Eerlijk is eerlijk, ik ben me nauwelijks bewust van de impact van plastic op ons milieu en hoe je je plasticverbruik kunt verminderen. Zo lees ik wel eens iets over verpakkingsvrije supermarkten, theewinkeltjes waar je je eigen potjes mee naartoe neemt en ben ik tijdens ieder bezoek aan Starbucks blij verrast dat je korting krijgt op je koffie als je een herbruikbare Starbucks beker koopt. Ik vind het allemaal mega toffe initiatieven, maar afgezien van mijn trouwe Samsung koffiebeker die ik ooit op een beurs kreeg ben ik helemaal niet zo bezig met het besparen van plastic. Of toch wel?
Ja, tegelijkertijd ook wel. Want ik erger me dagelijks aan de hoeveelheid plastic die in de vuilemmer verdwijnt. En dan is ergeren nog zacht uitgedrukt, ik kan me er namelijk enorm over opwinden. Toen Merel een paar weken geleden het Plasticdieet tipte, was ik dan ook direct enthousiast! Een maand lang zonder plastic leven, dat leek me geweldig. Maar ik wist ook dat dat nooit zou gaan lukken. Zo ben ik niet in staat om zelf boodschappen te doen en vinden mijn ouders dit soort initiatieven toch een beetje onzin. Maar ik kon me er op zijn minst eens goed in verdiepen deze maand, toch? Ik schreef me in voor de wekelijkse Plasticdieet nieuwsbrief vol tips over het vermijden van plastic. Super interessant en ik vind ontzettend leerzaam!
Maar, heb ik er al iets van in de praktijk gebracht? Jazeker! Zo bestelde ik katoenen fruitnetjes om mee te nemen naar de supermarkt, zodat de appels niet in zo’n plastic zakje hoeven. (Nu mijn ouders nog zo ver krijgen om die netjes ook mee te nemen). En ik bestelde een herbruikbaar meeneemflesje. Al meerdere malen heb ik in mijn handen gestaan met een Dopper, maar aangezien ik moeite heb met het dragen van spullen (zelfs een flesje water) stond me dat tegen. Ik wil een flesje kunnen lozen als ik het niet meer nodig heb, om pijn te voorkomen. Zo’n Dopper is dus niets voor mij, want die gooi je niet zomaar weg. Dat is nou juist de bedoeling, dat je die niet weggooit. Maar nu viel mijn ook op zo’n opvouwbaar flesje. Super handig! Als hij leeg is vouw je hem op en past hij in je jaszak. Geniaal!
OK. Geen baanbrekende veranderingen. Maar dat hoeft ook niet, want zoals altijd geldt: alle beetjes helpen. Oók met het besparen op plastic.
Ben jij net zo enthousiast over het Plasticdieet als ik, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of kijk op de website voor alle leuke tips, recepten en filmpjes! Je ervaringen kun je vervolgens delen via Twitter en Instagram (#plasticdieet), of meld je aan voor de Facebookgroep.
Lees ook: 5x Simpele tips voor een gezonder leven
Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?
3 comments
Wat onwijs leuk om te zien dat je enthousiast bent over de tips. Als je extra (lichtgewicht) info wilt hebben, laat het ons weten!
Wat een goed initiatief! Het kan geen kwaad om eens stil te staan bij het milieu.
Ja mooi he, dat vond ik nou ook! ^^