Mind | 4x Waarom dagdromen zo slecht nog niet is!

by Charelle
dagdromen_voordelen

Dagdromen tijdverspilling? Helemaal niet! Even lekker alleen zijn met je fantasie is goed voor je, zo blijkt uit onderzoek. In dit artikel zet ik alle voordelen van dagdromen voor je op een rij!

Op school was ik altijd een grote dagdromer, iets wat me niet altijd in dank werd afgenomen. Zo wist ik op de basisschool nooit waar we precies waren gebleven als we met de hele klas een bladzijde gingen lezen. Op de middelbare school verschuilde ik me vaak in een dagdroom als de hele klas aan het joelen was, waardoor ik geregeld een propje tegen mijn hoofd gegooid kreeg. Maar, al dat dagdromen heeft ook zijn voordelen: dagdromers zouden creatiever, productiever en meer empathisch zijn.

1. Dagdromen is een bron van creativiteit

Ken je dat? Je zit uren met je team te brainstormen, maar goede ideeën? Ho maar! De beste ideeën komen pas als er iemand terugkomt van een bezoek aan het toilet of de kantine. Op zijn weg heen en terug heeft hij even kunnen dagdromen en alleen kunnen zijn. Vooral introverte mensen komen vaak pas met de beste ideeën als ze even alleen zijn en kunnen dagdromen.

2. Van dagdromen word je meer empathisch

Als je dagdroomt dan ben je met je gedachten niet in het hier en nu, maar in een fantasiewereld. In die fantasiewereld kom je veel verschillende mensen tegen én kun je veel verschillende mensen zijn. Dat zorgt ervoor dat je andere mensen beter gaat begrijpen waardoor je vanzelf meer empathie voor anderen kunt opbrengen.

3. Dagdromen is een manier van ontstressen

Door te dagdromen geef je je brein een pauze waarin het recente gebeurtenissen kan verwerken. Dagdromen zorgt ervoor dat je weer overzicht krijgt op je leven, weet wat er speelt en je je minder door activiteiten en emoties laat meeslepen. Wat dat betreft is dagdromen dus een soort meditatie.

4. Van dagdromen word je ambitieus

Dagdromen helpt je bij het visualiseren van je doelen en idealen. Als je weet wat je wilt en waar je naartoe werkt, dan zorgt dat voor extra doorzettingsvermogen en gerichter leven.

Ben jij ook zo’n dagdromer? Heb jij nog andere voordelen van dagdromen ontdekt? Laat het weten in de comments!

Lees ook: Wat is de zin van het leven? Ik ga het met je uitzoeken!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

5 comments

Ayla 2 februari 2017 - 08:41

Wat leuk dat jij zo’n dagdromer bent! Ik vind het altijd heel schattig als iemand even helemaal weg is in zijn eigen wereld en zit te dromen. Voor mezelf geldt dat ik meer een piekeraar ben dan een dagdromer, ik denk heel veel na over mensen, gesprekken of gebeurtenissen, maar ik droom er niet echt bij weg. Behalve als ik een loterij-lotje koop ;) Dat is dromen is wel een leuk gevoel, dus misschien moet ik het vaker doen!

Reply
Lauriette 2 februari 2017 - 08:42

Goed artikel! Ik zou willen dat ik iets vaker kon dagdromen, maar ik ben vaak zo ‘druk’ in mijn hoofd dat ik mijzelf de kans daarvoor niet geef. De enige plek waar ik een beetje kan dagdromen, is onder de douche. Dan weet ik soms niet eens meer of ik mijn haar nu al had gewassen of niet, haha.

Reply
Claire 5 februari 2017 - 13:30

Fijn artikel! Ik probeer bewust meer te dagdromen want ik vind het zó fijn. Gewoon even op de bank zitten en alles loslaten. Vooral wat Lauriette zegt: in de douche lukt het het best haha.

Reply
Kim 6 februari 2017 - 11:35

Ah, fijn dat het gewoon goed is ook! Ik dagdroom zoveel. Heerlijk!

Reply
4 fijne activiteiten om je hoofd leeg te maken | The Scent Of Cinnamon 4 maart 2022 - 16:53

[…] Mind | 4x Waarom dagdromen zo slecht nog niet is! […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.