5x Natuurlijke middelen voor een betere nachtrust

by Charelle
natuurlijke middelen nachtrust

Dat ik en slaap moeilijk samengaan is inmiddels geen nieuws meer, maar met de warmte binnen en buiten wordt het alleen maar moeilijker. Stiekem kijk ik alweer uit naar de herfst, maar tot die tijd moet ik alle middelen inzetten om aan een goede nachtrust te komen, zoals deze vijf natuurlijke middelen voor een betere nachtrust!

Natuurlijk zijn er veel slaapmiddeltjes verkrijgbaar bij de apotheek en drogist, maar sinds ik erg ziek ben geweest stop ik liever zo min mogelijk chemische dingen in mijn lijf. Nu is het waar dat ook kruidenmiddelen weleens bijwerkingen hebben, maar daar sta ik toch minder achterdochtig tegenover. Welke kruiden je kunt gebruiken voor een betere nachtrust? Ik vertel het je!

Kamille

Kamille is een rustgevend kruid dat veilig kan worden gebruikt bij insomnia en rusteloosheid. Zeker als je merkt dat je prikkelbaar en snel geïrriteerd bent door het tekort aan rust, werkt kamille verzachtend. Kamille is eenvoudig te verkrijgen in theezakjes of als losse thee, maar je kunt ook een paar druppeltjes kamilleolie (5 à 6) toevoegen aan je bad om het zenuwstelsel te kalmeren.

Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn rustgevende werking en verbetert als vanzelfsprekend je slaap. Een handvol lavendelblaadjes uit de tuin toevoegen aan je bad ruikt niet alleen heerlijk, maar brengt ook rust in je hoofd. Je kunt de lavendelblaadjes ook in je kussensloop doen zodat je er de hele nacht van geniet.

Passiebloem

Passiebloem is geschikt voor slaapgebrek veroorzaakt door werk, zorgen en stress. Passiebloem is een mild kruid waardoor zowel volwassenen als kinderen het veilig kunnen gebruiken. Doordat het de spanning en ‘druk’ vermindert, stimuleert passiebloem je ook om eerder naar bed te gaan en de volgende dag weer met nieuwe moed tegemoet te treden.

Sint Janskruid

Sint Janskruid is een geel bloemetje dat regelmatig wordt voorgeschreven bij slaapproblemen. Sint Janskruid vermindert chronisch slaapgebrek en heeft een positieve werking bij milde depressie. Let wel op: Sint Janskruid maakt de huid gevoelig voor zonlicht en is niet altijd veilig om te gebruiken zonder advies van een fytotherapeut (kruidengeneeskundige), het kan de werking van anticonceptiemiddelen ondermijnen.

Kruidenpreparaat voor een betere nachtrust

Onlangs kwam ik ook in aanraking met Sambrosa Natural, een kruidenpreparaat voor een betere nachtrust. Sambrosa Natural bevat haver, hop, maretak, meidoorn, paardenkastanje, slaapmutsje en de hierboven genoemde passiebloem. Ik heb het middel nog niet geprobeerd, maar ik ben wel benieuwd. Voor zover ik weet is het alleen online verkrijgbaar, via Sambrosa Care.

Gebruik jij weleens kruiden voor een betere nachtrust? Laat het weten in de reacties!

Ik schreef dit artikel op verzoek van Sambrosa Care, dit beïnvloedt echter niet mijn mening of houding tegenover het product.

Lees ook: Lekker slapen met lavendel, sandelhout en jasmijn

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

11 comments

Jessica J. 19 juli 2017 - 12:40

Ik heb de Deep Sleep Pillow Spray van This Works, al vergeet ik hem geregeld te sprayen… Mijn geurkaars met lavendel en bergamot is ook lekker kalmerend.

Reply
Bianca Schrijft 19 juli 2017 - 20:04

Zelf gebruik ik melatonine en soms bach bloesem. Persoonlijk kan ik niet tegen de geur van Lavendel, ik word er misselijk van. Sint Janskruid, oftewel hypericum, kan overigens voor sommige mensen levensgevaarlijk zijn. Het kan bepaalde medicatie uitschakelen of juist versterken. Denk aan medicatie voor het hart, maar ook de pil werkt minder hiermee.

Reply
Djoeke 20 juli 2017 - 08:59

Ik vind het ergens jammer dat je schrijft over iets dat je nog niet hebt getest. Vooral als zij hebben gevraagd of hebben betaald om erover te schrijven vind ik het raar dat je het zelf niet heb getest.

Reply
Anne-Wil 28 augustus 2017 - 14:21

Interessant artikel!

Reply
Slapen | 6 Tips om sneller in slaap te vallen - The Scent Of Cinnamon 14 maart 2018 - 10:08

[…] Lees ook: 5x Natuurlijke middelen voor een betere nachtrust […]

Reply
Kitty 31 augustus 2018 - 15:29

Misschien ook bij vermelden dat sint-janskruid de werking van anti-conceptiemiddelen ondermijnt. (heb ik van mijn huisarts)

Reply
Charelle 1 september 2018 - 17:07

Goede tip Kitty, ga ik doen!

Reply
Recept | Zo maak je een gezonde CBD Latte | The Scent of Cinnamon 14 september 2019 - 15:24

[…] 5x Natuurlijke middelen voor een betere nachtrust […]

Reply
Van ukelele op de grond naar een echt bed | The Scent Of Cinnamon 28 oktober 2019 - 12:36

[…] 5x Natuurlijke middelen voor een betere nachtrust […]

Reply
3 natuurlijke tips bij droge ogen | The Scent Of Cinnamon 11 maart 2020 - 16:03

[…] 5x Natuurlijke middelen voor een betere nachtrust […]

Reply
4 magische vakantiebestemmingen voor jou en je kinderen | The Scent Of Cinnamon 25 augustus 2021 - 15:07

[…] 5x Natuurlijke middelen voor een betere nachtrust […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.