Spirit | 3 Kruidenthee recepten om je intuïtie te versterken

by Charelle
kruidenthee_intuitie

Waarschijnlijk wist je wel dat edelstenen en kristallen je intuïtie kunnen versterken, maar wist je dat dat ook voor bepaalde kruiden geldt? In dit artikel deel ik drie recepten voor kruidenthee die jou helpen om nog beter naar je innerlijke stem te luisteren!

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun geneeskrachtige werking. Ieder kruid heeft zijn eigen werking op fysiek, emotioneel of energetisch niveau. Net als edelstenen hebben kruiden namelijk een energetische trilling die onze eigen trilling en energie beïnvloedt. Zo merken we tijdens een wandeling in het bos al een verandering van energie, onder andere door de helende trilling van de natuur. Je kunt je voorstellen dat deze werking nog versterkt wordt wanneer we bepaalde kruiden eten of drinken. Daarnaast bevatten kruiden helende bestanddelen. Vooral de kruiden die een kalmerende werking hebben dragen bij aan de versterking van ons aura, onze intuïtie en heldervoelendheid.

Als je de kruidenmengsels voor onderstaande theetjes maakt, probeer er dan ook liefdevolle energie in te stoppen. Dat doe je heel eenvoudig door met aandacht en goede intenties de kruiden samen te stellen.

Alle onderstaande kruiden zijn verkrijgbaar bij de reformwinkel. Je drinkt de theetjes het beste vlak voordat je naar bed gaat of voordat je je avondmeditatie start.

Versterken van helderziendheid

2 tl kamille
1 tl lavendel
1 tl valeriaanwortel
snufje kaneel

Laat de kruiden in een theezeefje 1-4 minuten trekken in 500 ml heet water. Deze thee is goed te combineren met een derde oog meditatie.

Thee voor meditatie en visualisatie

3 plakjes verse gember
1 plakje verse citroen
0,5 tl lavendel

Laat 5 minuten trekken in een theezeefje in 250 ml heet water (grote mok).

Thee voor het helen van je aura

2 tl kamille
1 tl rozemarijn
1 tl passiebloem
1 tl citroenmelisse
1 tl munt (evt. vers)

Combineer de kruiden in een theezeefje en laat 4-5 minuten trekken in 500 ml heet water.

Nog meer kruidenthee recepten? Het boek Kruidenthee van Paula Grainger en Kren Sullivan is een aanrader!

Disclaimer: Niet alle kruiden zijn voor iedereen geschikt. Sommige kruiden gaan niet samen met bepaalde medicatie of zijn niet bedoeld voor zwangere vrouwen. Check dus altijd goed de contra-indicaties van ieder kruid alvorens je er thee van maakt.

Lees ook: 3x Muntthee: Marokkaans, Indiaas en Ijsthee

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

1 comment

5 inspirerende carrièreswitches om te maken 13 december 2022 - 19:20

[…] Spirit | 3 Kruidenthee recepten om je intuïtie te versterken […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.