4 magische vakantiebestemmingen voor jou en je kinderen

by Charelle
waddeneilanden

Op vakantie gaan is een behoorlijke onderneming, zeker als je met kinderen op pad gaat. De reis kan spannend zijn en de afstand kan al snel lang lijken. Daarom is het slim om een passende bestemming te kiezen, die zowel leuk is voor jou als je kinderen. Vier tips!

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn ideale vakantiebestemming als je kinderen hebt. Je bent er relatief snel en er hoeft geen lange reis met het vliegtuig te worden gemaakt. Toch zorgt de boottocht ervoor dat je écht het gevoel hebt dat je op vakantie gaat: een heus spektakel voor kinderen dat ze nooit meer vergeten! Op de eilanden is er van alles te beleven: van een wandeling door de dorpjes tot relaxen aan het strand. Bezoek bijvoorbeeld het mooie Ameland, waar jullie zeker een paar dagen zoet zijn. Een overnachting in een Ameland hotel maakt de reis tot een succes. Vergeet niet om tijdig te bedenken waar jullie gaan lunchen of dineren. Je kunt vooraf een plekje reserveren in een Ameland restaurant. Meteen een zorg minder!

Camping in Nederland

Waar een mooi hotel luxe en comfort biedt, kun je ook voor een wat primitievere manier van vakantie kiezen: ga kamperen met de kinderen! Het is uiteraard wel belangrijk dat jij en je kids hier plezier uit kunnen halen, anders is deze vorm van vakantie vieren geen succes. Kies een kindvriendelijke camping uit, waar veel activiteiten worden georganiseerd zoals sportmiddagen en workshops. Zo is er gedurende de vakantie steeds iets te beleven!

Vakantie naar Frankrijk

Wil je liever naar het buitenland gaan met je gezin? Frankrijk is in dat geval een geschikt land! Het is niet voor niets één van de populairste vakantielanden. Je bent er snel en ook hier zijn er veel goede overnachtingsplekken om uit te kiezen. Denk weer aan een camping gericht op gezinnen of een mooi hotel met entertainment voor de kinderen. Je kunt bijvoorbeeld aan de kust op vakantie gaan, of juist meer in het binnenland. Bedenk vooraf hoeveel uur jullie ongeveer in de auto willen zitten. Het zuiden van het land is immers een stuk verder rijden dan het noorden van het land, maar het is er wel een stuk zonniger.

Stedentrip met het gezin

Ga je graag op vakantie naar een stad? Logisch! Een stad bruist en er is veel te beleven. Houd wel in je achterhoofd dat een stedentrip met jonge kinderen behoorlijk intensief kan zijn. Je kunt ervoor kiezen om een paar nachtjes in een stad te slapen, gevolgd door een rustige bestemming. Of bezoek een middelgrote stad, waar niet zoveel prikkels zijn. Om wat voorbeelden te noemen: Groningen, Dordrecht, Brugge, Freiburg, Nantes en Nice zijn de moeite waard. Hier kun je de route op inrichten!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming voor kinderen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Hotel Nobel.

1 comment

Waar kun je op mini-retraite met vrienden? | The Scent Of Cinnamon 16 december 2021 - 10:00

[…] 4 magische vakantiebestemmingen voor jou en je kinderen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.