5x Simpele tips voor een gezonder leven in juni!

by Charelle
gezond_leven_tips_juni

Gezond leven, ik ben er altijd wel mee bezig. Want ondanks dat het er met mijn gezondheid niet zo goed voor staat, geloof ik dat door gezond te leven, een goede gezondheid voor mij steeds dichterbij komt. En dat geldt natuurlijk voor iedereen. Immers, als je gezond leeft word je minder snel ziek en zit je beter in je vel. Gelukkig kunnen kleine veranderingen al veel bijdragen aan een gezond leven, dus laten we eens kijken wat we komende maand allemaal kunnen veranderen!

1 Stap een halte eerder uit

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik door mijn gezond een fanatieke wandelaar geworden. Niet dat ik nou van die overdreven lange wandelingen maak, maar ik maak meerdere korte wandelingen per dag om mezelf in beweging te houden. Vooral als ik lang zit moet ik daarna echt weer even een stukje lopen. Als ik met het openbaar vervoer ga vormt dit nog wel eens een probleem, want dan moet ik bij aankomst eerst nog een stukje lopen. Daar heb ik echter een fantastische oplossing voor gevonden, ik stap namelijk altijd een halte eerder uit dan ik eigenlijk zou moeten. Zo heb ik meteen een stukje gelopen. Als ik veel spullen bij me hebt lukt me dat niet omdat ik die niet kan dragen, maar meestal heb ik toch al geen tas bij me. Dus ga je deze maand ergens met de tram of bus naartoe? Of reis je iedere dag met de bus naar school of werk? Stap dan eens een halte eerder uit. Zo krijg je zonder dat je het door hebt net wat meer beweging deze maand dan dat je gewend bent!

2 Een dagje (of twee) zonder vlees of vis

Eén of tweemaal per week geen vlees of vis op het menu zetten is niet alleen gezond voor jou, maar ook fijn voor dier en milieu. Bezorgd zijn om de eiwitten hoeft niet, daarover vertel ik je namelijk alles in dit artikel (klik).

3 Neem eens een half koekje

Ken je dat? Je trakteert jezelf op een lekker koekje, of twee, of drie. Maar zodra je die op hebt, wil je er eigenlijk nog een, twee of drie. De tip? Neem de helft! Eet je normaal één koekje? Pak dan nu een half koekje, pak je er normaal twee, pak er dan één. Als je dan vervolgens weer naar de keuken loopt voor een tweede portie neem je dezelfde hoeveelheid. Zo heb je tóch twee keer koekjes kunnen pakken en jezelf niets hoeven ontzeggen, maar tegelijkertijd heb je eigenlijk maar één portie op.

4 Eet een dadel

Nog beter is het om die koekjes te vervangen door verse dadels. Die zijn heerlijk zoet en lekker chewy en aangezien dadels een ongeraffineerd voedingsproduct zijn, profiteer je ook nog eens van de vitamines, mineralen en vezels van de dadel.  Verse dadels vind je gewoon bij Albert Heijn, maar lekkerder zijn ze bij de Aziatische of biologische supermarkt. Die zijn zoeter en zachter.

bloemkool_ontbijtRecept voor bloemkoolpap.

5 Groente als ontbijt

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente ligt tussen de 200 en 300 gram, maar meer is nooit verkeerd. Vind je het moeilijk om voldoende groente binnen te krijgen? Ontbijt dan eens met deze heerlijk zoete bloemkoolpap of begin de dag met een zoete aardappel met banaan en tahini! Zo heb je nog voor de dag echt is begonnen, al heel wat groente binnen!

Ga jij deze gezonde gewoontes toepassen deze maand? Of heb je deze gewoontes al? Laat het weten in de comments!

Lees ook: 8x Natuurlijke middelen tegen hooikoorts!

Volg je mij al op Facebook, Bloglovin’ en Instagram?

9 comments

Monique | WritingMonique 2 juni 2016 - 09:22

Wat een goeie tips!

Reply
Charelle 3 juni 2016 - 10:12

Dankjewel Monique, leuk om te horen!

Reply
Melle 2 juni 2016 - 13:11

Wat een goede tips! Serieus, vooral de eerste inderdaad. Altijd goed om vaker te bewegen en lekker te lopen. Goede reminder, YES!

Reply
Charelle 3 juni 2016 - 10:11

Dankjewel Melle! En ja, meer bewegen is áltijd goed! Niet alleen gezond maar we worden er ook nog eens super happy van! ^^

Reply
Silke 5 juni 2016 - 07:54

Groenten als ontbijt heb ik eigenlijk nooit overwogen, maar je hebt wel gelijk: groenten eten kan nooit slecht voor je zijn! Jouw eerste tip doe ik wel vaker, in Gent weiger ik namelijk om met de tram te gaan haha. Dus meestal rijd ik rond met mijn fiets, maar ik ga ook heel vaak te voet. Tenslotte betekent dat gewoon tien minuutjes vroeger vertrekken bijvoorbeeld, wat geen erge zaak is haha. Liefs en fijne zondag!

Reply
Charelle 10 juni 2016 - 17:04

Ja te voet gaan is sowieso fijner dan fietsen. Althans, dat vind ik, haha! Behalve als je boodschappen moet doen ofzo, zo’n zware tas bindt ik dan toch liever achterop. ^^

Reply
Selma 5 juni 2016 - 10:58

Ik ben herstellende van de ziekte van pfeiffer en probeer op dit moment ook wat vaker te wandelen. Wandelen is echt top om weer een beetje conditie op te bouwen, zonder dat je keihard over je grenzen hoeft te gaan.

Reply
Charelle 10 juni 2016 - 17:03

Oei Pfeiffer is ook niet al te best! Maar dan begrijp je inderdaad waarom ik zo gek ben op wandelen! Je kunt het altijd en overal doen en perfect doseren, zo fijn. (:

Reply
Enthousiasme over het Plasticdieet - The Scent Of Cinnamon 20 juli 2016 - 06:22

[…] Lees ook: 5x Simpele tips voor een gezonder leven […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.