Amethist | Het kristal voor inzicht, hoogsensitiviteit en zelfvertrouwen

by Charelle
amethist

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn in verschillende situaties ook heel bruikbaar. Zo werken ze helend bij ziektes en angsten, maar ze helpen ook bij het aanpassen, beschermen of reinigen van je energieveld. Tijdens het lezen van mijn tarot kaarten houd ik vaak een amethist bij me, in dit artikel vertel ik je daar meer over!

De amethist wordt gekenmerkt door een paars-violette kleur en is misschien wel het bekendste kristal dat er is. In de eerste plaats omdat hij zo mooi is, maar zeker ook omdat de steen een prachtig zuiverende werking heeft op je energie. Zeker voor de hoogsensitieve personen onder ons is de amethist dus onmisbaar.

Amethist en inzicht

De amethist zuivert het aura, beschermt tegen negatieve energieën van buitenaf en brengt je energetische trilling naar een hoger niveau. Doordat de steen je energie verhoogd kom je beter in contact te staan met je intuïtie, waardoor de amethyst een goed hulpmiddel is bij het lezen van tarot kaarten. Daarnaast stimuleert de amethist het voorhoofdchakra en kruinchakra, wat spirituele inzichten en eventuele psychische gaven bevordert.

Amethist en vertrouwen

Als je beter in contact staat met je intuïtie, wordt het makkelijker om op jezelf te vertrouwen en goede beslissingen te nemen. Het geeft je net dat extra zetje om fysieke of mentale problemen op te lossen of te verwerken. Zelfvertrouwen leidt bovendien tot een gevoel van onafhankelijkheid en innerlijke geborgenheid, waardoor ook angst en bezorgdheid afnemen. De amethist heeft daardoor een kalmerende werking op lichaam en geest, wat een positieve uitwerking heeft op het zenuwstelsel, slaapproblemen, nachtmerries en migraine.

Zuiver de ruimte met een amethist

De amethist is ook een goede steen om een ruimte mee te zuiveren. Door er een in de kamer of bij je bed te leggen worden negatieve energieën gezuiverd en wordt de sfeer en stuk harmonischer. In combinatie met de rozenkwarts en bergkristal vormt amethist de gouden driehoek voor optimale harmonie.

De amethist verzorgen

Onder invloed van zonlicht en negatieve energieën kan de steen verkleuren, je krijgt de kleur weer terug door hem een tijdje in de tuin te begraven. Daardoor wordt hij ook meteen gereinigd van negatieve energieën, maar dat kan ook met stromend water of de rook van witte salie. Je laadt de amethist weer op met positieve energie door hem in het licht van de (volle) maan te leggen.

De amethist is de edelsteen van de sterrenbeelden vissen en waterman en wordt over hele wereld gevonden.

Als kind verzamelde ik veel edelstenen en ik herinner me nog een héle mooie amethist. Ik hoop dat ik ooit weer zo’n mooie vind! Heb jij ook een amethist? Waar gebruik je hem voor? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Ayurveda | 5x Tips om chronische stress te verminderen!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

7 comments

Bianca Schrijft 13 maart 2017 - 09:20

Misschien is dit wel iets voor mij op het moment. Ik zit half/half thuis met een burn-out, langleven de bureaucratie van Nederland. Zelf absorbeer ik al me hele leven de gevoelens en spanningen uit mijn omgeving. Als je dan in de (para) medische zorg werkt, is dat veel negativiteit.

Reply
Charelle 14 maart 2017 - 10:53

Ja, het is zeker het proberen waard! Ik ben mezelf ook pas gaan verdiepen in stenen en uit te vinden welke voor mij werken en welke niet. Het geeft ook een soort steun, het idee dat die steen er is met een positieve werking. Af en toe even voelen wat de steen voor je doet, dat werkt echt. (:

Reply
Joyce rdt 13 maart 2017 - 13:28

Het is zo bijzonder wat stenen kunnen doen voor een mens, zelf heb ik deze steen niet, maar het is wel iets om in gedachten te houden. Liefs.x

Reply
Forever38.com (Vera) 13 maart 2017 - 13:33

Ik vind een amethist een van de mooiste edelstenen, hij spreekt me enorm aan qua kleur. De werking was me niet bekend; vond het erg interessant om die te lezen !

Reply
Lorenza 16 maart 2017 - 09:20

wat bijzonder, hier wist ik nog niets van af! Misschien is het ook wel iets voor mij. Ik neem vaak zoveel energieen van anderen over..

Reply
Monique | WritingMonique 16 maart 2017 - 11:18

Als kind verzamelde ik dit soort stenen ook, en nu ik deze betekenis weet, zou ik er best wel weer eentje willen :)

Reply
Iris, Vand veire 9 mei 2021 - 20:39

Ik draag hem nu enkele dagen en voel mezelf meer met een innerlijke rust.. Hij voelt heerlijk op mijn lichaam ( ik draag hem als, sieraad.. Wat er wel is gebeurt mijn rozenkwarts armbandje is, wit geworden mss niet samen dragen..

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.