Aquamarijn | Bij hooikoorts, lenteallergieën en voor mindfulness

by Charelle
aquamarijn_hooikoorts

Wat? Een edelsteen tegen hooikoorts? Jazeker wel! Aquamarijn is de steen die je bij je draagt als je last hebt van lenteallergieën. In dit artikel vertel ik je alles over de positieve werking van deze steen.

Aquamarijn is te herkennen aan zijn licht- tot donkerblauwe kleur met groene tinten. Hij weerspiegelt de kleuren van de zee en wordt ook wel de zeewatersteen genoemd, aquamarijn is immers Latijn voor ‘zeewater’.

Aquamarijn bij allergische klachten

Aquamarijn kalmeert allergische reacties en hooikoorts, vooral reacties rondom het keelchakra of het voorhoofd, zoals hoesten, neusverkoudheid, ontstoken holtes, drukkende hoofdpijn en tranende of prikkende ogen. Het overactieve immuunsysteem wordt gekalmeerd waardoor de reacties afnemen. Heb je veel last van huisstof of pollen, dan draag je de steen het beste aan een kettinkje rond je nek, maar je kunt ook gewoon een steen in je broekzak dragen. Lees ook mijn artikel over natuurlijke middelen bij hooikoorts.

Eczeem en huidirritatie

Omdat aquamarijn effect heeft op de slijmvliezen vermindert het jeuk en huidirritatie, of irritatie door insectenbeten of brandnetels. Ook mensen met eczeem profiteren daarom van de mooie energie van aquamarijn.

Aquamarijn bij stress & mindfulness

Vanwege de kalmerende werking van aquamarijn doen mensen met veel stress en zorgen er goed aan een aquamarijn bij zich te dragen. Aquamarijn helpt je te ontspannen en te leven in het moment, waardoor je meer mindful in het leven komt te staan. Het is een fijne steen om mee te mediteren of om je contact met je intuïtie te verbeteren.

hooikoorts_aquamarijn

Succes met aquamarijn

Aquamarijn zorgt voor helderheid, concentratie en doelgerichtheid. Daarnaast helpt hij bij het verwoorden van jezelf in het openbaar, bijvoorbeeld wanneer je een presentatie geeft. Door de helderheid wordt het makkelijker om ideeën te verwoorden en over te brengen op de ander, zeker als het om belangrijke zaken gaat.

Hormonen en aquamarijn

Aquamarijn reguleert de hormoonafgifte en zorgt dat deze meer in balans komt, de steen stimuleert daarom ook de groei bij kinderen.

Aquamarijn verzorgen

Leg de aquamarijn niet in de felle zon, want dan verkleurt hij. Je reinigt hem van negatieve energie onder stromend water en laadt hem op met nieuwe energie in het maanlicht (dat mag voor het raam).

Draag de aquamarijn als hanger op de huid of in je broekzak, of leg tijdens het mediteren twee stenen op je ogen als je last hebt van prikkende ogen.

Vind jij de kleur van de aquamarijn ook zo mooi? Draag jij er ook eentje bij je tegen hoorkoorts? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Ayurveda | 5x Tips om chronische stress te verminderen!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

7 comments

Jenn 14 april 2017 - 08:21

Ik had nog nooit gehoord dat het zou helpen tegen hooikoorts! Ik heb er tot nu toe nog überhaupt geen last van, maar als het komt zal ik dit onthouden.

Reply
Stephanie 14 april 2017 - 11:31

Oooh, dit komt als geroepen! ik heb last van exceem EN hooikoorst (lucky me…)
Weet je waar ik aquamarijn kan kopen? :)

Reply
Charelle 5 mei 2017 - 15:55

Je koopt het bij iedere New Age winkel bij je in de buurt, maar je kunt het ook bestellen bij http://www.dyona.nl, de webshop van Elise. (:

Reply
Sara | MevrouwMiauw 14 april 2017 - 22:28

Wow. Dit heb ik nog nooit gehoord. Wat gaaf. Ik denk dat ik weet wat mij te doen staat: op zoek naar een aquamarijn. Ik vind de kleur ook echt prachtig. Win-win dus.

Reply
Veerlez 15 april 2017 - 11:09

Ik heb me hier eigenlijk nooit in verdiept, maar ik gok dat ik hier best wat baat bij kan hebben. Ik ga vanavond even aan mijn zusje vragen of ze nog een aquamarijn steen heeft liggen, want ik geloof dat dit best wat kwaaltjes zou kunnen verminderen voor me! Dankjewel <3

Reply
Yalou \\ We are the Earth 16 april 2017 - 14:49

Erg interessant! Ik word helemaal gek van m’n ogen en m’n neus, dus ik ga dit zeker uitproberen. Dankjewel!

Reply
3 tips om je dromen te onthouden | The Scent Of Cinnamon 24 mei 2021 - 10:29

[…] Aquamarijn bij hooikoorts, allergieën en mindfulness […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.