Reizen | Van New Orleans via Asheville naar New York!

by Charelle
asheville-blue-ridge-parkway

Jaaa! Het is weer zover, nog een paar nachtjes slapen en dan mag ik weer op reis! Vier weken lang ben ik te vinden in de Verenigde Staten en reis ik van New Orleans naar New York. Altijd al wilde ik alleen reizen door de V.S., maar toen mijn gezondheid zo achteruit ging had ik nooit gedacht dat ooit nog te kunnen doen. En nu ga ik gewoon toch! In dit artikel vertel ik je wat ik allemaal ga doen!

Afgelopen april boekte ik een reis naar de Verenigde Staten. Impulsief? Ja, best wel. Maar toch ben ik héél blij dat ik de reis geboekt heb zonder er teveel bij na te denken. Want als ik er teveel over had nagedacht, was ik waarschijnlijk niet gegaan.

New Orleans, Louisiana

De aanleiding tot mijn impulsieve actie was de Being Boss Podcast. Ik ontdekte de podcast in februari, toen er al héél veel afleveringen beschikbaar waren en ik dus weken achtereen iedere dag één, soms twee, afleveringen luisterde. Wanneer? In bad, tijdens het koken, wanneer ik op mijn crosstrainer stond, in de trein… Een betere vraag is: wanneer niet? Ik moet toegeven dat het niet heel mindful is om tijdens ieder moment van stilte een podcast op te zetten, maar er zijn periodes dat ik daar écht behoefte aan heb. Ik woon alleen en werk thuis en ja, dan worden momentjes van mindfulness al snel momentjes van diepe eenzaamheid.

Sinds ik laatst het boek Verslaafd aan Liefde van Jan Geurtz heb gelezen is dat voorbij, overigens, dus verwacht daar zeker een recensie van binnenkort!

Door het vele luisteren voelde presentatrices Emily en Kathleen in april echt als mijn homies, dus toen ze de Being Boss Vacation in New Orleans afgelopen voorjaar aankondigde moest ik daar natuurlijk bij zijn. Zodoende boekte ik een kaartje voor het evenement, waarop een ticket volgde.

Even naar New Orleans vliegen gaat echter niet zomaar, tenminste niet als je, zoals ik, er in één dag naartoe wilt vliegen. Dat gaat als volgt: Ik vlieg komend weekend om 7 uur ’s ochtends vanaf Schiphol naar Kopenhagen, om na twee uur door te vliegen naar New York, om daar na twee uur door te vliegen naar New Orleans, waar ik om 17u lokale tijd aankom. De kans dat ik mijn vliegtuig in New York niet haal is volgens Meneer Google héél groot, maar het schijnt geen probleem te zijn om dan het volgende vliegtuig (van een uur later) te pakken. Dus daar vertrouw ik op.

De Being Boss Vacation duurt drie dagen en bestaat uit een meet ’n greet, masterclass, live podcast en allerlei andere leuke dingen. Ik arriveer al wat eerder in New Orleans en verblijf de eerste twee nachten in een hostel, waarna ik naar een loft ga in het Warehouse District, dat ik samen met nog vijf andere bosses heb gereserveerd via AirBnB. Super tof! Ik heb in de loft zelfs een eigen slaapkamer.

new-orleans-la-fayette-cemetery

Wat ik allemaal nog meer ga doen in New Orleans? Geen idee! Er schijnt van alles te doen te zijn. Wat ik zeker wil bezoeken is Lafayette Cemeterie. Mensen die mij een beetje kennen herinneren zich vast dat ik lange tijd begrafenisondernemer heb willen worden. Die wens is op het moment niet zo aanwezig (al zeg ik niet dat die nooit meer terugkomt), maar mijn fascinatie voor begraafplaatsen is blijven bestaan. Daarnaast is het mogelijk om een plantage te bezoeken. Daar heb ik natuurlijk dubbele gevoelens bij, in verband met de slavernij, maar ik geloof wel dat het de moeite waard is om er toch een te bezoeken.

Asheville & The Blue Ridge Mountains, North-Carolina

Na New Orleans (de eerste week van mijn reis) heb ik op het moment van schrijven nog een paar niet-ingevulde dagen, suggesties zijn welkom! Daarna reis ik door naar Weaverville, een kleine dorpje in de Blue Ridge Mountains in North-Carolina. Ik verblijf daar in een AirBnB in de bergen en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar echt héél erg naar uitkijk, meer nog dan naar New Orleans. Na een paar dagen in Weaverville ga ik naar Asheville, een stad die echt op twintig minuten rijden van Weaverville ligt. Ik verblijf daar bij een dame die een paard heeft staan op het beroemde Biltmore Estate. En ja, ik mag een keer mee! (Voor degenen die dit niet weten, ik heb jarenlang paardgereden en zelfs enkele jaren mijn eigen paard gehad, genaamd Wunderbar).

asheville-blue-ridge-parkway

Asheville is één van de beste plekken om de prachtige kleuren van het Amerikaanse herfstseizoen te bewonderen. Ik hoop hier dus zeker iets van mee te krijgen en de natuur in te trekken. In mijn eentje vind ik dat wel een beetje eng, maar er zijn vast wel georganiseerde wandelingen.

