voor mensen met een kleinere keuken. Klik hier om de keukenmachines van Philips te bekijken.

Staafmixer

Ik weet niet wat ik zou moeten zonder staafmixer. Zó onwijs handig voor het maken van soepen en sauzen. Heb je deze Ayurvedische bonensoep al eens geprobeerd?

Jaren geleden had ik een staafmixer van Philips, waar ik in tegenstelling tot de keukenmachine hierboven, helemaal niet blij mee was. Ik vond hem erg moeilijk schoon te maken en de accessoires gingen snel kapot. Sindsdien heb ik een Braun en die gaat al jaren mee, is makkelijk schoon te maken en werkt als een malle!

De staafmixer die ik destijds kocht komt het meest in de buurt van de Braun Multiquick 3. Deze staafmixer komt met een kleine hakmolen, een garde, een pureestamper en beker. De hakmolen is ook erg handig, om even snel een paar worteltjes of walnoten in fijn te hakken. De pureestamper vind ik geniaal en de garde is erg handig, omdat je geen losse handmixer meer nodig hebt (je weet wel, zo een met twee van de gardes eraan). Als je nog meer accessoires wilt is er ook de Braun Multiquick 9. Klik hier om alle staafmixers van Braun te bekijken.

Spiralizer

De Spiralizer is voor mij echt een onmisbaar item geworden. Ik eet ’s avonds niet graag koolhydraten (die eet ik vooral ’s ochtends en ’s middags, puur omdat dat voor mij goed werkt), dus dan is het heerlijk om een pasta te maken… zonder pasta! Met behulp van de Spiralizer maak ik dan heerlijke sliertjes van courgette, lekker laag in calorieën en koolhydraten.

Behalve courgette kun je ook bietjes, zoete aardappel, wortel, komkommer en andere groenten lekker in sliertjes snijden. Dat maakt je salade meteen en stuk vrolijker en creatiever!

Volgens mij heet de Spiralizer die ik heb eigenlijk een Spirelli. Ik kocht hem via Bol.com. Klik hier om alle Spirelli’s te bekijken.

Melkopschuimer

Jarenlang nam ik genoegen met een handmatige melkopschuimer. Je weet wel, zo’n staafje waar een soort spiraal aanzit die je in de melk doopt. Ik denk dat ik er hier wel tien van versleten heb voordat ik besloot een meer professionele melkopschuimer te kopen. Sindsdien ben ik om, want wat is dit handig! Ik maak thuis de lekkerste vegan lattes en cappuccino’s, het liefst met havermelk. Mijn favoriete melkopschuimer? Dat is die van Philips Senseo.

Glazen bakvorm

Eén van de dingen die ik het liefste maak (en eet!) is bananenbrood. Ik eet het als ontbijt en als snack en bak daarom zo’n twee bananenbroden per week (klik hier voor het recept). Het nadeel is dat wanneer je een bananenbrood of cake in een metalen bakvorm in de koelkast bewaard, deze na loop van tijd gaat roesten. Van een vriendin kreeg ik vorig jaar daarom een glazen cakevorm, waar dat probleem helemaal mee is opgelost. Een dikke aanrader als je graag bakt en je baksels in de koelkast bewaard. De bakvorm die ik heb is van Pyrex en vind je hier.

Ik ben heel benieuwd, wat is jouw favoriete keukenaccessoire? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

3 comments

De keuken in mijn nieuwe boshuisje | The Scent Of Cinnamon 2 september 2021 - 11:48

[…] Mijn 5 favoriete keukenaccessoires […]

Reply
5 keukenaccessoires waarmee ik niet zonder kan | The Scent Of Cinnamon 24 januari 2022 - 14:36

[…] Mijn 5 favoriete keukenaccessoires […]

Reply
Samenwonen & nieuw huis: 5 keukenwensen 5 december 2022 - 10:40

[…] Mijn 5 favoriete keukenaccessoires […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.