Huis in bos huren

by Charelle

Sinds ik in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug, krijg ik vaak de vraag hoe ik dat doe: een huis in het bos huren. Nu huur ik dit huisje gewoon op een vakantiepark en woon ik er eigenlijk deeltijd: doordeweeks leef en werk ik huur, in het weekend woon ik bij mijn vriend in Utrecht. Heerlijk! Maar goed, een aantal tips voor je zodat ook jij een huis in het bos kunt huren!

De makkelijkste weg is natuurlijk om gewoon even bij Funda te kijken en bij het filter te selecteren dat je in een bosrijk gebied wilt wonen. Als particuliere huur over het algemeen niet te betalen is voor je, zou je eens contact op kunnen nemen met een anti-kraak bedrijf, zoals AdHoc. Zij bieden veel woningen aan op mooie, bosrijke locaties en daar kun je vaak langer wonen dan je denkt. Vraag dit wel goed bij ze uit en bel ze vooral over wat je precies zoekt. Hieronder nog een aantal andere opties.

Vakantiehuis in het bos

Het boshuisje waar ik woon is dus eigenlijk een vakantiehuis waar ik deeltijds ben. Dat kun jij natuurlijk ook gewoon doen. Je kunt simpelweg contact opnemen met een vakantiepark waar je graag langere tijd zou zijn (dat is wat ik gedaan heb), maar ook op sites als Natuurhuisje.nl is echt wel een heerlijk huisje in het bos te vinden. Als je eenmaal voor korte tijd een huisje hebt bezocht, kun je natuurlijk altijd in overleg gaan met de verhuurder voor mogelijkheden om er langer te verblijven. Zorg er wel voor dat je een fijne huurder bent, dat maakt alles makkelijker. ;)

Hier zou ik nog weleens naartoe willen:

Afgelegen huisje in het bos

Als je echt puur eens een vakantiehuisje wilt huren in het bos, kun je natuurlijk ook op Booking.com kijken. Booking staat vooral bekend om de verhuur van hotels, maar er staan ook heel veel particulier vakantiewoningen op die je kunt huren. Bekijk bijvoorbeeld deze of deze eens.

Een boshuisje huren: hoe dan!?

Je ziet, een boshuisje lijkt voor veel mensen de onbereikbare droom, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Begin klein, met eens een weekje een huisje te huren op Natuurhuisje.nl. Ervaar wat bij jou past en waar je echt naar op zoek bent. Bouw een band op met verhuurders en bezoek vakantieparken. Ga het alvast leven en ervaren, dat maakt het manifesteren van dat boshuisje ineens een stuk eenvoudiger!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.