3x Koffie drinken in Amsterdam

by Charelle
koffie_drinken_amsterdam

Inmiddels ben ik alweer meer dan een maand weg uit Amsterdam en één van de dingen die ik toch wel heel erg mis, zijn alle leuke koffietentjes. Nergens heb je zoveel leuke hotspots waar koffie centraal staat, van slow coffee tot filterkoffie en van een geitenmelk cappuccino tot een soy hazelnut latte. Tijd dus om eens wat van deze leuke hotspots met jullie te delen!

Hartje Oost

koffie_amsterdam

Bij Hartje Oost kun je niet alleen terecht voor heerlijke koffie, maar ook voor originele cadeau’s en mooie kleding. Achterin de zaak vind je namelijk een super leuke concept store, waar ik onlangs nog een paar gympen kocht van het merk SYOU, dat op een eerlijke manier samenwerkt met jong talent.

Hartje Oost
Javastraat 23, Amsterdam-Oost

Roost

koffie_drinken_amsterdam

Persoonlijk vind ik Roost vooral een leuk plekje voor freelancers of als je iets wilt overleggen met een collega, omdat het er lekker klein is en er fijne tafeltjes zijn. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er niet gezellig kunt bijkletsen met een vriendin! Op de kaart staan ook érg veel lekkere dingen, helaas is het meeste niet vegan of glutenvrij, waardoor ik ook maar één keer bij Roost ben geweest.

Roost
Camperstraat 36, Amsterdam-Oost

Coffee & Coconuts

koffie_coffee_coconuts

Coffee & Coconuts zit in het oude Ceintuur Theater aan de Ceintuurbaan in de Pijp, waardoor de indeling van het restaurant heel gaaf is! De kaart staat ook vól lekkere dingen en ook vegans en mensen die glutenvrij eten kunnen hier gerust plaatsnemen, ook voor een goede lunch. Let op! Bij Coffee & Coconuts wordt het tijdens lunchtijd érg druk, zo druk dat er soms mensen bij jou aan tafel worden gezet. Op zich niet erg, maar het zorgt er wel voor dat je elkaar moeilijker kunt verstaan (zeker met de harde muziek op de achtergrond) en je geen privézaken meer kunt bespreken. Het eten is er echter mega lekker dus ik zou er zeker een keer heen gaan!

Coffee & Coconuts
Ceintuurbaan 282-295, Amsterdam Pijp

Thuis koffie drinken

Liever thuis koffie drinken? Bij Kafea.nl bestel je de lekkerste koffie en je kunt er zelfs een bonenmaler kopen (ook handig om gedroogde kruiden in te vermalen).

Ben jij weleens bij één van deze koffietentjes geweest? En, wat is jouw favoriete koffietentje in Amsterdam?

Lees ook: 3x Vegan ontbijten in Amsterdam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat gesponsorde links.

18 comments

Melle 29 juni 2016 - 09:10

Ooo ik heb zo veel zin in om deze tentjes te proberen. Oké. Coffee en coconuts ken ik echt van binnen en buiten (hallo place to go voor alle afspraken haha) maar die andere twee lijken me ook heel leuk. Zeker het fietsen waard :)

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:58

Haha ja ik denk dat je vooral Hartje Oost super tof zal vinden Melle! Zo veel leuke spulletjes daar! Maar inderdaad wel even een flinke fietstocht voor jou vanuit West, dat dan weer wel! ;)

Reply
Kim 29 juni 2016 - 09:41

Oh ik wist helemaal niet dat je weg was uit Amsterdam! Helaas kan ik niet zo goed tegen koffie (buikpijn en hyper haha), maar ik zie ook andere lekkere dingen op de kaart staan :)

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:57

Ja, jammer genoeg wel! Hoop er wel weer te gaan wonen als het weer wat beter met me gaat, maar voor nu ben ik er even weg. ;) En ja, bij de meeste koffietentjes hebben ze inderdaad genoeg lekker dingen die geen koffie zijn, haha!

