Mijn 3 favoriete koffietentjes in Toronto

by Charelle

Eind September was ik een week in Toronto, voor een NLP- en hypnosecursus. Een intensieve week, maar gelukkig was er ook tijd om wat leuke hotspots te ontdekken. Daarom mijn drie favoriete koffietentjes in Toronto op een rij.

Begin dit jaar startte ik met een NLP- en hypnoseopleiding. De opleiding vond grotendeels online plaats, maar eindigde met een praktische oefenweek in Toronto. Ik volgde de opleiding bij Yes Supply en ben echt razend enthousiast. De audiolessen die ik de afgelopen maanden heb geluisterd waren allemaal even leuk en inspirerend, met heerlijke #girlboss vibes. Daarnaast vond ik het fijn dat ik niet iedere week of iedere maand ergens naartoe hoefde om de hele dag naar iemand te luisteren, iemand die al dan niet inspirerend is.

In plaats daarvan heb ik een week mogen genieten in Toronto, waar ik in een AirBnB verbleef met drie internationale studiegenootjes. Het eerste wat we ’s ochtends deden? Een heerlijke latte halen bij een van de vele hippe koffietentjes in Toronto, mét onze ecologische herbruikbare bekers natuurlijk.

White Squirrel

White Squirrel bevindt zich recht tegenover Trinity Bellwoods park, waar het barst van de eekhoorns. Bruin, grijs, zwart én wit. Ik had nog nooit zwarte of witte eekhoorns gezien, maar in Toronto zijn ze heel gewoon. Vandaar ook de naam van dit leuke koffietentje, waar ze werken met lokale en milieuvriendelijke producten. Ik dronk hier een heerlijke decaf latte met amandelmelk.

White Squirrel – 907 Queen Street West

 

Shy Coffee Co.

Shy is hét tentje waar Reese, de oprichter van Yes Supply en degene die alle lessen geeft, haar dagelijkse matcha latte haalt. Ze gebruiken hier namelijk matcha van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je echt van de gezondheidsvoordelen van matcha geniet. Die moesten wij natuurlijk proberen en ja(!), hij was lekker. Ik dronk hem met amandelmelk. Je kunt hier ook terecht voor vegan en glutenvrije gebakjes.

Shy Coffee Co. – 766 King Street West

 

Simit & Chai

Ik denk dat ik hier de lekkerste koffie ooit gedronken heb! Een halfcaff latte (tussen caffeïne en decaf in) met amandelmelk. Klinkt niet heel speciaal, maar hij smaakte wel heel speciaal. Simit & Chai is een hip Turks zaakje waar je ook Turkse koffie kunt bestellen en lekker kunt ontbijten of lunchen. Ze hebben een aantal vegan opties op de kaart staan, maar die zijn niet glutenvrij. Wel hebben ze een versgemaakte vegan en glutenvrije chia pudding to-go in de koeling staan.

Simit & Chai – 787 King Street West

Ik vond Toronto een heerlijke stad. Werelds, alternatief, maar ook rustig. Zeker een aanrader als je eens een wat andere stedentrip wilt maken, of op zoek bent naar een stad om te combineren met New York. New York ligt namelijk op maar acht uur rijden van New York City.

Wil je meer weten over de opleiding die ik heb gevolgd? Stuur me dan vooral even een berichtje op Instagram, ik vertel je er graag over.

 

Lees ook:

Dit artikel bevat affiliate links.

3 comments

Nog meer Toronto favorieten! 3x vegan hotspots | The Scent of Cinnamon 13 oktober 2019 - 06:48

[…] deelde ik al drie leuke koffietentjes in Toronto, maar vandaag deel ik mijn favoriete vegan plekjes met je. Want leuke hotspots hebben ze in Toronto […]

Reply
Welke NLP opleiding volgde ik? (HInt: de beste!) | The Scent of Cinnamon 6 november 2019 - 09:38

[…] Mijn 3 favoriete koffietentjes in Toronto […]

Reply
Cadeaus voor de hipster: 5x inspiratie | The Scent Of Cinnamon 1 september 2021 - 14:40

[…] Mijn 3 favoriete koffietentjes in Toronto […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.