Cadeaus voor de hipster: 5x inspiratie

by Charelle
cadeaus hipster

Een cadeautje kopen kan soms écht een opgave zijn, zeker voor mensen die om wie je veel geeft of mensen die je juist niet zo goed kent. Gelukkig zijn er een paar dingen waar iedere hipster van houdt en waar je dus ook een tof cadeautje bij kunt bedenken. Vijf tips!

Koffie cadeau doen

De gemiddelde hipster hecht héél veel waarde aan zijn ochtendritueel: koffie! Dat maakt het gelijk een goed idee, want de ontvanger zal het cadeau sowieso gebruiken. Wat extra leuk is, is dat je met koffie eindeloos kunt variëren qua smaak, type, soort en exclusiviteit. Bovendien is er weel koffie te vinden in een mooie verpakking. Misschien weet je zelfs welk type koffie er bij hem of haar thuis wordt gedronken – dan zit je natuurlijk helemaal goed. Zo kun je bijvoorbeeld gericht op zoek gaan naar koffiecups passend bij het apparaat dat in gebruik is. Je kunt ook een wat algemenere keuze maken, met goede koffiebonen. Pak het leuk in en je cadeautje is gereed!

Lekkere drankjes

Naast koffie zijn andere lekkere drankjes vaak ook erg luk om te geven. Of het nu bier, wijn of sterk is – geef iets waar hij of zij blij van wordt. Drank is er vaak in leuke cadeauverpakkingen te vinden, om het nog net dat beetje feestelijker te maken.

Plant en plantenpot

Het is een ware interieurtrend: die van de kamerplant! Planten voor binnenshuis zijn niet aan te slepen. Het is al snel een passend cadeau, aangezien een mooie plant eigenlijk bij iedere interieurstijl wel staat. En er is altijd nog wel ergens een plekje voor te vinden. Geef het liefst een gemakkelijk te verzorgen plant, zeker als je niet weet of de ontvanger groene vingers heeft. Denk aan een vetplantje of een cactus: planten die maar weinig water nodig hebben. Je kunt er ook een fraaie plantenpot bij geven, zodat de plant meteen in huis kan worden neergezet.

Boek om te lezen

Een boek valt ook al gauw in de smaak als cadeau, zeker als je iemands leesvoorkeuren weet. Of het nu een fictie of een non-fictie boek is: zoek een mooi boek uit, waar met plezier in kan worden gelezen. Als extraatje kun je er bijvoorbeeld ook een leuke boekenlegger bijgeven.

Doe-cadeau geven

Je kunt tevens een doe-cadeau geven, in plaats van een materialistisch cadeau. Zo heb je meteen een reden om binnenkort weer eens op pad te gaan met de ontvanger! Zoek iets uit wat jullie samen kunnen doen. Ga naar een museum, volg een workshop, bekijk een film in de bioscoop, zoek een goed concert uit of ga zelfs een nachtje weg. Probeer in te schatten wat de ander graag zou willen doen, en doe dit cadeau!

Wat vind jij nou écht een leuk cadeau om te geven aan een hipster? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door KoffieVoordeel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.