Reply
Demi 29 juni 2016 - 10:26

Ziet er super leuk uit allemaal! Ben nog bij geen een van deze koffietentjes geweest, maar heb wel veel gehoord over Coffee & Coconuts (vaak voorbij zien komen in vlogs van andere mensen). Helaas woon ik ook te ver weg om er “eventjes” heen te gaan, maar mocht ik een keer in Amsterdam zijn zal ik zeker zo’n koffietentje opzoeken :D

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:56

Jaa, zeker een koffietentje opzoeken als je in Amsterdam bent, er zijn zo veel leuke! Of gewoon een hele dag uittrekken om zoveel mogelijk hotspots te bezoeken, dat is ook echt de moeite waard! ^^

Reply
Angela 29 juni 2016 - 10:43

Wat zien ze er allemaal super leuk uit! Als ik weer eens in Amsterdam ben ga ik er eens eentje bezoeken! :)

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:54

Leuk Angela! Er zijn echt zó veel toffe plekjes in Amsterdam!

Reply
Jitske 29 juni 2016 - 11:16

Leuk artikel. Sowieso vind ik je blog erg leuk! Als mede-introvert kan ik me goed vinden in je posts. Goede tips. Ik heb zelf een paar jaar in Amsterdam gewoond, leuke stad maar het was mij iets te druk daar (ik ben erg gevoelig voor prikkels). Maar, heel af en toe ben ik er nog wel om vrienden op te zoeken. Koffietentjes zijn wel the best, daar zouden er meer van moeten zijn, overal eigenlijk :-)

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:53

Dankjewel Jitske! En leuk dat je jezelf herkent in de introvert artikelen! IK kan me goed voorstellen dat je Amsterdam te druk vond. Ik heb er een halfjaar gewoond maar ik vond het ook érg druk. Voor mij was dat niet de hoofd reden om te verhuizen, want ik vond het ook wel wat hebben, maar het is zeker niet altijd fijn. ;)

Reply
Valerie 29 juni 2016 - 14:03

Sounds good! Ik kom helaas niet zo vaak in Amsterdam, maar het lijkt me zo leuk om daar dit soort hotspots op te zoeken!

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:52

Jaa er zijn echt mega veel leuke hotspots in Amsterdam! Echt de moeite waard om een keer een dagje voor uit trekken (in plaats van winkelen) haha!

Reply
Sandra 30 juni 2016 - 00:08

Over die laatste heb ik vaker leuke dingen gelezen! Populair tentje is dat. Ze zien er alle 3 tof uit! Vind zulke tentjes altijd zo leuk om te bezoeken, al kies ik dan wel voor thee in plaats van koffie. :)

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:51

Ja Coffee & Coconuts is erg populair inderdaad! En niets mis met een goede kop thee natuurlijk! ^^ Kun je wel Chai Latte drinken trouwens? (:

Reply
Monique | WritingMonique 30 juni 2016 - 09:42

Ziet er allemaal zo leuk en gezellig uit! Ik woon niet in de buurt van Amsterdam (helaas,) maar ik ga ze zeker onthouden!

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:50

Jaaa het is altijd handig om een lijstje bij te houden met hotspots! Weet je altijd waar je terecht kunt als je in een stad bent waar je niet zo vaak komt! ^^

Reply
Mariëlle 4 juli 2016 - 09:01

Wat een super leuke koffietentjes. Vooral roost spreekt mij erg aan. Zelf kom ik uit Utrecht, dus ik zal niet zo heel snel in Amsterdam koffie gaan drinken, maar wie weet als ik er in de buurt ben.

Reply
Charelle 22 juli 2016 - 10:03

Ja, er zijn echt zoveel leuke koffietentjes in Amsterdam! Maar in Utrecht vast ook wel, daar ben ik (nog) niet zo bekend maar wil daar ook nog wel wat leuke plekjes ontdekken. Zo hoorde ik al dat Village echt mega leuk is!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.