Spirit | Een Sacred Spirit Session op De Bewustzijnschool + Jij krijgt een les cadeau!

by Charelle
de_bewustzijnschool_spiritualiteit

Vorige week bracht ik voor het eerst een bezoekje aan De Bewustzijnschool in De Pijp in Amsterdam. Ik was uitgenodigd om een Sacred Spirit Session bij te wonen en dat klonk zo mystiek dat ik geen ‘nee’ kon zeggen. Ik was zo benieuwd! Ik vertel je wat ik heb ervaren en hoe ook jij een gratis sessie kunt bijwonen op De Bewustzijnschool!

Op De Bewustzijnschool volg je lessen die gericht zijn op de ontwikkeling van je mentale, lichamelijke en spirituele bewustzijn. Je kunt er terecht voor yoga, geleide meditaties, adamhalingsoefeningen en nog veel meer. Ik woonde een Sacred Spirit Session bij, een les van anderhalf uur waarin je onder begeleiding van eigenaresse Marieke van Meijeren naar binnenkeert. Het thema wisselt per week, maar stond die avond in het teken van de nieuwe maan die de volgende ochtend in Ram zou arriveren.

Wat is Spirit?

Nadat ik me bij de receptie had aangemeld en mijn jas en tas in de kleedkamer had gelegd, nam ik plaats op één van de twintig schoolstoelen. De stoelen vormden een kring rondom een aantal mineralen en kristallen en na een minuut of tien was iedere stoel bezet. Marieke vroeg wie er nieuw waren in de groep en aan alle nieuwelingen vroeg ze wat Spirit betekende. Iedereen gaf een ander antwoord, want wat Spirit is is heel persoonlijk. Maar we zijn het er allemaal over eens dat Spirit het ‘allesomvattende’ is, de oorsprong, dat wat ons verbindt, het hogere.

Intenties zetten

Vervolgens sluiten we allemaal onze ogen en zet Marieke de geleide meditatie in. We keren naar binnen, openen ons hart en kijken terug op de afgelopen winter. Wat hebben we bereikt, waar hebben we energie laten liggen? We halen overgebleven energie terug en kijken naar wat we de komende zes maanden willen bereiken. We leggen verbinding met de kracht van de nieuwe maan en planten zaadjes in een moestuin; we zetten intenties en stellen doelen. We visualiseren hoe we ons voelen als we de doelen hebben bereikt, wat doet dat met ons?

De laatste twintig(?) minuten van de meditatie luisteren we naar een prachtige versie van het Namo Narayanaya mantra. We drinken thee en Marieke vraagt ons beurtelings wat we hebben ervaren. Persoonlijk merkte ik dat ik het moeilijk vond om naar binnen te keren, ik merkte dat ik veel in mijn hoofd bezig was, ondanks dat ik ook bij de visualisatie aanwezig was. Met één voet in de ruimte en met één voet in mijn hoofd. Daarnaast kreeg ik tijdens de meditatie hele warme handen, terwijl ik altijd ijskoude handen heb. Marieke vertelde dat wanneer je hart opengaat en de energie gaat stromen, je handen warm worden.

Mijn ervaring

Ik vond het een prettige sessie die voor mij nog eens benadrukte hoe belangrijk het is om bezig te zijn met het spirituele en om regelmatig naar binnen te keren. Voor mij is het een wereld waar ik pas een paar maanden geleden ben binnengestapt. Maar in die paar maanden heb ik zoveel over mijzelf en de wereld geleerd, ook na deze avond voel ik me weer meer verbonden. Met mezelf, met de aanwezigen en met de wereld. Ik merk ook dat het me geruststelt, me een zekerheid geeft, een the universe has your back-gevoel. Een gevoel dat in onze maatschappij misschien wel belangrijker is dan ooit tevoren.

Ook naar De Bewustzijnschool?

Het leukste is dat ik dit gevoel van verbondenheid en zekerheid met jullie mag delen! Want ik mag aan jullie allemaal twee cadeautjes weggeven van De Bewustzijnschool:
– Een gratis introductiegesprek met onze coach Jamie (t.w.v. €20)
– Een gratis les na het introductiegesprek (t.w.v. €15 of €20)

Wil je gebruikmaken van dit cadeau? Stuur dan een mailtje naar info@debewustzijnschool.nl en noem de code ‘CinnamonSpirit’ in je mail.

Ben jij wel eens op De Bewustzijnschool geweest? En vind je Sacred Spirit Session net zo spannend klinken als ik? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Spirit | Over spiritualiteit, Hogwarts en de moderne heks

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

2 comments

Jenn 7 april 2017 - 08:16

Klinkt interessant, maar Amsterdam is wel wat ver. Ik denk er even over na!

Reply
Anna 7 april 2017 - 12:12

Wat mooi, het klinkt inderdaad als een fijne sessie! En bijzonder dat je handen zo warm werden. Lijkt me bijzonder om eens mee te maken, ik ga erover nadenken. In ieder geval super leuk dat je het met ons mag delen! :)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.