Wanderlust – 5x Stedentrips die ik nog wil maken

by Charelle
stedentrip1

Chronisch ziek of niet, mijn chronische wanderlust is de laatste tijd weer flink aan het kriebelen. Ik heb voor mezelf besloten dat ik binnenkort dus tóch maar weer ga reizen. Ik ga een citytrip maken. Alleen. Dan maar met pijn en weinig energie. Gewoon eens kijken hoe dat bevalt en wat dat kost, want pijn en weinig energie brengen natuurlijk wel wat extra eisen met zich mee. Vandaag deel ik vijf stedentrips die momenteel op mijn ‘op reis’-lijstje staan en bekijk ik welke op dit moment het beste bij mijn (on)gezonde situatie past.

dublin Dublin
Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb zo’n vermoeden dat ik Ierland één van de mooiste landen ter wereld vind. Heerlijk donker, melancholisch en mysterieus. Poëtisch. Daar houd ik van. Melodramatisch. Grillig. Ja, volgens mij schud ik daar zo de nieuwe Wuthering Heights uit mijn mouw. Een citytrip naar Dublin spreekt mij dus zeker aan, maar aangezien Ierland barst van de mooie plekken lijkt het me beter daar eens wat langer voor uit te trekken. Een autootje huren en karren maar. Een mooi idee, maar niet voor nu.

reykjavikReykjavik
Op meerdere blogs heb ik al prachtige verslagen over Reykjavik voorbij zien komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel van de stad weet, maar ik heb gelezen dat het de ultieme bestemming is voor solo reizigers. Veilig, overzichtelijk, rustig, maar ook met genoeg om te zien. Dat lijkt me wel wat. Echter is het daar momenteel héél erg koud en dat lijkt me niet ideaal voor een stedentrip.

kopenhagenKopenhagen
De Nieuwe Haven in Kopenhagen met de gekleurde huisjes, die wil ik zien! En het huis waar Hans Christian Andersen vroeger woonde. Oh en niet te vergeten, Kopenhagen schijnt vól te zitten met de leukste koffietentjes en hipster lunchplekken. Vegan, glutenvrij, biologisch en wat allemaal nog niet meer. The place to be. Een vliegticket voor een stedentrip naar Kopenhagen is ook nog eens heel goedkoop, echter is de stad zelf erg duur en past het dus eventjes niet in het budget. Wél ga ik sparen voor verblijf in een privé kamer van het Urban House Hostel daar, dat lijkt me echt een hele toffe plek.

praagPraag
Heel eerlijk, ik wist eigenlijk niets over Praag voordat ik de The Mortal Instruments las. In één van de boeken brengen de personages een tijdje door in Praag. Sindsdien heb ik de stad echter ook voorbij zien komen op Pinterest en wow(!) wat is het daar mooi. Heerlijk authentiek, vol met geschiedenis. Er wordt zelfs gezegd dat Hitler deze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog met rust heeft gelaten omdat hij de stad té mooi vond. Of dat zo is weet ik niet, wil ik ook niet weten. Bovendien is Praag erg goedkoop omdat ze daar de Euro niet hebben (wat meteen mijn vraag beantwoordt waarom we hier de Gulden niet meer hebben, dan zou alles uit het buitenland simpelweg méga duur zijn). Hoe dan ook, Praag komt zeker in aanmerking.

berlijnBerlijn
Wat heb ik veel mooie verhalen gehoord over Berlijn. Foto’s gezien. Verslagen gelezen. Het lijkt me een heel bijzonder stad om te bezoeken. Maar zó groot. Er is simpelweg zoveel te zien in Berlijn, dat ik dat nooit in een paar dagen allemaal alleen kan doen. Niet met mijn energie. Dus nee, Berlijn wordt het deze keer helaas niet.

Het moge duidelijk zijn, Praag is de grote winnaar van deze top vijf. Nu nog een mooie aanbieding vinden bij een comfortabel hotel niet te ver van de toeristische attracties vandaan. Iemand toevallig tips?

Lees ook: Op naar Roemenië, ‘Hoi Dracula!’

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

34 comments

Kim 15 februari 2016 - 17:10

Oeh naar al deze plekken zou ik ook graag gaan :) Berlijn heb ik 10 jaar geleden gezien, maar daar kan ik me niet veel meer van herinneren. Te jong om die stad toen te waarderen. Heel tof dat je alleen gaat!

Reply
Anne 15 februari 2016 - 18:13

Klinkt wel alsof reizen je misschien ook juist energie kan geven!
Je kiest wel echt hele toffe steden uit. Zeker de Scandinavische, die zou ik ook zo graag willen zien!

