Tarot | Is de toekomst voorspellen mijn nieuwe hobby?

by Charelle
tarot_kaarten

Tarot heeft mij altijd gefascineerd, maar ik was ook altijd een beetje bang van de kaarten. Alsof ik aanvoelde dat de kaarten me erg veel te vertellen hadden en misschien zelfs meer wisten dan ik op dat moment wilde weten. Maar een paar maanden geleden besloot ik mij toch eens in de kaarten te verdiepen. En ja, vanaf dag één wist ik: tarot is mijn nieuwe hobby!

Tarot wordt regelmatig gezien als een vorm van zwarte magie, als een gevaarlijk stuk gereedschap waarmee je de toekomst kunt voorspellen en bezweren. Niets is minder waar: tarot heeft niets met magie te maken, is niet gevaarlijk en de kaarten voorspellen zéker niet de toekomst.

Wat is tarot dan wel?

Tarot is een kaartspel van 78 kaarten met op iedere kaart een plaatje. De eerste 22 kaarten worden de Grote Arcana genoemd en onthullen de grote, algemene geheimen van het leven. De andere 56 kaarten noemen we de Kleine Arcana, verdeeld in vier groepen van 14 kaarten: zwaarden, staven, bekers en munten. De Kleine Arcana onthult alledaagse geheimen bedoelt voor alledaagse problemen.

De afbeeldingen op iedere kaart spreken je onderbewustzijn aan, zowel je persoonlijke onderbewustzijn als het collectieve onderbewustzijn. Met het collectieve onderbewustzijn bedoel ik ons gezamenlijk weten. Wanneer we samen naar een plaatje van een ridder kijken zullen wij voor een deel dezelfde associaties oproepen, associaties uit het collectief bewustzijn. Maar we hebben ook persoonlijke associaties met de ridder, zoals die keer dat je met een ‘echte’ ridder op de foto ging als kind en hoe je je toen voelde. Of associaties gebaseerd op een bepaald boek dat je hebt gelezen over bijvoorbeeld Koning Arthur.

Inzicht en intuïtie

Door ons onderbewustzijn aan te spreken leggen de tarot kaarten contact met onze intuïtie en onthullen aan ons diep weggestopte kennis. Dat is wat de tarot zo mooi maakt: ieder antwoord dat de kaarten je geven, is een antwoord dat je eigenlijk al weet maar waar je niet naar wilde luisteren of waar je zelf niet bij kon komen.

Tarot is dus een instrument om beter naar jezelf te leren luisteren, om helderheid en inzicht te verkrijgen en vervolgens de juiste keuzes te maken. In dat opzicht is tarot dus een persoonlijk kompas voor het leven.

Toch een stukje magie?

Ik kan niet ontkennen dat er in tarot toch een klein stukje magie schuilt. Immers, waarom pak jij net die kaart die op dat moment zo van toepassing is op jouw leven? Aan de ene kant kun je stellen dat iedere kaart op dat moment van toepassing zou zijn geweest, omdat je er toch in ziet wat jij op dat moment moet weten. Aan de andere kant passen sommige kaarten gewoon veel beter bij een situatie dan anderen. De verklaring hiervoor ligt toch op energetisch niveau. Als mens stralen wij een bepaalde energie uit, maar ook objecten én de tarot kaarten doen dat. Klaarblijkelijk voel je dus aan welke kaart je moet pakken en omdraaien. Zo trok ik laatst drie dagen achter elkaar dezelfde kaart, een kaart die ontzettend van toepassing op mij was! Wat mij betreft is dat geen toeval.

Oefenen, oefenen, oefenen

De afgelopen maanden heb ik geoefend, geoefend en geoefend. Want net als iedere andere vaardigheid vereist het leren lezen van de tarot kaarten wel enige oefening. Natuurlijk kun je zo een kaart omdraaien en zeggen wat je erbij voelt en wat hij voor jou betekent, maar het is handig als je de symboliek van de kaarten kent en hun algemene betekenis. Daarnaast trek je tijdens een sessie vaak meer dan één kaart en dan is het een kunst om te kunnen zien hoe de kaarten met elkaar communiceren. Samen betekenen ze vaak iets anders dan wanneer je ze los van elkaar bekijkt.

Dat wil ik ook!

Inmiddels ken ik de kaarten van binnen en van buiten en voel ik steeds sneller hun betekenis aan. En dus is het tijd om ook jou de magie van de tarot te laten ervaren! Vanaf 1 maart ga ik heuse, super echte tarot consulten geven en voor mij is dat een droom die uitkomt. Bestel jouw persoonlijke tarot reading nu in mijn Etsy winkel!

Ook op mijn social media kanalen zal je steeds vaker tarotkaarten tegenkomen. Het idee is om iedere dag een mini drie-kaarten-legging te delen op Instagram. Een korte, algemene tarot reading die op iedereen betrekking heeft die de foto ziet (hoe dat werkt is voor een ander verhaaltje) en gebaseerd is op de algemene energieën van die dag! Neem jij ook een kijkje?

Was jij al bekend met de tarot? Kun jij de kaarten lezen? Laat het weten in de comments!

