7 gezonde gewoonten voor de lente

by Charelle

De lente is begonnen en dat betekent tijd voor een frisse, gezonde start. Zeker nu we de hele dag in quarantaine thuiszitten, is er ruimte om je leven op te schonen en te voorzien van gezonde gewoonten. Een aantal van die gewoonten op een rijtje, ter inspiratie.

Water met citroen

’s Nachts is je lichaam druk bezig met het opruimen van afvalstoffen. Je kunt je lichaam helpen om al deze vrijgekomen stoffen af te voeren door ’s ochtends te beginnen met een groot glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen. Citroen bevat veel enzymen, mineralen en vitaminen, waaronder vitamine C. Een warm drankje in de ochtend helpt je lichaam bovendien rustig wakker te worden in de ochtend.

Eet groen!

Het wordt weer langzaam groener buiten en dat betekent dat ook ons bord weer groener wordt! De natuur geeft ons altijd precies wat we nodig hebben en in de lente zijn dat groene groenten. Denk: spinazie, asperges, sla, mungbonen, etc.

Lekker zweten

Naar de sportschool gaan en hardlopen kan misschien niet in deze tijd van sociale isolatie, maar er zijn genoeg andere manieren om lekker te zweten. Denk eens aan YouTube work-out video’s, fitness games op de xBox of Playstation of lekker dansen in de woonkamer. Zweten is dé manier voor het lichaam om gifstoffen af te voeren, je zweet ze er letterlijk uit!

Adem in, adem uit

Hoe dieper we ademhalen, hoe meer zuurstof we innemen. En hoe meer zuurstof, hoe effectiever het lichaam vitaminen en voedingsstoffen kan opnemen. Daarnaast helpt zuurstof bij de aanmaak van witte bloedlichaampjes en stimuleert een goede ademhaling ons lymfesysteem bij het ontgiften. Rook je? Dan is de lente een mooi moment om dit te veranderen, zodat je ademhaling nog puurder wordt. Je kunt ‘cold turkey’ stoppen of overstappen op esigaretten, bijvoorbeeld die van Smokesmarter.

5 minuten

Neem iedere dag minstens 5 minuten om connectie te maken met jezelf, de natuur (in dit geval je tuin of balkon), het Universum of het spirituele. Die vijf minuten van diepe connectie met je kern kan voelen als het indrukken van een heuse resetknop. Misschien betekent het mediteren, bidden, journalen of met je ogen dicht naar kalmerende muziek luisteren. Wat helpt jou op reset te drukken?

Dankbaarheid

Neem iedere dag een paar minuten de tijd om stil te staan bij waar je dankbaar voor bent, zeker in deze hectische periode. Misschien is dat het kopje koffie in de ochtend, het feit dat de zon schijnt, of dat je badolie zo lekker ruikt. Dankbaarheid kalmeert het zenuwstelsel waardoor alle lichaamsfuncties beter kunnen werken.

Verlangzamen

De lente is een rare tijd, een tijd van vooruit willen, actie en doen. Maar ook een tijd om te pauzeren, ‘to smell the flowers’. Wanneer je bewust tijd neemt om te genieten van de kleine en grote dingen in het leven, geeft dat je nieuwe energie voor al je projecten. Zo ga je net wat rustiger en gegronder te werk. Met meer hart en ziel.

Wat zijn jouw favoriete gezonde gewoonten voor de lente? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door Smokesmarter.nl.

1 comment

6x waarom wijn goed is voor je gezondheid | The Scent Of Cinnamon 27 september 2021 - 14:06

[…] 7 gezonde gewoonten voor de lente […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.