5 inspirerende carrièreswitches om te maken

by Charelle

Sinds de pandemie hoor ik het van steeds meer mensen: ze willen niet meer doen wat ze altijd deden. Ze wensen een andere manier van leven, zijn meer gaan zien wat écht belangrijk voor ze is. Voor sommigen betekent dat het werk doen dat ze altijd al wilden doen, voor anderen betekent het werk zoeken wat minder van ze vraagt, zodat er meer tijd overblijft voor andere dingen.

Een vriendin van me ging van online coach naar een IT traineeship. Een andere ging van kinderopvangbegeleidster naar office manager. En weer een andere vriendin stopte juist met haar baan om een webshop te beginnen voor haar zelfgemaakte schilderijen. Zelf ben ik nog steeds heel tevreden met mijn werk als tekstschrijver en coach, waarschijnlijk omdat dit werk zo lekker met mij mee verandert.

Dé 5 carrières van de toekomst

Toch vind ik het wel fascinerend om te zien wanneer mensen een carrièreswitch maken en ik dacht, laat ik wat inspiratie geven. Misschien voel jij ook dat het tijd is om je hart te gaan volgen, maar voel je de richting nog niet helemaal. Ik zet vijf interessante carrièremogelijkheden voor je op een rij!

1. IT developer

Een paar jaar terug heb ik zelf gekeken naar een IT traineeship als front-end developer of UX-designer. De vraag naar mensen voor dit soort beroepen blijft toenemen. Met het doorlopen van een IT traineeship word je echt een IT’er en ben je van alle markten thuis op elke IT-afdeling. Dat lijkt me stiekem dus onwijs leuk en veelzijdig. Zo’n traineeship kun je volgen ongeacht welke opleiding je hiervoor gedaan hebt: van finance tot werk in de zorg.

2. Scrum master

Als freelance copywriter heb ik meerdere keren deel uitgemaakt van een scrumteam. Een manier van werken die ik prettig en interessant vind. Het maakt me ook nieuwsgierig naar het werk dat anderen doen. Wat doet de scrum master? Hoe zou het zijn dit werk te doen? Elke keer is het weer verleidelijk: wat als ik in hun schoenen zou staan?

3. Online coach

Misschien vind je het een cliché om te beginnen als online coach, maar als het je roeping is, doe het! Persoonlijk vind ik het fantastisch werk, geen enkele online coach is hetzelfde en je werk groeit met je mee. Zo wordt het nooit saai.

4. Data scientist

Een data scientist traineeship vind ik ook interessant klinken. Van data analist tot machine learning expert, al deze facetten vallen onder het ‘data science’-segment. In zo’n traineeship ontdek je wat bij jou past en wat jij toe te voegen hebt. Dit lijkt me zo’n beroep waarbij je altijd werk hebt.

5. Kok

Misschien een vreemde eend in de bijt, maar onderzoek laat zien dat dit een beroep is dat waarschijnlijk niet zal worden overgenomen door robots en AI. Koks combineren een creatief beroep met veel handwerk en de komende tijd blijft het tekort aan koks en keukenpersoneel bestaan. Een interessante switch om te maken dus!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Young Coders.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.