Astro | Nieuwe maan in het sterrenbeeld Ram

by Charelle
nieuwe-maan-ram

Morgenochtend arriveert de maan in het sterrenbeeld Ram, om daar zijn nieuwe cyclus te beginnen. Ik vertel je wat voor invloed dat op jou heeft en hoe je de kracht van Ram inzet voor persoonlijke groei en het manifesteren van je doelen!

Nieuwe maan in Ram

Nieuwe maan is de maanfase waarin de maan niet, of amper, verlicht wordt door de zon. De maan is niet aan de hemel te ontdekken en we spreken dan ook wel van een maanloze nacht. Na nieuwe maan kruipen we weer langzaam richting volle maan, om vanaf de volle maan weer naar een nieuwe maan te trekken.

Als we het hebben over een nieuwe maan in Ram, dan betekent dat dat de maan tijdens de maanfase ‘nieuwe maan’ in het sterrenbeeld Ram staat. In tegenstelling tot de zon blijft de maan daar geen 30 dagen staan, maar reist zij met flinke vaart door de dierenriem. De maan bevindt zich gemiddeld 2 à 3 dagen in een sterrenbeeld, alvorens zij arriveert in het volgende sterrenbeeld.

Invloeden van Ram

Ram is het teken van (over)moed, actie, optimisme en vernieuwing. Het sterrenbeeld wordt wel eens gezien als de spirituele krijger die vecht voor de normen en waarden waar hij achter staat. Dat gaat automatisch gepaard met kracht en moed, nodig om los te breken van de standaard, van de verwachtingen van anderen en van sociale normen. De Ram gaat er vanuit dat hijzelf het beste weet wat goed voor hem is. En wie geeft hem ongelijk?

Doelen stellen bij nieuwe maan

Nieuwe maan is hét moment om doelen te stellen voor de komende maancyclus. Wat wil je de komende tijd bereiken? Wat zijn je idealen en waar wil je voor vechten? Laat je hierbij inspireren door de kracht van de moedige Ram: pak nieuwe dingen aan en vecht voor dat wat belangrijk is voor jou!

Voel je je plotseling overvallen door machteloosheid? Dat kan een gevolg zijn van de hoeveelheid actie die de Ram wil ondernemen, gepaard met de lage hoeveelheid energie rondom nieuwe maan. Je hebt misschien het gevoel dat het allemaal teveel wordt en je je doelen nooit zal bereiken. Geloof in jezelf en vertrouw erop dat de energie toeneemt naarmate we de volle maan naderen.

Houd er rekening mee dat Ram behalve energiek ook impulsief, gehaast en koppig is. Zeker als je van nature al koppig bent kunnen de gemoederen hoog oplopen. Denk goed na voor je een stap neemt of iets zegt. Ben je goed voorbereid? Kun je dat echt wel zeggen? Luister naar jezelf en ben niet bang om stappen te nemen, maar respecteer anderen en dring jezelf niet op.

Nieuwe maan ritueel

Als je samen met de maan wilt groeien naar je doelen en idealen, dan is dit een maandelijks ritueel wat je kunt doorlopen. Je mag het zoveel aanpassen als je zelf wilt, het belangrijkste is dat je mediteert en focust op je intenties voor de komende cyclus.

  1. Schrijf je doelen en intenties op. Maak een top 10 van je wensen. Niets is raar of onbelangrijk, het gaat hier enkel om wat jij graag in jouw leven of in de wereld wilt zien of bereiken.
  2. Je mag ieder doel uitgebreid omschrijven, er tekeningen bij maken, met gelpennen werken of al je andere nostalgische knutselspullen erbij halen. Maar dat hoeft niet (persoonlijk doe ik dat niet). Nogmaals, het belangrijkste is de focus op je intenties.
  3. Lees je lijst hardop of in je gedachten voor en visualiseer hoe jouw leven eruit ziet als je de doelen hebt behaald. Hoe voel je je op het moment dat je doelen zijn behaald? Dat is het belangrijkste stuk en de basis van ieder doel. Voel je je vrolijk? Dan is je doel eigenlijk vrolijkheid (en daarmee automatisch de dingen waar je vrolijk van wordt). Probeer echt te ervaren dat je je doelen al bereikt hebt.
  4. Aan het eind van de maand kijk je welke doelen je hebt bereikt. Zijn er bepaalde doelen die je niet bereikt hebt? Ga dan nog eens na of dit wel een doel is wat je na moet streven. Past het bij jouw leven? Raadpleeg je intuïtie of tarot kaarten.

Wat zijn jouw doelen deze nieuwe maan? Heb jij een eigen nieuwe maan ritueel? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Mind | 4x Waarom dagdromen zo slecht nog niet is!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

2 comments

Spirit | Een Sacred Spirit Session op De Bewustzijnschool + Jij krijgt een les cadeau! 7 april 2017 - 07:05

[…] van Meijeren naar binnenkeert. Het thema wisselt per week, maar stond die avond in het teken van de nieuwe maan die de volgende ochtend in Ram zou […]

Reply
Astro | Reflectie, zelfliefde en dankbaarheid met de volle maan in Weegschaal 10 april 2017 - 07:06

[…] meer compassie tonen? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens de volle maan in Weegschaal. De nieuwe maan in Ram van twee weken geleden concentreerde zich op jou, op wat jij wilt bereiken. Maar met de maan in […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.