Tarot | Dit betekent het als je steeds dezelfde kaart trekt!

by Charelle
tarot_dezelfde_kaart

Dag na dag dezelfde kaart. Ik heb het al meerdere keren meegemaakt en ik krijg er kippenvel van, dit bevestigd voor mij zó de afstemming van de kaarten op energie en je intuïtie. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook wel een beetje irritant. Alsof je moeder voor de vijfde keer roept: ‘ruim je kamer nou eens op!’ en jij geïrriteerd roept ‘ja-haaaa’. Want ja, dat is wat ik mezelf tegen terugkerende kaarten hoor mompelen. Maar wat betekenen ze nou eigenlijk?

Herhaalkaarten betekenen voor mij dat je intuïtie je iets probeert te vertellen wat je – bewust of onbewust – niet wilt weten, waardoor je keer op keer het advies negeert. Dat is ook iets wat bij mij regelmatig voorkomt, dat ik iets in de kaarten zie waarvan ik met rollende ogen denk ‘oh god‘. Vervolgens blijf ik op mezelf inpraten dat het maar kaarten zijn en dat als ik zus of zo doe de energieën compleet veranderen en er toch niets meer van klopt. Maar zo werkt het niet, want achteraf blijken de kaarten altijd gelijk te hebben gehad. Altijd.

Dus, wat te doen als je élke keer dezelfde kaart trekt? Als je dag na dag dezelfde dagkaart trekt of dezelfde kaart steeds opduikt in leggingen met meer kaarten? Want laten we wel wezen, er zijn 78 tarot kaarten en het is dus wel iets of wat typerend als dezelfde kaart steeds terugkomt.

1. Wat voel je?

Het grappige is dat terugkerende kaarten vaak kaarten zijn die we (op dat moment) helemaal niet leuk vinden. Sta daar bij stil. Wat voel je precies bij het zien van de kaart? Afkeer? Verwarring? Angst? Schrijf alle gevoelens op, zowel de positieve als de negatieve gevoelens. Merk je dat ontkenning een rol speelt en je eigenlijk niet eens wil opschrijven wat je écht voelt? Ben dan extra alert, want waarom voel je je zo? Nu je bekend bent met je gevoelens omtrent de kaart kun je hem wellicht vanuit een nieuw perspectief bekijken.

2. Een ander perspectief

Wat weet je over de kaart? Hoe interpreteer je hem normaal? Vergeet alles en leg ook het boek dat je regelmatig gebruikt opzij. Bekijk de kaart vanuit een nieuw licht, wat is er nog meer te zien? Heeft de kaart misschien nog een andere betekenis waar je nog niet bekend mee bent? Probeer hier achter te komen door zelf naar de kaart te kijken, daarna kun je eventueel wat andere boeken dan normaal raadplegen. Als je tot de kern van de kaart komt en je zijn bericht hebt ontvangen, duikt hij waarschijnlijk niet meer zo vaak op.

3. Mediteren

Bekijk de kaart goed en sluit je ogen. Zie de kaart voor je in je verbeelding en laat hem groter, groter en groter worden totdat hij zo groot is als een deur. Stap er doorheen en zie jezelf in de kaart, kijk naar wat er gebeurd. Wat zijn de mensen op de kaart aan het doen? Wat zeggen ze? Waar gaat hun aandacht naar uit? Door de scène op de kaart als een bijstander waar te nemen interpreteer je hem misschien ineens heel anders.

4. Leg de kaart onder je kussen

Voordat je gaat slapen bekijk je de kaart goed en daarna leg je hem onder je kussen (of op je nachtkastje zodat hij niet kreukt). Leg ook een schriftje naast je bed. Voordat je gaat slapen zet je de intentie om je dromen te onthouden. De volgende ochtend bij het wakker worden schrijf je al je dromen meteen op. Hoe staan ze in verband met de kaart?

5. Trek advieskaarten

Leg de herhaalkaart op tafel en schud de rest van je kaarten. Vraag de kaarten om extra informatie en advies over de herhaalkaart en leg er vier kaarten omheen. De terugkerende kaart valt nu in een context met andere kaarten. Zie je nu wel wat de kaarten je proberen te vertellen?

Het belangrijkste is het om aandacht te besteden aan terugkerende kaarten. Immers, het is duidelijk dat je intuïtie je iets probeert te vertellen.

Heb jij wel eens te maken gehad met terugkerende kaarten? Laat het weten in de comments!

Wil je dat ik je kaarten lees? Dat kan ook! Bestel je reading in mijn Etsy winkel!

Lees ook: Tarot | Wat is tarot en waarom werkt het?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

3 comments

Jenn 30 maart 2017 - 08:48

Interessant om te lezen :)

Reply
Sushy 30 maart 2017 - 14:10

Ik heb me eigenlijk nooit beziggehouden met tarot, ik vind de plaatjes altijd wel mooi.

Reply
Joyce rdt 1 april 2017 - 14:41

Ik heb hier niet echt ervaring mee, maar het zegt inderdaad wel iets als je telkens dezelfde kaart trekt/legt, das geen toeval ;). Liefs.x

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.