Kuren in Roemenië in 15 foto’s

by Charelle
bramen plukken_klein

Vandaag ga ik jullie ein-de-lijk de foto’s van mijn vakantie in Roemenië laten zien! Niet allemaal natuurlijk, gewoon 15 foto’s die je een indruk geven van het land, het hotel en het kuren.

29 juli boekte ik spontaan een vakantie naar Roemenië en een week later zat ik al in het vliegtuig. Ik ging op een kuurreis (klik voor een artikel waarin ik dat uitleg) in de hoop rust te vinden en behandelingen te krijgen die goed zijn voor mijn slechte gezondheid. Een dag na aankomst in het (prachtige!) hotel werd ik verwacht bij de dokter, de dokter sprak geen Engels en de reisleidster fungeerde dan ook als tolk. Ik vertelde haar over Lyme en mijn chronische pijn, waarop ik drie behandelingen kreeg voorgeschreven. Ik werd iedere dag(!) gemasseerd, dompelde mezelf iedere dag 15 minuten onder in een jodiumbadje en ging twee keer per dag 20 minuten in een ‘pulver’ stoomruimte. Het is me in al die tijd niet duidelijk geworden wat voor pulver, maar het zou bevorderend zijn voor het immuunsysteem. Daarnaast liep ik iedere dag over een Kneipp-Strasse, een klein paadje met stenen, hete waterstralen en koude waterstralen, voor de bloedsomloop, nam ik iedere dag een duik in het zwembad én ging ik voor het eerst in mijn leven in een infrarood sauna. Dat beviel goed en herhaalde ik vervolgens ook iedere dag.

Je ziet, aan mijn gezondheid heb ik zeker kunnen werken! Het mooie was dat het hotel was gelegen in een gebied met helende bronnen. Het bronwater kon je drinken als je last had van je darmen, maar ook de bomen dronken het waardoor de lucht in het gebied ontzettend gezond was. Daarnaast was er geen (elektro)smog te bekennen, want ook mijn smartphone heb ik amper gebruikt.

Verder maakte ik twee leuke excursies en leerde ik super veel aardige mensen kennen. Zoals ik al had verwacht waren mijn reisgenoten allemaal boven de vijftig, maar dat was echt geen probleem. Ik heb ontzettend genoten van mijn reis en de rust gevonden die ik zocht.

Eenmaal thuis voelde ik me dan ook een stukje beter. Ik had zelfs niet echt een terugslag van de reis naar huis. Echter, zodra ik weer dingen ging doen, met name computeren, begon de pijn en verkramping weer twee keer zo hard terug te komen. Ja, ook nu, tijdens het typen, heb ik dus ook mega veel pijn en de radeloosheid is dus wederom toegeslagen. Want, als ik niet eens meer kan computeren, wat dan nog wel?! Toegegeven, het computeren ging al mega moeilijk maar af en toe kon ik er wel een klein halfuurtje doorheen bijten. Inmiddels krijg ik echter het gevoel dat het alléén maar erger wordt en dat ik het erger maak door er steeds maar doorheen te bijten. Enfin, radeloos dus. Maar laten we voor nu genieten van de mooie foto’s! ;)
terras_klein

Het terras achter het hotel.

uitzicht_klein

zonsondergang_klein

Uitzicht vanaf het hotel.

park_klein

park_scherp_klein

Park bij het hotel en een voormalig kuurhuis. Al sinds eind negentiende eeuw wordt er in het plaatsje Baile Govora gekuurd. Echter is er veel in verval geraakt door het communisme. Wellicht is deze uitleg te kort door de bocht, maar mijn kennis over dit soort dingen reikt (helaas) niet zo ver. De gebouwen staan er nog wel omdat er gehoopt wordt dat er iemand besluit ze op te knappen, er wordt weinig gesloopt wat op zich wel heel positief is. Uit dit badhuis groeit zoals je ziet echter wel een boom.

bankje_klein

Het was nogal heuvelachtig in Baile Govora waardoor het park één grote steile helling was met plateaus. In het midden liep één heel lang pad waar ze bankjes langs gezet hadden, maar om te voorkomen dat de bankjes scheef zouden staan, hadden ze de andere kant opgehoogd. Voor ons gevoel stond het bankje daardoor juist scheef naar de ándere kant (begrijp je het nog?), maar dat kan gezichtsbedrog zijn geweest. Ook de foto vertekend het beeld nogal, maar het ziet er gewoon heel maf uit.

bron_klein

Bij dit huisje kon je bronwater tappen. Het stonk enorm naar zwavel (rotte eieren), maar ik heb wel een glaasje gedronken. Niet vaker, omdat ik geen darmziektes heb, maar voor mensen met bijvoorbeeld Crohn schijnt dit echt heel erg goed te zijn.

varen_klein

varen_uitzicht_klein

We zijn ook een keer wezen varen héél hoog in de bergen. Dit is een aangelegd meer en dus geen natuurmeer, maar het is wel prachtig. Oh ja en ik zit super nerdy met mijn vast aan omdat ik bang was om levend te verbranden. En ja, dat heuptasje is ook niet mijn eerste keus, maar je moet wat als je niet eens een flesje water kunt vasthouden. ;)

thee_bos
bramen plukken_klein

En nog wat foto’s met mij erop, omdat ik bijna nooit foto’s van mezelf plaats. Op de eerste sta ik te wachten tot alle mensen weer uit het bootje staan en op de foto ernaast drink ik thee (ja echt!). Verder zie je hier links reuzachtige aubergines en daarnaast pluk ik bramen.

