Je laptop veilig meenemen? 2 tips!

by Charelle

Vrijwel ieder weekend ga ik naar mijn vriend en dan vind ik het toch altijd fijn om mijn laptop mee te nemen. Dan kan ik nog een blogje schrijven als ik spontaan inspiratie krijg, snel even iets opzoeken of wat mailtje beantwoorden. Maar met al dat gesjouw wil ik mijn laptop natuurlijk wel heel houden. Inmiddels heb ik door hoe ik mijn laptop eenvoudig en veilig meeneem, ik deel graag mijn tips met je!

Het is niet voor het eerst dat ik veel aan het sjouwen ben met mijn laptop. Tijdens mijn hbo opleiding Media & Entertainment Management nam ik hem dagelijks mee in de trein en later, toen ik op kamers zat, ging hij ieder weekend weer mee naar mijn ouders. Gelukkig is dat altijd goed gegaan, maar dat komt ook omdat ik altijd voorzichtig met mijn laptop ben omgegaan.

Hoe neem je je laptop mee?

Als ondernemer is mijn laptop mijn werk. Ideaal, want waar ik mijn laptop ook mee naartoe neem; ik kan er werken! Daarnaast gebruik ik mijn laptop voor het kijken van series (wie is er nog meer fan van Virgin River!?), het doen van boodschappen (lekker thuis laten bezorgen) en het opzoeken van alles en niets. Je begrijpt, ik vind het heerlijk om mijn laptop bij me te hebben, zodat ik me niet onthand voel. Om diezelfde reden neem ik hem dan weer niet op vakantie, want ook voor mij is het goed om soms even helemaal offline te gaan.

Van het begin af aan heb ik mijn laptop altijd meegenomen in een laptophoes. Een grote aanrader, want mocht de laptop onderweg ergens tegenaan stoten of vallen, maakt hij toch een stuk minder harde klap. Laptophoezen gaan strak om de laptop en zijn gemaakt van materiaal dat wel wat stootjes kan opvangen. Dat biedt een goede eerste bescherming, al blijft voorzichtigheid geboden. Leer jezelf aan om je laptop altijd in de hoes te stoppen na gebruik, en deze goed dicht te ritsen. Je moet dan nog steeds voorzichtig zijn, maar de laptop is op deze manier al een stuk beter beschermd.

Kies de juiste tas

Daarnaast is het fijn om je laptop altijd mee te nemen in een rugzak. Veel rugzakken hebben tegenwoordig een speciaal vak voor je laptop. Kies er eentje die voorzien is van een padding, liefst tot op de bodem aan toe, om weer een extra ‘stootrandje’ aan te brengen. Let op dat het formaat van het vak goed moet zijn: groot genoeg om de laptop (inclusief laptophoes) in op te bergen, maar niet zo ruim dat de laptop flink kan gaan schuiven. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een speciale laptoptas, welke nog meer is ingericht op het vervoeren van je laptop. Let er in dat geval op dat er nog genoeg ruimte is voor wat andere spullen die je mee wilt nemen in de tas, zoals je portemonnee, telefoon, een boek en wat andere dingen.

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door De Bijenkorf.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.