Tarot | Wat is tarot en waarom werkt het?

by Charelle
waarom_tarot_werkt

Het is nog niet zolang geleden dat ik voor het eerst tegen mensen vertelde dat ik me bezighield met tarot. De reacties zijn verdeeld: van paniekerig tot enthousiast, maar de tweede reactie is altijd sceptisch. Volkomen begrijpelijk, want als je niet weet hoe de tarot werkt, dan lijken de 78 kaarten niets meer dan een stapeltje nonsense. Daarom probeer ik het je in dit artikel uit te leggen!

Wat is tarot?

Hoe de tarot is opgebouwd en waarom het zo leuk is vertelde ik al in een eerder artikel. Maar hoe de tarot precies werkt is een lastiger onderwerp. De vraag ‘Wat is tarot en hoe werkt het?’ kan op oneindig veel manieren beantwoord worden en het antwoord hangt grotendeels af van de tarotist aan wie je de vraag stelt. Zo gebruikt de ene tarotist de kaarten voor meditatie, de andere als hulpmiddel bij coaching en weer een ander als instrument om in contact te komen met zijn of haar psychische gaven en de toekomst te voorspellen. Je ziet hoe verschillend deze drie tarotisten de vraag zouden beantwoorden.

Het antwoord dat je in dit artikel leest is daarom mijn antwoord en niet hét antwoord. Het is gebaseerd op mijn ervaringen met de kaarten en de inzichten die ik heb opgedaan met mijn passie voor spiritualiteit.

Vibes en energetische trillingen

Persoonlijk geloof ik heilig in energetische trillingen of vibes, al heilig hier wellicht niet het juist woord is. Dit komt omdat iedereen wel bekend is met het aanvoelen van vibes in een ruimte. Als je de schoolkantine binnenstapt, thuiskomt uit je werkt, of net binnenkomt bij een feestje voel je meteen de sfeer die er hangt. Een vibe, een energetische trilling. Om elk van ons hangt zo’n energetische trilling en die trilling verandert regelmatig, afhankelijk van onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Als je als vrienden uit elkaar groeit, je je niet meer interesseert voor bepaalde hobby’s, of je een band plotseling niet meer leuk vindt dan ben je wellicht van trilling veranderd. Je trilt dan niet meer op dezelfde ‘golflengte’.

De tarot kaarten hebben ook een trilling, voelen jouw trilling en de trillingen die er op dit moment rondom de aarde/in de kosmos/in Nederland rondhangen. Jij voelt die trillingen ook, maar doorgaans zijn we er ons niet bewust van, het is het onderbewustzijn dat de trillingen opvangt. En inderdaad, onze intuïtie, ons ‘innerlijk weten’ komt voort uit het onderbewustzijn.

Vanuit dit onderbewustzijn kiest de tarotist dus de kaarten. Onbewust kiest ik tijdens een tarot lezing dus kaarten op basis van hun trilling. Lees ik voor iemand anders dan voegt deze een trilling aan de situatie toe, zelfs als het gaat om een e-mailreading. Er komt in dat geval een trilling in de kosmos die de tarotist onbewust opvangt en die mee bepaalt welke kaarten er getrokken worden.

Klinkt logisch? Of eerder een beetje zweverig? Wellicht beide. Het is daarom goed om het nog even over synchroniciteit te hebben.

Een reading bij mij boeken? Dat kan via mijn website Remember The Light.

Synchroniciteit en tarot

Over synchroniciteit kunnen we boeken volschrijven, maar het komt er op neer dat je dingen en personen aantrekt met dezelfde trilling als jij. Dat kun je het makkelijkst nagaan door te reflecteren op kleine gebeurtenissen. Waarom waren de chips uitverkocht? Waarom haalde je net de bus? Of waarom net niet? Waarom kwam je net dát boek tegen in de bibliotheek? Waarom belde je die vriendin vandaag en niet gisteren? Waarom zei iemand die afspraak af? Waarom moest je twee dagen achter elkaar naar Amsterdam? Waarom zag je op televisie iets voorbij komen over Rens Kroes? Waarom was het vandaag zo druk in het zwembad? I’ve made my point. Al deze kleine dingen hebben een trilling en komen op jouw pad doordat je op een zelfde soort trilling zit, of omdat je aan het groeien bent naar een nieuwe trilling. Als je terugkijkt dan zie je precies hoe de gebeurtenissen jouw leven hebben gestuurd en wat je nu weet of kunt dankzij die gebeurtenis, of het nou leuk was of niet.

Tarot en intuïtie

Ik noemde net al dat jouw intuïtie voortkomt uit je onderbewustzijn en dat het dus gebaseerd is op energetische trillingen. Dit betekent dat welke vraag je de kaarten ook stelt, je het antwoord op die vraag al weet. Immers, je gaat kaarten zien die passen bij de huidige trillingen. Juist doordat je het antwoord al weet, zie je in de kaarten ook precies het juiste antwoord op jouw vraag. De Hoge Priesteres betekent niet altijd: ‘het is een goed idee om te mediteren’. Iedere keer als je de Hoge Priesteres ziet betekent zij iets anders voor jou, iets wat antwoord geeft op jouw vraag.

Als we het zo bekijken dan dienen de tarot kaarten dus als een hulpmiddel om te communiceren met je onderbewustzijn. Met de kaarten leg je jouw intuïtie letterlijk op tafel en beantwoordt je je vraag met jouw eigen intuïtieve antwoord, gebaseerd op energetische trillingen.

Een reading bij mij boeken? Dat kan via mijn website Remember The Light.

In het kort? OK!

Tarot kaarten verbinden jou met je onderbewustzijn en intuïtie, waardoor je meer inzicht krijgt in het levenspad dat jij wilt bewandelen.

Ik wil een tarot reading!

Mocht je na het lezen van dit verhaal honderd procent overtuigd zijn dan ben je vast benieuwd wat de kaarten jou te vertellen hebben! Daar help ik je graag bij! Je boekt een reading bij mij via mijn site Remember The Light.

Geloof jij ook in energetische trillingen en synchroniciteit? Laat het weten in de comments!

Lees ook: Tarot | Is de toekomst voorspellen mijn nieuwe hobby?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

5 comments

Marjoleine 5 maart 2017 - 21:04

Wat mooi omschreven! Ik vind Tarot echt heel interessant en verdiep me er steeds vaker in, het geeft me een soort houvast in bepaalde situaties.

Reply
Claire 8 maart 2017 - 18:09

He wat razend interessant! Ik ben niet bekend met tarot. Ik stel me altijd soort magiers voor met kaarten en een glazenbol. Maar ik zie het weleens op je Instagram voorbij komen en dat straalt totaal niet die vibe uit. Wat je zegt over die trillingen en aantrekkingskracht klinkt eigenlijk best wel logisch :)

Reply
Charelle 14 maart 2017 - 10:56

Haha ja grappig he! Eigenlijk is het een heel down-to-earth ding maar het beeld dat mensen er bij hebben klopt helemaal niet, haha!

Reply
Tarot | Dit betekent het als je steeds dezelfde kaart trekt! 30 maart 2017 - 07:07

[…] Lees ook: Tarot | Wat is tarot en waarom werkt het? […]

Reply
Tarot | De betekenis van omgekeerde kaarten, omgedraaide kaarten 3 april 2017 - 07:08

[…] Lees ook: Tarot | Wat is tarot en waarom werkt het? […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.