Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je!

by Charelle
tarot_beginnen

Wil jij beginnen met het lezen van tarot kaarten? In dit artikel geef ik je een aantal tips om je op weg te helpen, zodat ook jij eenvoudig verbinding kunt leggen met je intuïtie!

Voordat je kunt beginnen met tarot heb je natuurlijk kaarten nodig. Er zijn honderden verschillende kaartensets in omloop, maar ik raad je aan om te beginnen met de Rider-Waite-Smith (RWS) kaarten. Deze kaarten werden begin twintigste eeuw samengesteld door A.E. Waite, een bekend aanhanger van The Hermetic Order of the Golden Dawn, een occulte orde gewijd aan spiritualiteit, filosofie en magische ontwikkeling. Kunstenares Pamela Colman Smith maakte de archetypische tekeningen van de kaartenset, die vervolgens werd uitgegeven door de Rider Company. Vandaar de naam.

De RWS kaarten spreken erg tot de verbeelding doordat er gebruik wordt gemaakt van bekende symboliek en archetypen, maar ook kabbala en astrologie zijn terug te vinden in de kaarten. Zonder kennis van symboliek en dergelijke zijn de kaarten nog steeds heel toegankelijk, doordat de scènes zo herkenbaar zijn. Daarnaast zijn de RWS kaarten de meest gebruikte, waardoor er veel informatie over te vinden is, informatie die je met minder bekende kaartensets niet tot je beschikking hebt. Je bestelt de kaarten onder andere op Bol.com.

Goed. Kaarten in de aanslag, beginnen maar!

1. Houd het simpel

Zeker in het begin kunnen de hoeveelheid kaarten en hun verschillende betekenissen je nogal overvallen. Beperk je in het begin daarom alleen tot de Grote Arcana (Dwaas t/m Wereld). Stel de kaarten iedere ochtend de vraag ‘Wat moet ik vandaag weten?’ en pak één kaart. Bekijk de kaart goed, schrijf eventueel op wat hij betekent voor jou en zoek op internet of in een boek op hoe iemand anders de kaart interpreteert. Na een paar weken pak je ook de Kleine Arcana erbij en breid je eventueel uit tot drie kaarten.

2. Maak verbinding met de kaarten

Het is verleidelijk om de betekenissen van de kaarten uit je hoofd te leren en héél veel boeken over tarot te lezen. Natuurlijk is het belangrijk je in te lezen, maar alle betekenissen onthouden gaat niet en werkt ook niet. Omdat de kaarten zich afstemmen op je intuïtie is het het belangrijkst dat je leert op te merken waar je aan moet denken als je een kaart pakt of wat je erbij voelt. Op die manier leg je verbinding met de kaarten en geef je de kaarten jouw eigen betekenis. Het is leuk om in een schriftje een bladzijde te wijden aan iedere kaart en iedere keer als je een bepaalde kaart trekt je associaties daarin op te schrijven.

3. Gebruik kleine spreads

Duik niet meteen bovenop het Keltisch Kruis of andere spreads met veel kaarten. Zoek spreads op met hooguit drie kaarten of bedenk je eigen spreads.

4. Leer de elementen kennen

In ieder goed tarot boek wordt uitgelegd welke kaarten welke elementen (water, vuur, aarde, lucht) representeren of hoe deze elementen in de kaarten terugkomen. Als je weet wat elk element betekent maakt dat het lezen van de kaarten een stuk eenvoudiger!

5. Vergeet de spelregels

Waarom? Omdat er bij tarot geen regels zijn. De kaarten helpen jou om verbinding te leggen met je intuïtie, ongeacht hoe je ze gebruikt. Zo zijn er mensen die iedere dag bewust een kaart uitkiezen waarvan ze willen dat die symbool staan voor die dag. Er zijn mensen die niet willen dat anderen de kaarten aanraken. Er zijn mensen die numerologie belangrijk vinden. Bij tarot gaat het erom wat jij belangrijk vindt en hoe jij het meest uit de kaarten haalt, alle regeltjes daaromheen zijn onbelangrijk, zolang ze onbelangrijk zijn voor jou.

Dus, leg je boek opzij en kijk hoe jij verbinding kunt leggen met de kaarten. Dat is het belangrijkst!

Bestel de Rider-Waite-Smith tarot kaarten op Bol.com.

Wil je dat ik je kaarten lees? Dat kan ook! Bestel je reading in mijn Etsy winkel!

Lees ook: Tarot | Is de toekomst voorspellen mijn nieuwe hobby?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

 

6 comments

Nathalie 17 maart 2017 - 12:49

Leuke en goede tips! Ik ben al heel vaak begonnen maar nooit echt doorgezet, met deze tips gaat het zeker lukken!

Reply
Meike 17 maart 2017 - 14:00

Wat een heldere uitleg, dankjewel! Het is me nooit helemaal duidelijk geweest hoe ik zou moeten beginnen, maar dit zijn goede tips :)

Reply
Tarot | Wat is het verschil tussen orakelkaarten en tarotkaarten? 23 maart 2017 - 07:06

[…] In dit artikel vertel ik je meer over het RWS deck en hoe je begint met het lezen van tarotkaarten: Tarot kaarten lezen? Zo begin je! […]

Reply
Tarot | 3x Mijn favoriete tarot decks - The Scent Of Cinnamon 28 april 2017 - 07:05

[…] Lees ook: Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je! […]

Reply
Tarot | Zó leg je je tarotkaarten op je verjaardag! - The Scent Of Cinnamon 3 juli 2017 - 07:06

[…] Lees ook: Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je! […]

Reply
3 tarotkaarten leggen: zo doe je dat | The Scent Of Cinnamon 22 juli 2022 - 17:24

[…] Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je! […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.