4 ideeën om je huis een make-over te geven dit voorjaar

by Charelle

Ik hoop dat jij, net als ik, ook de hele dag thuisblijft tijdens de quarantaine. Het is echt het krachtigste dat we kunnen doen om de verspreiding van het virus zo snel mogelijk te stoppen. En als we dan toch thuiszitten, kunnen we ons huis net zo goed meteen een make-over geven!

We kunnen klagen dat we de hele dag binnen moeten zitten, maar hoe goed hebben we het als binnenzittende Nederlanders? We hebben tijd om ‘to do’-lijstjes af te werken, boeken te lezen waar we nooit aan toekwamen, muziek te maken, tv te kijken, warm te douchen of badderen, de heerlijkste gerechten te koken met boodschappen die aan de deur worden bezorgd… dat kan slechter.

Tegelijkertijd is het nu extra belangrijk om van je huis een lekker plekje te maken waar je je veilig en geborgen voelt. Een plek die je inspireert en waar je je op je plek voelt. Kortom: een plek waar je de hele dag kunt zijn! Daarom vier eenvoudige ideeën om je huis een upgrade te geven, ter inspiratie.

Extra veel planten

Planten zuiveren en bevochtigen de lucht, wat wel zo fijn is als je de hele dag thuis bent. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat planten op je werkplek je 15 procent productiever maken. Je krijgt er een betere concentratie, focus en geheugen door. Dus thuiswerkers, neem wat extra planten in huis! Zet ze op je vensterbank, op je bureau of naast je bed en je bent gegarandeerd van frisse zuurstof in huis. Welke planten je dan het best kunt nemen? De pannenkoekplant is altijd een leuke, maar ook de krulvaren en vrouwentong zijn vrolijke luchtzuiveraars.

Nieuw vision board

Thuis zitten betekent tijd om te dromen over de toekomst, ook al weten we op dit moment nog niet hoe die eruit gaat zien. Laat je fantasie zijn gang gaan en dagdroom over alle mooie dingen die de toekomst kan brengen. Volgens de Law of Attraction zou dat ook nog helpen om een positieve toekomst meer waarschijnlijk te maken.

En dan? Dan pak je een groot vel, stuk karton of canvas en plakt die vol met allerlei plaatjes die passen bij jouw fantasieën. Knip ze uit tijdschriften en folders of verzamel ze op je laptop en print ze uit. Daarna hang je het vision board ergens waar je het elke dag ziet. Zo krijg je iedere keer een happy-gevoel als je ernaar kijkt en voel je je gemotiveerd om die toekomst ook werkelijkheid te maken!

Kaptafel

Nu je je ’s ochtends niet meer hoeft te haasten om op je werk te komen, is er meer dan genoeg tijd om je rustig op te maken. Dan is het wel zo fijn om daar ook een mooie plek voor te hebben, zoals een kaptafel. Dat is nog eens wat anders, dan je haastig en schommelend op te maken in de trein!

Stapelbed

Wat meer ruimte creëren in de kamer van de kinderen? Wat dacht je van een hoogslaper of stapelbed. Nu de kinderen thuis zijn besteden ze meer tijd in hun kamer en is het belangrijk dat ze lekker de ruimte hebben. Onder een hoogslaper kun je prima een bureautje kwijt, of maak er een knus speelhoekje onder. Door de kinderen samen op één kamer te laten slapen in een stapelbed, is er een extra ruimte vrij is om te spelen en creatief te zijn. Ook dat kan een groter gevoel van vrijheid geven.

Hoe maak jij van jouw huis een fijne plek? Ga jij je huis een make-over geven? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Perfecthomeshop.nl.

1 comment

Je laptop veilig meenemen? 2 tips! | The Scent Of Cinnamon 3 januari 2022 - 15:29

[…] 4 ideeën om je huis een make-over te geven dit voorjaar […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.