Tarot | 3x Mijn favoriete tarot decks

by Charelle
rider-waite-smith deck

Voor tarot readings gebruik ik meestal het Rider-Waite-Smith tarot deck, maar soms vind ik het leuk om een ander deck te gebruiken. Vandaag deel ik mijn favoriete tarot decks!

Toen ik besloot om tarot te gaan leren was ik niet van plan om het het meest bekende deck te kopen, het Rider-Waite-Smith (RWS) deck. Ik wilde een deck met mooie, magische plaatjes, lekker mysterieus. Het liefst iets met feeën en eenhoorns.

Ik kwam er echter al snel achter dat dat het RWS deck toch wel de beste keus was. Het is het meest gebruikte deck en wordt in vrijwel ieder boek over tarot als voorbeeld gebruikt. Ook op internet is er over het RWS deck het meeste informatie te vinden. Ik besloot dus toch maar met het RWS deck te beginnen en koos voor de ‘mini’ variant, in verband met mijn kleine handjes.

De 3 beste tarot decks:

  1. Rider-Waite-Smith Tarot Deck: klassieker en een must om mee te beginnen
  2. Shadowscapes Tarot Deck: betoverende afbeeldingen
  3. The Wild Unknown Tarot Deck: magisch, inspirerend en geschikt voor foto’s

Bestel en bekijk de beste tarot decks direct bij Bol.com!

Rider-Waite-Smith Tarot Deck

Compleet onverwacht is het RWS deck inmiddels ook mijn favoriete deck. Ik ben de kaarten vol symboliek en diepgang mooi gaagn vinden, ze spreken zo ontzettend tot de verbeelding! Dat is ook de reden dat ik het RWS deck altijd gebruik in readings, vaak is me meteen duidelijk wat de kaarten te vertellen hebben. Inmiddels heb ik zelfs een nog kleiner RWS deck gekocht, de ’tiny’ variant: een sleutelhanger voor in mijn tas. Echter zijn die kaartjes zo klein dat ik ze eigenlijk nooit gebruik.

Ik kwam er later achter dat er ook een mooiere variant is, de Radiant Rider-Waite, waarbij de plaatjes een beetje zijn opgepoetst (ze werden namelijk begin 20ste eeuw getekend door Pamela Colman Smith). Die heb ik natuurlijk ook meteen toegevoegd aan mijn collectie tarot decks.

shadowscapes_tarot

Shadowscapes Tarot Deck

Twee maanden geleden kocht ik ook het Shadowscapes Tarot deck omdat ik graag eens andere kaarten wilde proberen dan de RWS kaarten. Bovendien leek het me leuk voor Instagram om regelmatig van kaarten te wisselen.

Ik was meteen verliefd op de prachtige plaatjes van het Shadowscapes deck, echter vind ik de kaarten niet zo fijn om mee te werken. Je moet lang naar de afbeeldingen kijken om ze te interpreteren, in tegenstelling tot de RWS kaarten, waar voor mij de betekenis er echt uitspringt.

Toch is het één van mijn favoriete decks, alleen al omdat je zo bij de plaatjes kunt wegdromen. Als je dagelijks één kaart pakt als affirmatie of om over na te denken, dan is het Shadowscapes Tarot deck wel heel fijn, maar voor een gecompliceerde reading niet echt.

wild_unknown_tarot

The Wild Unknown Tarot Deck

Nog niet in mijn bezit, maar wel op mijn verlanglijstje staat The Wild Unknown Tarot deck. De zwart-witte kaarten met het subtiele kleurgebruik zijn gewoonweg prachtig en ik ben benieuwd hoe ze werken in een reading. Ik heb er veel positieve dingen over gehoord in ieder geval!

Ook op mijn lijstje staan de tarot decks: The Linestrider Tarot, Pagan Other Worlds Tarot, Lumina Tarot en The Wildwood Tarot.

De meeste tarot decks zijn te koop bij Bol.com!

Ben jij ook van plan tarot kaarten te kopen? Of heb je ze al? Wat zijn jouw favoriete decks? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Tarot | Tarot kaarten lezen? Zo begin je!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

2 comments

Meer inzicht in je leven met de tarot 16 februari 2022 - 11:53

[…] Tarot | 3x Mijn favoriete tarot decks […]

Reply
3 tarotkaarten leggen: zo doe je dat | The Scent Of Cinnamon 22 juli 2022 - 17:22

[…] Tarot | 3x Mijn favoriete tarot decks […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.