Van ukelele op de grond naar een echt bed

by Charelle

Onlangs deelde ik dat mijn verhuizing naar Zeist op het laatste moment niet doorging, omdat het appartement gebouwd bleek te zijn op vervuilde grond. Inmiddels heb ik een ander appartement gevonden in dit bosrijke plaatsje, waar ik in november naartoe verhuis. Daar heb ik super veel zin in! Maar eerst moeten er nog wat keuzes gemaakt worden.

Studentenkamer

Op het moment woon ik in een appartement dat ik deel met een huisgenoot, maar je zou ook kunnen zeggen dat ik nog steeds een studentenkamer heb. Mijn kantoor-, slaap- en woonkamer bevinden zich allemaal in dezelfde ruimte. Het is dus heel krap en functioneel ingericht, maar daardoor ook juist onhandig. Je kunt er maar op één manier lopen. De kamer is te klein om er met twee personen tegelijk te zijn en op momenten dat ik een video of podcast wil opnemen, of mooie foto’s wil maken voor de blog, moet er eerst een volksverhuizing plaatsvinden.

Een echt bed

Dat probleem heb ik binnenkort niet meer, waardoor ik kan kiezen voor andere meubels. Zo lig ik op dit moment op een matras op de grond. Stiekem heel gezellig, want ik heb hem helemaal omringd met kussens en het is zo ook een heerlijk hoekje om te lezen of ukelele te spelen. Maar ik weet ook dat ik in Zeist toch wel graag een bed wil.

Misschien zelfs wel een verstelbaar bed, wat mega handig is als je een keer verkouden bent en je rechtop wilt slapen (zodat je niet steeds uitbarst in een hoestbui). Of een bed met extra opbergruimte eronder, zodat ik mijn beddengoed daar in de zomer in kan bewaren, samen met mijn slaapzak en losse dekens.

Boxspring

Aan de ene kant vind ik het fijn om voor een tweedehands bed te gaan, aan de andere kant vind ik een tweedehands matras dan weer niet zo’n fris idee. Zeker omdat ik ook een boxspring overweeg. Toen ik wat verder ging zoeken naar winkels die een boxspring goedkoop aanbieden, kwam ik uit bij Beddenplein, waar ze een heel scala aan betaalbare boxsprings verkopen. Maar mijn oog is inmiddels al gevallen op een van de duurdere varianten. En met het oog op duurzaamheid kies ik liever voor een bed dat ik écht mooi vind, zodat ik er jarenlang plezier van heb.

Ik ben benieuwd, hoe slaap jij graag? Op de grond, op gerecyclede pallets of op een boxspring? Misschien heb je zelfs wel een héél goed bed ontdekt dat je kunt aanraden! Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Beddenplein.nl.

4 comments

ingrid 24 oktober 2019 - 16:56

Ga niet bezuinigen op een matras, daar krijg je echt spijt van. Been there ;)
Dus trap er niet in om iets goedkoops aan te schaffen. Ook al ligt het matras nog zo lekker, binnen een paar maanden is dat vaak anders.
Pocketvering is voor ons de juiste keuze. En sindsdien heb ik gewoon zin om te gaan slapen omdat het zo lekker ligt.

Reply
Hanneke 5 november 2019 - 22:18

Hoi, ik heb een bed op pootjes, zodat ik er makkelijk onder kan stofzuigen. Maar vooral omdat de energie in huis daar makkelijk onderdoor kan, het is luchtiger, letterlijk en figuurlijk. Ooit heb ik een cursus Feng Shui gedaan en dat heb ik er van onthouden. En wat tweedehands betreft: een nieuwe matras en een tweedehands ombouw kan geen kwaad, toch? Ik ben bij onze Zweedse vrienden goed geslaagd, de matrassen waren bij de Consumentenbond erg goed uit de test gekomen. Veel succes verder met je nieuwe plekje!

Reply
4 tips om je huis een upgrade te geven deze lente - The Scent of Cinnamon 26 maart 2020 - 12:37

[…] Van ukelele op de grond naar een echt bed […]

Reply
Juwelen voor de perfecte look | The Scent Of Cinnamon 21 december 2021 - 11:34

[…] Van ukelele op de grond naar een echt bed […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.