5x onmisbare interieur items voor een boshuisje

by Charelle
droogbloemen

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik mijn droom om in een boshuisje te gaan wonen, werkelijkheid aan het maken ben. Sterker nog, een jaar geleden kocht ik een boshuisje wat gerenoveerd moet worden. Eigenlijk had het al af moeten zijn, maar door onverwachte omstandigheden duurt het wat langer. Het zij zo. In de tussentijd wil ik een paar leuke interieur snufjes met jullie delen, die onmisbaar zijn in een boshuisje!

Steigerplanken aan de muur

Eigenlijk wilde ik deze planken ook al in mijn huidige appartement, maar dat is er nooit van gekomen. Des te meer reden om ze in mijn boshuisje op te hangen. Ik vind het er super leuk uitzien als een steigerplank is opgehangen met een leren plankdrager. Ideaal om mijn boeken op kwijt te kunnen of om een mooie illustratie op te zetten.

Kamerscherm

Ik vind het heerlijk om kleine, gezellige hoekjes in mijn huis te hebben. De benedenverdieping van mijn boshuisje is één grote ruimte. Met een kamerscherm kan ik de ruimte verdelen in meerdere ‘kamertjes’, zoals een kantoor, woonkamer en meditatiehoekje. Ik vind vooral een kamerscherm van rotan op het moment erg leuk.

Juten vloerkleed

Een vloerkleed van juten of een andere natuurlijk materiaal, zoals hennep of brandnetel, lijkt me ook prachtig! Mijn huisje wordt van binnen wit met houten details en een donkerbruine vloer, waar zo’n natuurlijk kleed perfect bij past. Ik ga dan voor een ronde of een langwerpige met flosjes, voor een bohemian touch.

Droogbloemen

Ik ben dus echt gek op droogbloemen, zoals gedroogde korenbloemen en haver. Dat geeft zo’n heerlijk rustgevende sfeer, door de zachte kleuren. Misschien dat ik er een paar aan de muur hang in een vaas of verdeel over kleine vaasjes. Het voordeel is dat droogbloemen niet vergaan, dus dat is ook nog eens lekker makkelijk!

Donkerbruin servies

Met een vintage, donkerbruin servies van de kringloop van antiekwinkel, heb ik meteen dat heerlijke cozy bosgevoel. Het creëert ook een retro jaren tachtig sfeertje, wat ertoe verleidt om mijn telefoon even weg te leggen en écht te zijn, in het bos. Net als toen.

Botanische tekeningen

Last but not least, botanische tekeningen aan de muur! Prachtig om te zien en nog leerzaam ook, want iedere keer als ik ernaar kijk, leer ik onbewust voor mijn opleiding tot Kruidengeneeskundige. Mijn favorieten varen, vingerhoedskruid en hyssop komen er zeker te hangen!

Ik ben benieuwd, welk item mag volgens jou echt niet ontbreken in een boshuisje? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Leren-handgreep.nl.

1 comment

Vloerverwarming én houten vloer in je boshuisje, kan dat? | The Scent Of Cinnamon 17 juli 2023 - 17:31

[…] 5x onmisbare interieur items voor een boshuisje […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.