Review & Ervaring – De Supermud van GlamGlow is écht super!

by Charelle
supermud-glamglow-mask

Gezichtsmaskers. Haarmaskers. Voetenmaskers (die bestaan echt!). Ik ben er niet de persoon voor. Voor mijn gevoel zijn de resultaten altijd overdreven. En het duurt lang. Tot ik de Supermud ontdekte van GlamGlow. Hét gezichtsmasker van Hollywood. Ik ben razend enthousiast en dat enthousiasme wil ik vandaag met jullie delen!

Mijn gebruik van gezichtsmaskers gaat niet verder dan het op mijn kin smeren van groene klei. Volgens mijn schoonheidsspecialiste is dat de Van Ganzenwinkel van de huid, of te wel de vuilnisdienst. Groene klei helpt de huid met het afvoeren van afvalstoffen waardoor je dus minder puistjes krijgt. Ik geloof er heilig in dat dit werkt. En ik gebruik het dan ook wekelijks. Maar fijn is het niet. De leem mag namelijk niet hard worden. Want zodra deze hard wordt ruimt hij je huid niet alleen op, maar droogt hij hem ook uit. Dat wil je niet. Dus je moet er een plastic folie overheen plakken zodat het vochtig blijft. Dat is een nadeel, vooral omdat de klei vrijwel meteen hard wordt zodra je hem op je gezicht smeert.

Maar daar gaat deze review niet over…

Supermud van GlamGlow

Deze review gaat over het Supermud masker van GlamGlow, hét gezichtsmasker van Hollywood (althans, dat zeggen ze). Vorig jaar kreeg ik dit masker cadeau voor kerst van mijn moeder. Ze had er een monstertje van gekregen bij Douglas en was er zó enthousiast over dat ze dacht dat ik het ook wel wat vond. Ik. Die niet onuitgesproken een hekel heeft aan maskers.

Het toeval was dat ik hier zelf ook een keer een monstertje van had gekregen waar ik vervolgens super enthousiast over was. Maar dat was ik al lang weer vergeten. Het was voor mij dus ook een complete verrassing toen ik de Supermud voor kerst kreeg. Dit jaar kreeg ik het – opnieuw tot mijn complete verrassing – weer en mijn enthousiasme over dit product neemt met de dag toe. Dus het leek me tijd om hier eens wat over te schrijven.

supermud-masker

Het verhaal achter GlamGlow

Laten we beginnen bij het begin. Want GlamGlow brengt een leuk achtergrond verhaal met zich mee. Glenn en Shannon, de ‘uitvinders’ van GlamGlow, zijn woonachtig in Hollywood en brengen hun dagen door met bevriende acteurs en actrices. Eén van deze acteurs klaagde dat hij maar geen goed beauty product kon vinden waarmee zijn gezicht in één keer klaar was voor de camera: kleinere porieën, minder kleine rimpeltjes, minder rode plekjes én een gezonde gloed. Allemaal in één keer.

Al snel kwamen Glenn en Shannon (deze namen stralen gewoon Hollywood uit, haha) erachter dat meerdere acteurs met dit probleem zaten. Daar moest natuurlijk iets aan worden gedaan en de twee gingen op onderzoek uit.

Met hun vrienden als testobjecten maakten ze het ene na het andere maskertje, totdat hun vrienden zó enthousiast bij hen terugkwamen voor meer, dat het duidelijk was dat ze het juiste maskertje hadden gevonden. Dit nieuwtje begon te rollen en al gauw stond heel Hollywood bij Glenn en Shannon aan de deur voor het masker.

Een jaar later, sinds 2011, was het masker ook beschikbaar voor de consument. Een regelrechte hit en inmiddels bestaat er een hele lijn aan GlamGlow maskers.

Maar, Supermud dus?

Ja, Supermud. Een maskertje dat helpt tegen huidproblemen. Net als de groene klei waar ik hierboven over schreef, absorbeert Supermud onzuiverheden en afvalstoffen in de huid en porieën, waardoor je dus minder snel ontstekingen en puistjes krijgt.

glamglow3

En hoe werkt dat dan?

Een belangrijk ingrediënt van Supermud is houtskool, een stofje dat magnetiserend werkt op overtollige talgolieën, bacteriën en toxines. Door deze stofjes op te zuigen uit de poriën kunnen de poriën weer dicht met als resultaat een egale huid waarmee je ‘hup’ voor de camera kunt.

glamglow4
glamglow2Verder bevat het masker verschillende natuurlijke zuren, wat helpt om ouderdom en imperfecties in de huid tegen te gaan. Het werkt niet alleen achteraf, maar ook preventief. Daarnaast zitten er verschillende eucalyptus substanties in het masker, die de huid verzorgen, hydrateren en beschermen.

glamglow1

Natuurlijk en Vegan

Zoals al wel blijkt uit de ingrediënten die ik hierboven noem, zijn de maskers van Glamglow honderd procent natuurlijk. Bovendien zijn de maskers proefdiervrij en bijna vegan. De Thirstymud uit de lijn bevat namelijk honing, wat voor veganisten een obstakel kan zijn.

Maar goed, waarom vind ik GlamGlow Supermud nou zo fijn?

