Een badkamer bouwen in een boshuisje

by Charelle

Een badkamer bouwen in een boshuisje, hoe doe je dat? Is er wel plek voor? Wat kun je er kwijt? Wat is écht belangrijk in een badkamer en hoe zorg je ervoor dat de badkamer ook past bij de uitstraling van het huisje? Nu ik na de zomer waarschijnlijk voor een deel van de tijd in een boshuisje ga wonen, is het tijd om hier eens goed over na te denken.

Een boshuisje is meestal niet zo groot, gemiddeld tussen de 35 en 70 m2. Dat betekent dat er in de indeling van het huisje zo min mogelijk ruimte is gereserveerd voor de badkamer. Natuurlijk kun je dat bij het laten bouwen van een huisje veranderen, maar doorgaans is de badkamer geen Oriëntaals badhuis. Bij het inrichten van een badkamer in een boshuisje moeten er dus keuzes gemaakt worden en voor iemand die van veel comfort houdt zoals ik, zijn dat moeilijke keuzes. Want een gootsteen en toiletmeubel zijn niet te missen, maar hoe zit dat met andere faciliteiten?

Een ligbad

Het klinkt misschien overdadig, maar een ligbad is voor mij onmisbaar. Eerder schreef ik al eens over mijn ontdekkingstocht rondom chronische pijn en fibromyalgie en ik kan je één ding vertellen: dagelijks in bad gaan helpt. Ik weet dat dit ingaat tegen veel duurzaamheidsgedachten, maar als ik me lekker in mijn vel voel, heb ik wel weer de energie om naar de biologische supermarkt te fietsen. Dus ook daar: keuzes. Dat betekent dat ik een groot deel van de badkamer ga wijden aan een ligbad. Een zitbad is ook een optie, als een ligbad echt niet blijkt te passen.

Elektriciteit

Wat veel mensen vergeten is dat stopcontanten in een badkamer ideaal zijn. Om je elektrische tandenborstel of scheerapparaat op te laden, maar ook om bijvoorbeeld een föhn of stijltang te kunnen gebruiken. Het is dus belangrijk dat er bij de spiegel boven de wasbak stopcontacten te vinden zijn. Er zijn echter regels rondom het aanleggen van stopcontacten in badkamers, omdat elektriciteit en water nu eenmaal niet zo goed samengaan, dus dat wordt nog even puzzelen.

Opbergruimte

Als ik iets onmisbaar vind in een badkamer dan is het wel opbergruimte. Een goed badkamermeubel met lades en deurtjes voor alle handdoeken en douchespullen, het liefst één die de hoogte in gaat, zodat het niet teveel ruimte inneemt. Dit soort meubels zijn ook ideaal om de badkamer een natuurlijke look te geven die past bij het boshuisje, zoals dit Badkamermeubel Hout.

Planten in de badkamer

Een andere manier om de badkamer een bosgevoel te geven is natuurlijk met planten! Zo neem je letterlijk een bosbad in eigen huis. Ook planten nemen best veel plek in, maar ik ben al op zoek naar leuke hangpotten voor aan het plafond en aan de muur.

Wat zou jij écht niet kunnen missen in een boshuisjes-badkamer? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Van Heck Badkamers.

1 comment

5x onmisbare interieur items voor een boshuisje | The Scent Of Cinnamon 16 juli 2023 - 12:31

[…] Een badkamer bouwen in een boshuisje […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.