Reply
Charelle 20 februari 2016 - 08:59

Ja dat denk ik ook zeker! Je krijgt weer inspiratie, weer hoop en weer wat doorzettingsvermogen om het ‘leven aan te kunnen’. Althans, dat is mijn ervaring. (:

Reply
Isabelle 15 februari 2016 - 18:15

Dublin en Reykjavik lijken me echt fantastisch!! Berlijn ben ik twee keer geweest en vond ik echt super maar inderdaad wel veel lopen. Praag ben ik een paar jaar geleden geweest, ook echt een aanrader. Wij zijn toen ook naar een ballet voorstelling geweest, was ontzettend mooi! Ik hoop dat je lekker kan genieten van je stedentrip :)

Reply
Heidi 15 februari 2016 - 18:33

O, echt mooie om op stedentrip te gaan.

Reply
Rosanne 15 februari 2016 - 19:15

Wat een mooie lijst heb je gemaakt. Juist een keer niet de typische “Rome,Londen,Parijs enz.’
Ik wil ook onwijs graag een keer naar Berlijn! Het schijnt een geweldige stad te zijn dus dat wil ik natuurlijk wel met eigen ogen zien ;)

Reply
Nienke 15 februari 2016 - 20:29

Wat een mooie lijst van citytrips. Kopenhagen lijkt mij ook ontzettend mooi. Gaat op mijn dromen lijstje want voor nu ben ik niet in staat om op een verre stedentrip te gaan qua gezondheid. Dublin is ook een die nog op mijn travellist staat.
Wel tof dat je alleen dat je alleen gaat

Reply
Charelle 20 februari 2016 - 08:54

Wat jammer Nienke dat je je er nu echt niet toe in staat voelt. Eigenlijk ben ik zelf ook echt veel te ziek. Maar ja, ik weet niet of ik ooit beter word en ik ben nu 24, straks niet meer. Dus ik ga het gewoon proberen, ziek of niet. En als het écht niet lukte, dan weet ik dat ook. (: Vaak blijk je als je toch gaat, sterker dan je denkt. Maar ik kan alleen voor mezelf spreken. Hoop dat je zelf over een tijdje ook weer kunt! (:

Reply
Inge 15 februari 2016 - 19:46

Wat een leuke lijst! Ik ben met uitwisseling ooit eens in Praag geweest, maar het is mij niet meer 100% bijgebleven. De rest zou ik ook graag eens willen bezoeken :)

Reply
Darina 15 februari 2016 - 19:49

Mooi lijstje, vooral Praag! Echt een aanrader!

Reply
Sanne 15 februari 2016 - 20:23

Dublin en Praag wil ik heel graag nog zien! :)

Reply
Catherine 15 februari 2016 - 21:01

Praag en Berlijn! Ja daar wil ik nog graag naartoe zeg. Over een paar maanden ga ik waarschijnlijk met mijn vriend naar Berlijn. Op de Groene Meisjes heb ik gelezen dat daar ook veel te doen is voor vegans, dus dat vind ik heel gaaf!

Reply
Sandra 15 februari 2016 - 23:44

Stoer van je dat je in je eentje een stedentrip gaat maken! Dat zou ik niet zo snel durven denk ik, haha. Er staan gave bestemmingen tussen zeg! Ze trekken mij ook allemaal!

Reply
Charelle 20 februari 2016 - 08:52

Haha ik vind het juist heerlijk om ergens alleen naar toe te gaan. Weet alleen niet of het nu weer zo’n succes gaat zijn aangezien ik nu veel ‘zieker’ ben dan een aantal jaar geleden, maar daarom wil ik het toch zo graag weer eens proberen. (:

Reply
Emma 16 februari 2016 - 07:48

Ik zou ook heel graag naar Praag, Dublin en Reykjavik gaan! Zulke mooie steden! Ik ga aankomende zomer naar Berlijn dus die kan dan van mijn lijstje worden afgestreept, en ik ben vorige zomer en de herfst daarvoor al in Kopenhagen geweest wat een echte aanrader is!

Reply
Laura 16 februari 2016 - 09:27

Leuke plaatsen! Ik wil ook graag nog naar Reykjavik, Berlijn en Kopenhagen!

Reply
Naomi 16 februari 2016 - 16:47

Zoveel leuke steden. vooral Reyjavik en en kopenhagen. Ben zelf een keer naar Praag geweest, ook super leuk!

x

Reply
Melle 17 februari 2016 - 13:11

Wat een fijn artikel! Ik had het er net nog over dat ik graag weer een korte trip wil maken rond mijn verjaardag. Maar ja, wat kies je dan! Zo veel opties! Kopenhagen ben ik een keer (1,5 dag) geweest en dat is echt ontzettend geweldig. Daar zou ik zo nog een keer heen gaan. Maar als ik Reykjavik zo zie, denk ik, dat is misschien leuk! Wel een beetje duur maar volgens mij echt een enorme beleving.