Naast het feit dat Supermud natuurlijk en veganistisch is, zijn dat uiteraard niet de enige redenen waarom ik zo lyrisch ben over dit product. Mijn lyrischheid (dat is geen woord) begint al bij het openen van het potje. Het masker ruikt heerlijk naar pepermunt, eucalyptus en dropjes, wat het aanbrengen ervan al een stuk prettiger maakt. Daarnaast is het masker bijna zwart en ook dat maakt het aanbrengen leuk, want je mag lekker kliederen. Zo blij als een kind in de zandbak.

supermud-glamglow-review
mudmask-glamglow
Na het aanbrengen laat je het masker 5 tot 20 minuten zitten. Aangezien ik het masker aanbreng wanneer ik in bad ga (ik weet dat dat niet hoort, maar dat doe ik toch), heb ik het tot nu toe steeds 20 minuten laten zitten. Vervolgens spoel je het af met water. Het masker wordt een klein beetje hard, maar niet super droog waardoor het de gehele 20 minuten comfortabel blijft om op je gezicht te hebben.

Mijn echte enthousiasme komt echter pas als ik het mag afspoelen. Zodra ik het troepje namelijk weer van mijn gezicht heb gehaald, is mijn huid echt súper zacht. Het voelt heerlijk gezond en schoon, heeft minder rode plekjes en ziet er mooi uit.

Ik gebruik de mud één à twee keer per week, maar na de eerste keer merkte ik al dat ik minder snel puistjes kreeg en minder onzuiverheden had. Heb je hier dus veel last van, dan is Supermud sowieso een aanrader. Het product doet exact wat het belooft te doen!

supermud-glamglow

Prijs/Kwaliteit

Dat is bijzonder en zie je niet vaak, maar komt helaas wel tegen een prijs: een potje kost rond de €50. Dat is niet goedkoop, aangezien je gemiddeld zo’n 12 keer met een potje doet (34ml). Ter vergelijking, een tube groene klei kost rond de €8 en bevat zo’n 100 ml.

Toch gebruik ik Supermud super graag en vind ik het een echte aanrader voor iedereen. Het resultaat is niet te vergelijken met dat van groene klei. Dus mocht je een speciale gelegenheid hebben om dit potje aan jezelf cadeau te doen, zeker doen! En mocht je nou echt een probleemhuid hebben, zou ik het geld er ook echt voor over hebben. Het is werkelijk Supermud!

Dit artikel is niet gesponserd, maar om het je makkelijk te maken kun je het hier bestellen. ;)

Was jij al bekend met GlamGlow en één van hun maskertjes? Wat vond jij ervan? Ik ben benieuwd!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

16 comments

Darina 11 januari 2016 - 07:22

Ik ken het niet maar ik ben na jouw artikel enthousiast maar jammer van de hoge prijs :( . Dus ook weer klei op mijn gezicht :)

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:12

Ja, dat is wel jammer he! Wie weet een mooi cadeau voor een speciale gelegenheid. ;)

Reply
Darina 11 januari 2016 - 16:54

Zo is het! :)

Reply
Anna 11 januari 2016 - 10:17

Oeh, houtskool. Klinkt fancy :)! Oef, wel erg prijzig. Ik zou het daarom denk ik niet zo snel kopen. Maar goed, je mag jezelf natuurlijk wel eens verwennen!

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:12

Nee dat is jammer he! Ik zou het zelf ook niet zo snel kopen, maar wel heel leuk om te krijgen! ^^

Reply
Naomi 11 januari 2016 - 11:40

Ik heb dit masker inderdaad vaker voorbij zien komen. Lijkt me superfijn, maar inderdaad nogal duur helaas.

x

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:12

Ja het is echt heel fijn, de prijs is alleen wat lastig, haha!

Reply
Miss 11 januari 2016 - 12:12

Lijkt me ook echt super fijn, maar wel prijzig jammer genoeg… maar heb er al zoveel goeds over gelezen… :)

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:12

Ja het is echt het geld waard, maar niet iets dat je zomaar koopt inderdaad.

Reply
Valentinafaye 11 januari 2016 - 12:28

Jammer dat het aan de dure kant is, anders had ik het wel willen proberen. Ben er namelijk wel benieuwd naar, ookal heb ik niet zo’n last van puistjes.

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:13

Ja het is het geld echt dubbel en dwars waard. Wellicht leuk om voor je verjaardag te vragen. (:

Reply
Danielle 11 januari 2016 - 15:27

Oh wow, inderdaad erg duur. Ik heb wel een ontzettend rampzalige huid.. dus misschien maar wat geld opzij zetten voor dit product..

Ik vond het dus een vermakelijke review om te lezen :)!

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:14

Dankjewel Daniëlle, kan ik toch nog een beetje beauty bloggen. ;) Ja het product is het geld echt dubbel en dwars waard, dus mocht je het geld kunnen missen is het zeker een goede investering.

Reply
kim 11 januari 2016 - 15:32

Hahaa ik was súper enthousiast, totdat ik de prijs las! Dan toch liever wat onzuiverheden :P

Reply
Charelle 11 januari 2016 - 16:14

Haha tja, wie weet voor Kerstmis dit jaar dan! :’D

Reply
Week in Rewind #2 - Hummus, Tandarts en SEO - The Scent Of Cinnamon 17 januari 2016 - 06:26

[…] Blogartikel: Beauty Review – De Supermud van GlamGlow is écht super! Eigenlijk wilde ik maandag weer verder werken aan het artikel, maar ik had daar echt helemaal geen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.