Ibiza | Ik ga op Qi Gong retreat in Ibiza!

by Charelle
ibiza_qi_gong

Yes! Komende zondag vertrek ik naar Ibiza! Ik vertel je hoe, wat en waarom en vraag jou om je leukste Ibiza tips met mij te delen!

Een krachtige trilling

Begin februari woonde ik een Theta Healing bij op The Conscious Club, samen met zeven andere bloggers. We spraken over spirituele connecties en hoe trillingen onze staat van zijn beïnvloeden. Een terugkerend onderwerp in het gesprek was Ibiza, verschillende meiden gaven aan dat Ibiza een fijne, krachtige ’trilling’ had waar je je echt beter door ging voelen.

In connectie met de tarot heb ik wel eens over trillingen, energieën en vibes geschreven. Veel mensen geloven dat al onze gedachten en gevoelens ontstaan door bepaalde trillingen. Trillingen die wij met ons meedragen of die we tegenkomen. Het is om die reden dat we rustiger worden door een wandeling in de natuur en ons snel vermoeid voelen na een wandeling in de stad. Er is een verschil in prikkels, in trillingen en in vibes. Ook een creatieve ingeving kan gezien worden als een vorm van energie die je zojuist hebt opgepikt.

Vooral de hoogsensitieve personen onder ons zijn gevoelig voor deze energieën en voelen vaak piekfijn aan welke trillingen ze wel fijn vinden en welke niet. Ibiza heeft kennelijk een prettige trilling, een trilling die goed is voor onze gezondheid en ons welbevinden. De trilling van het eiland geeft ons kracht en stelt ons in staat om verbinding te leggen met ons diepste zelf. Dit wordt bevestigd door de bewoners van het eiland, onder wie ’tranquilo’ één van de meest gebruikte woorden is. Vrij vertaald betekent tranquilo ‘vrede vinden in jezelf en in harmonie leven met de natuur‘. Volgens mij zegt dat al heel veel over dit eiland.

De ziener Nostradamos voorspelde in de zestiende eeuw al dat Ibiza het laatste toevluchtsoord op aarde zou zijn. Ondanks dat dat wat zwaar klinkt, geloof ik dat hij gelijk heeft. Want in een maatschappij die wordt beheerst door het internet en techniek, willen we toch niets liever dan ‘vrede vinden in onszelf en in harmonie leven met de natuur’? In andere woorden: mindful leven, dichtbij ons zelf blijven, leven naar wie we werkelijk zijn en luisteren naar onze innerlijke stem.

Een Qi Gong retreat

Je begrijpt, ik raakte wel erg benieuwd naar Ibiza en het leek me tijd om me eens te verdiepen in de reizen daar naartoe. Nadat ik vorig jaar met mijn tante in Roemenië was geweest, wilde ik dit jaar toch proberen om weer eens alleen op vakantie te gaan. Het gaat steeds een stukje beter met mijn gezondheid en als een reis naar Ibiza me lukt, kan ik misschien toch ooit nog eens backpacken of naar Sziget. In andere woorden: mijn innerlijke hippie loslaten. (Inmiddels heb ik stiekem al een reis gepland naar de Verenigde Staten in oktober!)

Maar ja, waar begin je? Als er één vakantiebestemming is waar veel over wordt geschreven, dan is het Ibiza wel. Meteen al zag ik door de bomen het bos niet meer en ik had ook eigenlijk geen zin om in mijn eentje in een Airbnb of hotel te gaan zitten. Het ging een rereat worden. Ik zocht eerst naar yoga retreats, maar yoga is gewoon niet zo mijn ding. Ik heb het al zó vaak geprobeerd. Daarnaast waren de yoga retreats stuk voor stuk allemaal vrij duur, of al vol. Ik besloot om eens te zoeken naar Qi Gong retreats. Vorig jaar woonde ik een keer een les Qi Gong bij in Eindhoven en dat beviel me erg goed, ik ben ook van plan me eind deze maand voor die lessen in te schrijven.

Maar goed, zo waar vond ik een Qi Gong retreat georganiseerd door Qi Gong school LaoShan. De website was niet hypermodern en aangezien ik wel van hypermoderne websites houd was ik geneigd de reis al weg te klikken, maar ik deed het niet. Ik moest er maar even doorheen kijken. En ja, het verhaal op de website sprak me enorm aan. Geen feestvakantie. Check. Een vakantie voor rust en revalidatie. Check. Verblijf in een klooster. Leuk! Een vakantie met meditaties. Check. En Qi Gong lessen. Check. Klinkt goed. Ik stuurde een mailtje om te informeren naar glutenvrij en veganistisch eten, ook geen probleem. Check.

Ready to go!

Ik boekte voor één week en regelde vliegtickets. Zondag 21 mei vertrek ik naar krachtige eiland Ibiza. Ik ben zó benieuwd. Naar alles eigenlijk. Ik heb geen idee waar ik precies terecht ga komen of met wie, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Uiteraard hoop ik ook een aantal van die beruchte vegan hotspots te bezoeken in Ibiza, dus als je tips hebt, let me know! Al ik eigenlijk geen idee heb of ik daar energie voor ga hebben. We krijgen namelijk iedere dag één uur lang meditatie en twee Qi Gong lessen. Dus misschien blijf ik wel gewoon de hele week boven op mijn berg, bij het klooster, boekjes lezend. Maar misschien ook niet. Ik ga er in ieder geval geen ‘moeten’ van maken, want naar vegan tentjes ‘moeten’ is natuurlijk een beetje gek. Ik laat het over me heen komen en ben van plan te genieten.

Op 29 mei ben ik weer terug, maar er staan wel blogposts ingepland voor de week dat ik er niet ben! Veel plezier met lezen en tot volgende week!

Ben jij wel eens op Ibiza geweest? Heb je ook de kracht van het eiland ervaren? En heb je nog leuke vegan tips voor mij? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Amethist | Het kristal voor inzicht, hoogsensitiviteit en zelfvertrouwen

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

4 comments

Melle 18 mei 2017 - 09:20

Wat gaaf Charelle, echt super interessant! Het kan gewoon niet anders dan geweldig worden. Dit past echt goed bij jou :). Alvast heel veel plezier en ik kijk uit naar je verhalen! X

Reply
Karlijn 18 mei 2017 - 14:00

O wow wat tof! Klinkt echt fantastisch en ik ben heel benieuwd naar je ervaringen :) Veel plezier en succes. X

Reply
Evelyne 18 mei 2017 - 21:05

Waauw! Veel plezier en succes! Ik ben al benieuwd naar je verhalen over je avontuur!

Reply
Jenn 19 mei 2017 - 19:47

Wwauw, dat lijkt me een geweldige ervaring! Veel plezier, ik ben heel benieuwd naar al je verhalen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.