Spirit | Mijn collectie edelstenen en mineralen

by Charelle
edelstenen_mineralen

Ik weet dat ik het vaker heb gezegd, maar als een echte HSP kan ik het nu eenmaal niet loslaten. Ja, ik rouw nog steeds om de verzameling edelstenen die ik als kind zo zorgvuldig had opgebouwd. Ik heb geen idee waar de stenen gebleven zijn, maar wellicht zijn ze tijdens één van mijn vele verhuizingen op de rommelmarkt beland. Wederom als een echte HSP weerhield mij dat er niet van om een nieuwe verzameling te beginnen. Vandaag een rondleiding door mijn edelstenenexpo, a.k.a. mijn vensterbank.

Dingen die je als kind had lijken altijd veel grootser dan ze werkelijk waren. In mijn herinnering had ik de mooiste collectie edelstenen van iedereen, ik wist waar welke steen vandaan kwam en ze waren me allemaal even dierbaar. Al de amethist als vanzelf een voorkeursbehandeling kreeg. Eenmaal in de grotemensenwereld aangekomen vermoed ik dat de collectie lang niet zo groots was als in mijn herinnering. Maar in de grotemensenwereld kwamen de stenen nooit aan, dus geniet ik van de herinnering aan een grootse verzameling. In dat opzicht is afscheid nemen niet altijd verkeerd.

Vorig jaar begon het echter te kriebelen. Ik vertelde mijn fysiotherapeute over mijn chronische pijn die ik voornamelijk beleef tijdens het computeren, inclusief stekende ogen. Mijn fysiotherapeute haalt net als ik  haar niet neus op voor het spirituele en ze raadde mij aan om een zwarte toermalijn, rozenkwarts en bergkristal bij mijn beeldscherm te leggen. Dat zou de vervelende straling van het scherm reinigen waardoor mijn aura of energetisch lichaam niet zo snel vervuilt. Met als resultaat minder pijn.

Zoals met alles deed ik het een beetje anders. Ik fietste naar de edelstenenwinkel (in Eindhoven zitten er gewoon drie, of all places) waar ik op een kinderfeestje ooit een geode had open gezaagd. Ik kocht een zwarte toermalijn, rozenkwarts, bergkristal, amethist en blauwe calciet. De laatste is pijnstillend en alles wat pijnstillend is neem ik mee naar huis. De bergkristal, amethist en rozenkwarts vormen samen de Gouden Driehoek, die zorgt voor harmonie en een zuivere energie. De zwarte toermalijn is de steen voor het zuiveren van de computerstraling en ligt op mijn bureau, ik heb ook een héél kleintje in mijn telefoonhoesje zitten.

De blauwe calciet was meteen mijn favoriet en licht sindsdien naast mijn bed, soms houd ik hem tijdens het slapen in mijn hand. Ik merk dat hij kalmerend en troostend werkt en ik voel me met de steen minder alleen in mijn pijnstruggles, hoe gek dat ook mag klinken. Hij kreeg ook al snel een vriendje (helemaal uit Amsterdam) voor aan de andere kant van mijn bed. Ik wil er nog meer bij sparen, want het schijnt dat de blauwe calciet het beste werkt als je ze in een kring rondom je bed legt.

lavendelkwarts

In februari vulde ik mijn collectie aan met een maansteen, fluoriet, mosagaat en jade. Ook de amethist kreeg nog een vriendje, speciaal voor in mijn broekzak. De laatste nieuwkomers zijn twee aquamarijn steentjes, een lavendelkwarts en een labradoriet, ook voor in mijn broekzak.

Maar hoe werken edelstenen dan?

Misschien denk je nu: dat is allemaal wel leuk, Charelle, maar hoezo zuivert een steen energie en hoezo stilt de blauwe calciet pijn? Eigenlijk werkt het op een soortgelijke manier als de tarot, het gaat allemaal om energie en vibes. Iedereen kent wel dat gevoel van spanning als je een kamer binnenstapt: je weet direct dat er ruzie is gemaakt. Je weet dit door de energie die er hangt, de vibe of energetische trilling. Zelf heb je ook een vibe, aura of energetisch lichaam, net als de edelstenen en mineralen. Alle trillingen kunnen elkaar beïnvloeden. Zo geeft de blauwe calciet een trilling af die mijn pijn verzacht en de labradoriet beschermt jouw eigen trilling tegen vervelende trillingen van buiten, dat zorgt ervoor dat je minder snel moe bent.

De edelstenenverzameling die ik nu heb verschilt héél erg van mijn oude verzameling. Zo heb ik nu voornamelijk getrommelde stenen (gladde stenen), terwijl ik vroeger veel ruwe stenen had. Maar ja, getrommelde stenen zijn makkelijker mee te nemen en daardoor fijn om bij je te dragen als je behoefte hebt aan de trilling van een bepaalde edelsteen.

Spaar jij ook edelstenen? Welke steen of mineraal is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Astro | Wat je wilt weten over de stand van de maan

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

4 comments

Dianda 28 mei 2017 - 19:04

Amethyst, rozenkwarts en bergkristal zijn toch wel een groot favoriet. Maar daarnaast ben ik ook dol op Larimar en celestien. :) Ik zelf draag ze het liefst aan een ketting. Dan raak ik ze tenminste niet meer zo vaak kwijt. :)

Reply
bloemie1000 28 oktober 2017 - 14:38

Ik vind de rookworst en rozen kwart erg mooi en ook de tijgeroog. Ik ben op zoek naar een diopsied weet iemand waar ik die kan vinden?

Reply
bloemie1000 28 oktober 2017 - 14:38

Rookkwarts

Reply
Renate 8 november 2017 - 17:48

Ik lees al een paar weken over de genezende kracht van mineralen en edelstenen. Met name in de Ayurveda, de holistische Indiase gezondheidsleer. Erg interessant, en ook behoorlijk praktisch (vind ik).

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.