3 tarotkaarten leggen: zo doe je dat

by Charelle

Vijf jaar geleden ontdekte ik tarotkaarten, waar ik al meerdere artikelen over schreef. Tot op de dag van vandaag vind ik tarotkaarten leggen een heerlijke manier om meer inzicht te krijgen in een bepaalde situatie. Soms trek ik gewoon één kaart, maar met 3 tarotkaarten leggen krijg je toch meer te weten. In dit artikel deel ik meerdere manieren waarop je dat kunt doen.

Tarot betekenis

De tarot is een set van 78 kaarten met elk een eigen betekenis. Soms wordt gezegd dat je met tarotkaarten de toekomst kunt voorspellen, maar ik zie het meer als inzicht verkrijgen. Je stelt een vraag, trekt een kaart en de afbeelding of betekenis van de kaart laat je weer even vanuit een ander perspectief kijken naar het vraagstuk. De betekenis van de kaarten is daarom, in mijn ogen, voor een groot deel afhankelijk van de vraag.

3 tarotkaarten leggen

Sommige mensen trekken iedere dag een tarot kaart, om hun dag een intentie en richting te geven of om een kort ‘antwoord’ op hun vraag te krijgen. Tegelijkertijd zijn er hele tarotleggingen, ‘spreads’ genoemd, met tien of meer kaarten. Maar 3 tarotkaarten leggen is toch mijn favoriete manier, ik volg dan meestal één van deze spreads.

Tip: één van mijn favoriete boeken met inspiratie voor tarot spreads is The Ultimate Guide To Tarot Spreads.

1. Verleden, heden toekomst

Je trekt een kaart die het verleden symboliseert, één voor het heden en één voor de toekomst. Het verleden kan gister zijn of hoe je eerst naar een situatie keek. Het heden gaat over het nu: wat heb je nu te doen of mag je nu weten? En de laatste kaart is een hint over de toekomst: als je niets verandert aan de situatie nu, hoe ziet de toekomst er dan uit? Dit kan al snel inzicht geven en helpen bij het nemen van beslissingen.

2. Jij, ik en wij

Je trekt een kaart die de ander symboliseert, een kaart die over jou gaat en een kaart die de dynamiek tussen jullie beide laat zien. Dit geeft je inzicht in wie jij bent in een bepaalde relatie, bijvoorbeeld met je partner of een collega.

3. Situatie, actie, resultaat

De eerste kaart laat de situatie waarover je vraag gaat wat helderder zien. De tweede kaart geeft de actie weer die je mag nemen en de derde kaart het resultaat als je die actie onderneemt. Op basis van het resultaat kun je dus zelf beslissen of en welke actie je onderneemt.

Ik ben heel benieuwd, wat is jouw favoriete tarot spread met drie kaarten? Laat het weten in de reacties!

PS: Het tarot deck op de foto hierboven is The Wild Unknown Tarot, een prachtig deck!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Bewaar op Pinterest:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.