Astro | Reflectie, zelfliefde en dankbaarheid met de volle maan in Weegschaal

by Charelle
volle_maan_weegschaal

Morgen verschijnt de volle maan in het sterrenbeeld Weegschaal, het teken van harmonie, charisma en balans. Ik vertel je hoe je kunt profiteren van de energie van deze Weegschaalmaan, gekenmerkt door reflectie, zelfliefde en dankbaarheid.

Hoe kan ik anderen helpen en hoe kan ik meer compassie tonen? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens de volle maan in Weegschaal. De nieuwe maan in Ram van twee weken geleden concentreerde zich op jou, op wat jij wilt bereiken. Maar met de maan in Weegschaal komt de focus een graadje hoger te liggen. Want hoe dragen jouw doelen bij aan het grotere geheel? Hoe helpt het anderen?

Deze vragen impliceren niet dat jouw eigen doelen nooit bijdragen aan het grotere goed. Immers, door te doen waar jij goed in bent en waar jouw hart ligt, draag je vaak automatisch bij aan de samenleving. Het antwoord op de vraag hoe jouw doelen bijdragen aan het grotere geheel is daarom voor iedereen anders en dus nooit fout. Maar besef je wel dat jij de enige bent die een eerlijk antwoord op deze vraag kan geven. En als je merkt dat dat antwoord je niet bevalt, leef je dan wel naar je hart óf geef je wel antwoord vanuit je hart?

En dat is precies waar deze Weegschaalmaan ons mee wil confronteren: met onszelf als onderdeel van het geheel. Want om naar je hart te leven (met anderen) en vanuit je hart te spreken (tegen anderen), moet je van jezelf kunnen houden. Jezelf accepteren zoals jij bent. Want pas als je zelf lekker in je vel zit, kun je anderen helpen.

Zelfliefde

Tijd dus voor een stukje zelfliefde, want alleen door zelfliefde kun je tot naastenliefde komen. Zelfliefde is voor jezelf kiezen en goed voor jezelf zorgen, jezelf accepteren en toegeven aan wat jij nodig hebt. Het is voor jezelf zorgen alsof je een baby bent. Zou jij je kind met griep naar school sturen? Waarschijnlijk niet. Dus waarom stuur je jezelf dan wel met griep naar je werk? Dat laatste doen we dus niet meer.

Zelfliefde is ook naar binnenkeren en jezelf vragen waar je meer of minder aandacht aan moet besteden. Het is het afstemmen op je intuïtie, bijvoorbeeld door middel van een notitieboekje waar je iedere dag voor een bepaald aantal minuten in schrijft om je hoofd leeg te maken en tot nieuwe inzichten te komen. Voor het ontbijt bijvoorbeeld. Ook de tarotkaarten kunnen je helpen bij het raadplegen van je intuïtie. Eerder schreef ik al over hoe je begint met het lezen van tarot kaarten, maar je mag mij ook mailen voor een persoonlijk consult (of bezoek mijn Etsy winkel).

Emotie

Met de volle maan die ons naar binnenkeert, leren we meer over onszelf en worden onze dromen en doelen duidelijker. We reflecteren en kijken waar we nu staan op die weg naar onze doelen. Moet de weg worden bijgesteld? Klopt ons doel wel? We pauzeren even voordat we weer actie nemen. Wat dat betreft is deze fase gerelateerd aan de Zeven van Pentakels in de tarot.

Naar binnen keren is niet altijd makkelijk, want het betekent vaak een confrontatie met schaduwkanten om met weggestopte emoties. Zeker rond volle maan, een periode die doorgaans extra emotioneel beladen is. Dit benadrukt nog eens het belang van zelfliefde deze volle maan. Het belang van tijd voor onszelf, geduldig zijn met onszelf, het raadplegen van onze intuïtie en lief zijn voor onszelf. Een bad nemen, een boek lezen, wat rust en tijd voor jezelf creëren.

Trots en dankbaar

Behalve van het bijstellen van je plannen is het ook een tijd van trots zijn. Trots op wat je al bereikt hebt op de weg naar je doel. Is het doel ‘gezond worden’? Ben dan trots op je lichaam dat het al zo goed op weg is, of trots dat het niet achteruit is gegaan. Is het dat wel, dan moet het plan waarschijnlijk worden bijgesteld. Ben ook trots op de nieuwe kansen die je kreeg in je carrière, bijvoorbeeld omdat je aan een nieuwe baan begon, maar ook als je onverwacht je baan verloor. Alles is een nieuwe begin, een stapje vooruit op je levenspad, ook het einde van een relatie of een verhuizing. Wees ook trots op de kleine dingen, dat mooie blogartikel, het boek dat je hebt uitgelezen, of de dagen waarop je gezond ontbeten heb.

Vanavond, morgen en overmorgen zijn dus het moment voor reflectie, zelfliefde en dankbaarheid. Maak er tijd voor.

Hoe las jij deze dagen een momentje in voor zelfliefde? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Spirit | Over spiritualiteit, Hogwarts en de moderne heks

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’?

2 comments

Meike 10 april 2017 - 12:22

Interessant artikel! Misschien is dit inderdaad een goed moment om even stil te staan bij wat je al hebt bereikt. Ik ben altijd zo geneigd om te kijken naar wat ik nog niet heb bereikt, dat ik de rest gewoon vergeet. Overigens ben ik wel heel benieuwd welk boek je daar op de foto hebt staan, want dat ziet er ook interessant uit!

Reply
Iris 10 april 2017 - 17:15

Dankjewel Charelle voor dit mooie artikel:)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.