Reply
Margo 17 februari 2016 - 13:21

Oh ja, doe Praag! Het is er super en fijne sfeer. En Dublin zou ik ook doen als ik jou was hoor ;) maar Praag is wel fijner voor het budget inderdaad. Succes met alles uitzoeken! Leuk klusje :)

Reply
Renske 17 februari 2016 - 13:41

Je noemt precies de plekken op waar ik ook nog eens heen wil! Kopenhagen hoop ik aan het einde van het jaar een bezoekje te brengen (wat eigenlijk afgelopen jaar zou gebeuren, haha). :-)

Reply
Charelle 20 februari 2016 - 08:49

Oeh hopen dat het dit jaar wel lukt Renske. Zal wel extra mooi zijn als er dan ook sneeuw ligt enzo! ^^

Reply
Renske 20 februari 2016 - 10:19

Jaaa! :-) We willen er met of rond Oud & Nieuw heen en dan ook een bezoekje brengen aan Tivoli. Dat schijnt supergezellig en -mooi te zijn met kerstmarktjes etc. :-)

Reply
Elaintje 17 februari 2016 - 15:19

Leuke lijst! Ik ben zelf in Berlijn en Praag geweest. Praag is echt een goede keuze hoor! Als ik alleen reis ga ik altijd het liefste naar een hostel. Dan kan je nog contact maken met anderen.

Reply
Esmée 17 februari 2016 - 15:33

Dit lijken me hele mooie steden, waar je veel kunt zien en beleven. Ik heb deze vijf steden ook nog niet bezocht, dus dat wordt eens tijd! x

Reply
Dionne 17 februari 2016 - 21:40

Heel mooi lijstje! Kopenhagen en Praag staan ook nog hoog op mijn wishlist!

Reply
Iris 18 februari 2016 - 20:30

In Praag ben ik al een keer geweest. Het is echt prachtig! Naar de andere 4 steden zou ik ook een keer willen!

Reply
Noelle 20 februari 2016 - 12:52

Dublin staat ook hoog op mijn lijstje van Europese steden die ik ooit eens wil bezoeken, zo ook Stockholm. Ben eens met school in Praag geweest maar daar verbleven wij in een raar, donker hotelletje, dus heb geen tip daarvoor!

Reply
Veerlez 21 februari 2016 - 16:47

Ik kan je zeggen dat je zeker naar IJsland moet! Ik ben echt verliefd geworden toen ik daar was! Wat een land, wat een natuur, wat een stad! De rest van je genoemde steden wil ik ook naar toe :)

Reply
Suzan 23 februari 2016 - 09:28

Tip voor Praag: hotel U Medvidku. Dat is tevens een bierbrouwerij en het bier is echt heerlijk. En er zit een restaurant bij waar ze heerlijk Tsjechisch eten serveren. Plus goed en uitgebreid ontbijt.
De ligging is ook perfect; vlakbij het oude plein en de brug naar het kasteel.
En een lekkere Italiaan in de buurt (waar alles glutenvrij is, omdat alles gebaseerd is op rijst): Al Riso.

Reply
Charelle 28 februari 2016 - 17:27

Ah wat een fijne tips Suzan! Dankjewel! Vooral die Italiaan spreekt me erg aan, daar moet ik dan zeker eens heen!

Reply
Nicky 10 maart 2016 - 21:00

Wat een leuke steden! Ik ben zelf wel al in Berlijn en Dublin geweest. Ik ben zelfs al twee keer in Dublin geweest. Het is echt een leuke stad en er is genoeg te beleven. Zelf zou ik graag nog een keer naar Ijsland willen. Op één of andere manier trekt dat land me heel erg, echter is het er erg koud en dat houd me zoals jij al zegt een beetje tegen.

Reply
Charelle 13 maart 2016 - 09:10

Ja die kou is toch een drempel he, haha! Maar ’s zomers is het er wel gewoon 15 graden of meer volgens mij, dus dat is een betere tijd om daar heen te gaan. En wat tof dat je al twee keer in Dublin bent geweest, hoop die stad ook snel een keertje bezoeken!

Reply
Stedentrip: Frankfurt, Manhattan aan de Main 20 maart 2016 - 07:12

[…] een tijdje dacht ik erover om weer eens een stedentrip te maken. Ik wilde alleen gaan en na lang twijfelen tussen verschillende steden besloot ik om Praag een bezoekje te brengen. Aangezien dit verslag gaat over Frankfurt begrijp je […]

Reply
Stedentrip Frankfurt, Manhattan aan de Main 26 augustus 2022 - 10:03

[…] een tijdje dacht ik erover om weer eens een stedentrip te maken. Ik wilde alleen gaan en na lang twijfelen tussen verschillende steden besloot ik om Praag een bezoekje te brengen. Aangezien dit verslag gaat over Frankfurt begrijp je […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.