Waarschijnlijk huur ik voor mijn tijd in Weaverville en Asheville een auto, zodat ik lekker rond kan rijden. Ik ga ook op bezoek bij een sjamaan die ik via internet heb leren kennen, in de hoop dat zij mij nog meer kan leren over het leven met de natuur en de natuur als genezer. Ik heb hier al vaker wat over laten vallen, maar ik geloof echt dat dingen zoals burn-out (in al zijn manifestaties) steeds vaker voorkomen omdat we het contact verloren zijn met de natuur. De natuurlijk is helend, ik ervaar dat keer op keer, maar tegelijkertijd vind ik het zó moeilijk om de natuur te integreren in mijn dagelijks leven. Ik ben op het moment ook op zoek naar een woning op het platteland, dus als je iets weet, denk aan mij!

Mediteren in New York City

Na Asheville vlieg ik door naar New York, waar ik verblijf in een AirBnB in Brooklyn. Ik ben nog nooit in New York geweest maar wil er al héél langs eens naartoe. Een paar jaar terug wilde ik er zelfs wonen en werken! Dat zou ik nu echt niet meer willen, mijn behoefte aan een hutje op de hei is op dit moment veel groter. Ik zie zelfs een klein beetje op tegen New York met al haar drukte, waardoor ik besloten heb om New York op een andere manier te bezoeken dan de gemiddelde toerist. Zo ga ik niet alle toeristenattracties bezoeken, tenzij ik er toch toe word verleid als ik eenmaal in New York ben. In plaats daarvan leg ik mijn focus op de mooie parken van de stad, het bezoeken van een meditatieschool, new age winkels en spirituele evenementen en natuurlijk vegan hipstertentjes!

central-park-new-york

Waar ik het meest naar uitkijk? Vier weken lang niet achter een computer zitten. De computer blijft mijn grootste pijntrigger dus minder computeren betekent minder pijn! Ik ben natuurlijk wel online te vinden, want mijn telefoon gaat gewoon mee, maar er worden dus geen blogs getypt en er wordt niet gewerkt. Wel hoop ik voor vertrek een aantal blogartikelen in te plannen, maar ik denk niet dat dat nog gaat lukken, er moet nog zóveel gebeuren voordat ik wegga! Maar 17 november ben ik weer in Nederland en gaat de mallemolen weer langzaam draaien, dus tot dan!

Hierbij nog een lekker Amerikaans country liedje over Asheville en de Blue Ridge Mountains!

Lees ook: Op naar Roemenië, ‘Hoi Dracula!’

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Pinterest en Instagram?

Dit artikel bevat affiliate links.

6 comments

Loes 12 oktober 2017 - 09:49

Ik ben ZO jaloers! Ik heb in 2015 een semester in New Orleans gestudeerd en ben verliefd geworden op deze stad. Royal Street is mijn favoriete straat met leuke winkeltjes, je moet zeker de beignets eten bij Cafe du Monde, Audubon Park is prachtig en ook City Park is een bezoekje waard. Verder kan ik nog veel meer opnoemen haha, maar geniet vooral! Het is waanzinnig.

Reply
Tal Daniel 12 oktober 2017 - 13:10

Wauw mooi! Heel leuk om te lezen :)

Reply
Narelle & Pim | wegvanhetnoorden.nl 12 oktober 2017 - 17:12

Wat gaaaaaf! Wij zijn vorig jaar in New Orleans geweest en we vonden het te gek! Ook New York blijft ons trekken. Heel veel plezier gewenst!

Reply
Thea 13 oktober 2017 - 14:55

Wauw, wat een leuke reis. Ik krijg gewoon zin om ook te gaan. Ik raak steeds meer gecharmeerd van Amerika en zijn inwoners. Er is zoveel diversiteit en zoveel moois te zien. Veel plezier op je reis.

Reply
Lisa 18 oktober 2017 - 15:10

Je plan in New York klinkt geweldig! Geniet ervan!

Reply
Saskia 5 november 2017 - 17:57

Lijkt me echt geweldig. Prachtige foto’s!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.