Tarot | Zó leg je je tarotkaarten op je verjaardag!

by Charelle
verjaardag-tarot

Vandaag is het mijn 26ste verjaardag en ben ik de ‘quarter-life crisis’ officieel gepasseerd! Zo voelt het echter niet, het voelt gewoon hetzelfde als gister. Een goed moment dus om de tarot te vragen wat ik van mijn 27ste levensjaar kan verwachten. Ik ontwierp een verjaardagslegging en deel met jou hoe ik dat deed, zodat ook jij op jouw verjaardag de kaarten om advies kunt vragen!

Waar sta ik?

Een verjaardagslegging is er in eerste instantie voor bedoeld om uit te vinden hoe je ervoor staat. Waar sta je in je leven ten opzichte van wat je wilt bereiken? En, wat heb je al bereikt? Door de sleur van het leven staan we maar weinig stil bij mijlpalen en bij wat we al in ons leven hebben geleerd.

Goede vragen voor de tarot op je verjaardag zijn dan ook:

 • Wat heeft het afgelopen jaar mij geleerd?
 • Wat kan ik nu loslaten?
 • Waar moet ik me bewust van worden?
 • Waar sta ik op mijn levenspad?

Jezelf kennen

De status opnemen betekent ook naar binnen keren en onderzoeken wat zich daar afspeelt. Soms hebben we het gevoel vast te zitten in ons dagelijkse bestaan, in de dagelijkse sleur. Zo’n gevoel van vastzitten wijst vaak op een les die niet geleerd wil worden of het bewandelen van het verkeerde levenspad. Door naar binnen te keren krijgen we zicht op welke lessen we hebben geleerd en welke situaties iedere keer weer opnieuw in ons leven verschijnen. Welke les wil deze terugkerende situatie ons leren Als we dat eenmaal weten, kijken we vanuit een ander perspectief naar de situatie en begint ons leven weer te stromen. We zijn klaar om verder te gaan. Daarnaast is het nuttig om na te gaan wat onze ziel dit jaar wil leren, zodat we ons leven daarop kunnen afstemmen.

Om jezelf beter te leren kennen vraag je de tarot het volgende:

 • Waar wil mijn ziel zich dit jaar op focussen om verder te groeien?
 • Op welk deel van mijzelf moet ik mij richten? Welk deel moet ik erkennen?
 • Hoe kan ik dit jaar een diepere connectie aangaan met het universum?
 • Wat wil het universum mij dit jaar vertellen?

Jaarvoorspelling

Over het algemeen is de tarot niet bedoeld om de toekomst mee te voorspellen. De toekomst verandert namelijk constant, afhankelijk van iedere actie die jij onderneemt en iedere gedachte die je hebt. Toch kan het nuttig zijn om de kaarten om een algemene voorspelling te vragen, zodat je weet waar je rekening mee kunt houden. Dit helpt je om flexibel en veerkrachtig te zijn.

De toekomst verandert constant, door elke actie en gedachte die je hebt. Share on X

Om een idee te krijgen van het komende jaar, kun je deze vragen aan de tarot stellen:

 • Welke kant gaat het dit jaar op met mijn (liefdesleven, carrière, spirituele ontwikkeling, relatie met X, studie, etc.)?
 • Waar moet ik me bewust van zijn met betrekking tot (het hierboven gekozen onderwerp)?
 • Wat is het advies voor mijn (hierboven gekozen onderwerp) dit jaar?
 • Wat is het overkoepelend thema voor komend jaar?

Mijn verjaardagslegging

In de legging die ik opstelde voor mijn verjaardag komen alle bovengenoemde onderwerpen terug. Ik vind het fijn om niet meer dan tien tarotkaarten per legging te gebruiken, anders krijg ik al snel teveel informatie.

 1. Wat is het belangrijkste voor mij om te weten te komen op mijn 26ste verjaardag?
 2. Waar moet ik me dit jaar bewust van worden?
 3. Wat kan mij daarbij helpen?
 4. Waar wil mijn ziel zich dit jaar op focussen?
 5. Hoe ga ik dat voor elkaar krijgen?
 6. Hoe ziet mijn liefdesleven eruit voor komend jaar?
 7. Wat kan ik doen om dit te ondersteunen/voorkomen?
 8. Hoe ziet mijn carrière eruit voor komend jaar?
 9. Wat kan ik doen om dit te ondersteunen/voorkomen?
 10. Wat wil het universum mij meegeven?

verjaardag-tarot

Onthoud dat er geen regels zijn. Je mag je eigen vragen kiezen en zelf weten hoe je de kaarten neerlegt. Volg je gevoel en wees creatief! Dan krijg je niet alleen de beste antwoorden maar train je ook nog eens je intuïtie: door te vertrouwen op je gevoel en dit niet te laten overstemmen door rationeel denken of opgelegde regeltjes.

Voor mijn eigen tarotleggingen gebruik ik vrijwel altijd het Rider-Waite-Smith deck, maar voor deze legging gebruik ik het Shadowscapes deck. Niet omdat dat deck beter is voor deze legging, maar omdat het fijn is om af en toe een ander deck te gebruiken en je los te maken van je associaties met de kaarten die je altijd gebruikt. Als je precies weet wat iedere kaart betekent kan dat soms averechts werken: je interpreteert de kaart volgens de betekenis die je geleerd hebt. Gebruik je kaarten waarmee je minder bekend bent, dan interpreteer je ze meer visueel en volgens je intuïtie; de beste manier om je kaarten te lezen!

Vergeet ook niet om er een schriftje bij te pakken als je kaarten voor jezelf legt. Door te schrijven kom je er sneller achter wat de kaart écht voor jou betekent en ontstaat er ook een verhaal tussen de kaarten onderling. Dit bevordert je zelfreflectie en interpretatie van wat de tarot je te vertellen heeft.

Wil je dat ik de kaarten voor je leg? Klik dan hier!

Leg jij weleens kaarten op je verjaardag? Welke vraag zou jij de tarot willen stellen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je!

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.