Mijn toekomstige keuken: landelijk en praktisch

by Charelle
toekomstige keuken

Op het moment woon ik met mijn vriend in een appartement in Utrecht. Het is een heel fijn en fris appartement, maar stiekem iets te klein voor ons en we huren het. Dat betekent dat we niet zo snel een nieuwe keuken erin zetten. Op het moment dat we een huis kopen (wie weet volgend jaar al!) wil ik dan ook echt mijn droomkeuken erin. In dit artikel deel ik een aantal van mijn keukenwensen.

Ik ben altijd verbaasd over hoe kostbaar keukens zijn. De goedkoopste optie lijkt vaak IKEA, maar dan heb je zo’n keuken die iedereen heeft. Gelukkig zijn er ook andere opties, zoals een keuken outlet of goedkope keukens van Keukenhal.

Het mooie is: als je op zoek gaat naar een goedkope keuken bij bijvoorbeeld een keuken outlet, dan is de keuze nog steeds reuze. Zodra je gaat kijken zul je zien dat er genoeg inspiratie en fijne opties te vinden zijn. Hieronder een lijstje van elementen die ik héél graag in mijn keuken zou hebben.

Landelijke stijl

Landelijke en rustieke aspecten vind ik heerlijk in een keuken. Zo voelt het alsof je op de Franse Provence aan het koken bent of op een Engelse boerderij. Ik zou kiezen voor witte of grijze kastjes en dan witte tegeltjes achter het aanrecht. Zo’n mooie koperen kraan vind ik ook prachtig!

Een grote koelkast

Zo’n Amerikaanse met twee deuren, zodat ik heerlijk groenten kan inkopen of een abonnement kan nemen. Zonder me zorgen te hoeven maken over hoe ik de groenten bewaar. Dat wordt heerlijk juicen, smoothies maken en curry’s koken!

Voldoende opbergruimte

Uitschuifbare laden, draaiplateaus in hoekkasten en speciale rekken voor potten en pannen. Ik wil ook zo’n kruidenkast waarin ik al mijn kruiden overzichtelijk kan uitstallen in mooie potjes.

Goede verlichting

Koken in een slecht verlichte keuken is écht niet fijn. Ik zou kiezen voor zowel sfeerlicht en spotjes, zodat ik alles goed kan zien en het ook gezellig blijft.

Duurzame materialen

Duurzame en gemakkelijk te onderhouden materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik, heb ik écht nodig. Misschien gaat dit nog wel voor op de landelijke stijl. 😉 Roestvrij staal, graniet, kwarts of keramische tegels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en omdat het er mooi uitziet. Deze materialen zijn bestand tegen krassen, vlekken en hitte, waardoor ze perfect zijn voor iemand die elke dag in de keuken staat.

Een keukeneiland

Een droomkeuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook een plek voor gezelligheid. Een keukeneiland met stoeltjes of een bar met krukken is super fijn. Zo kan ik tegen gasten praten terwijl ik aan het koken ben.

Ik ben benieuwd, wat is onderdeel van jouw toekomstige keuken? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Keukenhal.nl

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.