Hoe was jouw vakantie? Ben jij wel eens in Roemenië geweest?

Lees ook: Frankfurt, het Manhattan aan de Main

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

12 comments

Sandra 6 september 2016 - 09:45

Was al erg benieuwd hoe je het daar hebt gehad, nadat ik je andere artikel had gelezen waar je uitlegde wat je precies ging doen. Goed om te lezen dat je het fijn hebt gehad daar! Haha, zo’n Kneipp-Strasse heb ik ook wel eens in Duitsland gedaan. Prachtige foto’s trouwens! De omgeving is MOOI!
Wel heel fijn dat je geen terugslag kreeg na de terugreis. Dan heeft het toch wel goed uitgepakt toch? Ondanks de pijn door het computeren weer… Snap dat je je daar erg radeloos over voelt. :(

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:20

Ja het heeft zeker wel goed uitgepakt inderdaad! Echt wel een beetje tegen de verwachtingen in, dus dat is wel iets waar ik heel blij om ben en helpt om het vervelende computeren te relativeren. (:

Reply
Sanne 6 september 2016 - 11:33

Charelle!
Wat ontzettend fijn om te lezen dat je het daar zo goed hebt gehad zeg, het klinkt ook echt fantastisch. Wat mooi en goed ook dat de omgeving zo schoon is door het water en de bomen en dat er natuurlijke helende bronnen aanwezig zijn, ik wist helemaal niet dat zoiets bestond eerlijk gezegd. Leuk ook om jou inderdaad op foto’s te zien!
Maar jeetje zeg, dat je zo’n last hebt van pijn is echt verschrikkelijk. Dan ben je net terug van zo’n fantastische vakantie waar je je ook heel goed voelde, maar thuis is het gelijk weer raak (en nog super heftig ook!). Ik kan me niet goed voorstellen wat je doormaakt omdat het behoorlijk ernstig is, maar die radeloosheid lijkt me helemaal op z’n plaats.. je weet niet meer zo goed wat je moet doen, jeetje zeg.
Ik vind het knap hoe je je hier zo doorheen bijt!
Volgens mij kan je wel met een positief gevoel terugkijken naar je vakantie, dat is wel heel fijn.
Veel liefs

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:19

Ja, ik kijk zeker met een positief gevoel terug op mijn vakantie. (: Dat helpt ook met het doorbijten. ;)

Reply
Kim 6 september 2016 - 18:05

Waaah wat een waanzinnig mooie foto’s zeg! En heel leuk om jou een keer voorbij te zien komen op een foto :) Super dat je het daar zo fijn hebt gehad, maar extra balen dat het hier dan weer net zo hard terugkomt… Jeetje, ik vind het zo erg voor je. Ik hoop echt dat het snel beter gaat :(
PS: mijn opa zou zich daar heeeelemaal fijn voelen. Hij loopt altijd met een wichelroede en is fel tegen elektrosmog. Ik moet altijd plakband plakken op afstandsbedieningen en de accu van mijn telefoon. Volgens hem werkt dat haha.

Reply
Charelle 10 september 2016 - 15:18

Haha wow jij hebt een ge-wel-dige opa Kim! :’D Ik kocht afgelopen week ook een zwarte toermalijn tegen computerstraling, die heeft hij vast ook, of niet? Heb wel het idee dat het helpt trouwens! ^^ Maar plakband op de afstandsbediening… als hij het zegt. ;)
En dankjewel Kim, ik hoop ook echt dat het snel beter gaat. (:

Reply
Margo 12 september 2016 - 16:42

Wat klinkt je reis fijn en wat ziet het er mooi uit, maar wat jammer dat je er thuis niets aan hebt :( Ik hoop zo voor je dat het binnenkort beter gaat <3

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:24

Ah, dankjewel Margo! Heel lief!

Reply
Tamarah 15 september 2016 - 18:36

Prachtige foto’s! Ik ben nog nooit in Roemenië geweest, en onze vakantie komt nog (Amerika over een paar weken – superveel zin in!). Roemenië lijkt me wel een heel bijzonder land!

Reply
Charelle 21 september 2016 - 13:19

Wow Amerika, zo gaaf! Ik wil echt heel graag nog eens door Amerika reizen. Ben wel al eens in Las Vegas en San Francisco geweest (en omgeving) maar ik wil bijvoorbeeld ook nog heel graag eens naar New York! <3 Veel plezier gewenst Tamarah!

Reply
Zwarte rijstpudding - Puur Suzanne. | FOOD & LIFESTYLE 15 oktober 2016 - 06:07

[…] meteen op Bali, om te genieten van het warme zonnetje. OK nu was ik eigenlijk nog nooit op Bali (ik was deze zomer in Roemenië), maar dat maakt dit gerecht niet minder lekker of […]

Reply
Ibiza | Qi Gong Retreat Dag 1: Rust, strand en zuster Gracia 5 december 2022 - 13:53

[…] daar was ik op voorbereid. Ik had mijn lievelingsgranola bij me (klik voor recept!) en net als in Roemenië roerde ik die door een geprakte banaan met een theelepel chiazaadjes, perfect! Wat trouwens héél […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.