Lees ook: Wat is hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

16 comments

Ayla 6 februari 2017 - 10:13

Wat leuk dat je dat doet! Wij trokken met kerst kaarten uit een ‘spirituele spreukkaarten’-stapel (of iets in die trant) en trokken ook allemaal iets wat heel erg op ons van toepassing was. Grappig om te lezen dat het principe achter de tarot dus ook zoiets is. Ik heb het altijd al willen doen, maar heb het altijd een beetje eng gevonden. Wat nou als ik allemaal donkere, enge kaarten trek? Ben wel heel benieuwd hoe het gaat ‘via de computer’, mis je dan niet die energie die jij benoemt wanneer het om kaarten trekken gaat?

Reply
Charelle 11 februari 2017 - 10:58

Wat leuk Ayla dat je met de orakelkaarten ook zoveel herkenning vond! Er wordt inderdaad vaak gedacht dat Tarot een beetje eng is, maar zelfs de ‘donkere kaarten’ als de Dood of de Duivel hebben vaak een positieve lading. Zo wijst de Dood vaak op het einde van een hoofdstuk en een nieuw begin. Betreft de energie: in heb het gevoel dat het met online kaarten trekken (zo’n simulator) inderdaad aan energie ontbreekt, waardoor ik daar niet erg in geloof. Maar zodra bijvoorbeeld jij mij toestemming geeft jouw kaarten te lezen, dan stuur je een bepaalde energie de wereld in waarop ik en de kaarten zich dan afstemmen. Dat klinkt heel zweverig, maar kort door de bocht is dat ongeveer hoe het werkt. (:

Reply
Claire 6 februari 2017 - 13:02

Wat interessant! Ik ben eerlijk gezegd zelf niet van de tarot kaarten maar ik vind het wel altijd leuk om te zien. Ik ben benieuwd naar de kaarten op Instagram.

Reply
Joyce rdt 6 februari 2017 - 16:20

Wat leuk zeg dat je je hierin bent gaan verdiepen. Lijkt me echt wel interessant allemaal. Liefs.x

Reply
Nathalie 6 februari 2017 - 18:05

Gaaf! Ik heb ook een setje liggen maar heb het een beetje laten versloffen (heb vaak meer een connectie met orakel kaarten), maar je inspireert me om er weer mee aan de slag te gaan :)

Reply
Marjoleine 6 februari 2017 - 18:25

Oh wat tof! Ik heb dezelfde set tarotkaarten als jij en er zijn periodes dat ik er veel mee bezig ben maar nu weer iets minder. Mag ik vragen hoe jij het jezelf ‘geleerd’ hebt? Heb je bepaalde boeken die je kan aanraden? X

Reply
Charelle 11 februari 2017 - 10:59

De enige manier om Tarot te leren is door oefenen, oefenen, oefenen. ;) Iedere dag je kaarten erbij pakken is dan ook belangrijk, al trek je maar één kaart. Daarnaast heb ik inderdaad boeken gebruikt als basis, Learning the Tarot van Joan Bunning kan ik echt aanraden. (:

Reply
Karlijn 6 februari 2017 - 23:09

Ik vind dit dus echt super interessant! Op mijn middelbare school zat een jongen die er veel meedeed, maar ik was in die tijd veel te verlegen om op hem af te stappen. Ik ga je volgen op Instagram :) X

Reply
Marieke 7 februari 2017 - 13:31

Leuk! Ik hou er van, ik heb ze zelf ook, ook al doe ik er momenteel niets mee. Heb wel interesse in een consult!

Reply
Charelle 11 februari 2017 - 11:00

Leuk Marieke! Je kunt het consult hier aanvragen: https://www.thescentofcinnamon.com/intuitie-persoonlijk-tarot-consult/

Reply
Isabelle 9 februari 2017 - 18:50

Wat onwijs gaaf dat je dit gaat doen! Ik heb me gelijk opgegeven voor een consult en ben thuis ook het tarot boek in gedoken. Ik volgde je al op instagram dus ga zeker uit kijken naar de dagelijkse readings!

Reply
Galina 15 februari 2017 - 11:09

Leuk! Mijn oma legt al zo lang als ik me kan herinneren kaarten en mensen komen echt van ver om haar te bezoeken. Je snapt dat ik er dus een beetje me ben opgegroeid en het onwijs fascinerend vind. Ben je gelijk gaan volgen op Insta, benieuwd naar wat er komen gaat :)

Reply
Charelle 19 februari 2017 - 11:00

Ah wat tof Galina dat je oma dit al zo lang doet! En leuk dat je me nu volgt! :D

Reply
Tarot | Wat is tarot en waarom werkt het? - The Scent Of Cinnamon 2 maart 2017 - 07:05

[…] de tarot is opgebouwd en waarom het zo leuk is vertelde ik al in een eerder artikel. Maar hoe de tarot precies werkt is een lastiger onderwerp. De vraag ‘Wat is tarot en hoe […]

Reply
Spirit | Over spiritualiteit, Hogwarts en de moderne heks 11 maart 2017 - 17:29

[…] Een verzoek dat ik heb opgevolgd. Nog grappiger is, is dat mensen nu vragen of ik op school leer tarot kaarten te lezen, horoscopen te schrijven en toverdrankjes te brouwen. Maar nee, helaas jongens, ik zit niet op […]

Reply
Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je! 17 maart 2017 - 07:06

[…] Lees ook: Tarot | Is de toekomst voorspellen mijn nieuwe hobby? […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.