Vloerverwarming én houten vloer in je boshuisje, kan dat?

by Charelle
cozy oak houten vloer

Een houten vloer op een vloerverwarming, kan dat echt? Ja, het kan! En het is ook nog eens een veel duurzamere en gezelligere keuze voor je boshuisje. Lees snel verder.

Vorig jaar woonde ik voor korte tijd in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig plekje met uitzicht op het bos. Toen het huisje gebouwd werd is er lang nagedacht over het gebruik van hout. Wat zijn de voor- en nadelen en hoe handig is het voor isolatie? Waar we toen achterkwamen is dat er speciale houten vloeren beschikbaar zijn die je kunt gebruiken in combinatie met vloervewarming. Ideaal! Want in zo’n boshuisje kan het snel fris worden, zeker zonder houtkachel!

Houten vloer voor op vloerverwarming

CozyOak, de betaalbare houten vloer voor op vloerverwarming, gaan nauwelijks ‘werken’ bij warmte. Dat komt doordat het hout zorgvuldig is gedroogd, voorgespannen en verlijmd in de fabriek in Nederland. CozyOak maakt gebruik van Europees eikenhout, in combinatie met een berkenmultiplex drager. De warmtedoorgifte van de houten vloeren is optimaal en de warmte blijft lang hangen nadat je de vloerverwarming hebt uitgezet. Het is daardoor dus ook nog eens super duurzaam.

Vloerverwarming in boshuisje

Ik kan je vertellen, het hebben van een vloerverwarming in het boshuisje was wel echt een pré. Het was namelijk verboden om een houtkachel in te bouwen. Bovendien stond het huisje toch recht op de koude bosgrond waardoor het er snel fris werd. Als het buiten 2 graden was, was het dat binnen ook. Dankzij de vloerverwarming in combinatie met de houten vloer konden we gelukkig toch duurzaam stoken, omdat de warmte op deze manier lang bleef hangen. Het werd echt heerlijk behaaglijk binnen.

Hout is goed voor de warmtepomp

Wist je trouwens dat het gebruik van PVC op je vloerverwarming veel minder duurzaam is voor de warmtepomp? Parket is beter bestand tegen warmte dan stenen vloeren of PVC-lamellen. Maar dat betekent niet dat het invloed heeft op de warmte en koeling in huis, je verliest er geen extra energie door. Vloeren die speciaal voor vloerverwarming zijn ontwikkeld, kunnen juist bijdragen aan een efficiënter gebruik en een langere levensduur van een warmtepomp. En de kamers met vloerverwarming voelen langer comfortabel aan.

cozy oak houten vloer

Is een houten vloer duurzaam?

Hout is een relatief energiezuinige keuze als je het vergelijkt met een PVC-vloer of stenen vloer op je vloerverwarming. De vloeren van CozyOak worden op een duurzame manier in Nederland gemaakt, waardoor ze ook nog eens een lagere impact hebben op het milieu. Ze gebruiken 100% FSC-hout, uit bossen die verantwoord beheerd worden. In tegenstelling tot een PVC-vloer, gaat een houten vloer langer mee én kan deze aan het eind van zijn levensduur gerecycled worden.

Ik ben benieuwd, hoe verwarm jij jouw boshuisje? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op Facebook?

Dit artikel is geschreven in opdracht van CozyOak

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.