Toekomstdromen: Theehuis en Japanse tuin

by Charelle

Mijn vriend en ik dromen ervan om in onze toekomstige tuin, een echt theehuis te bouwen. Wij geven namelijk theeceremonies volgens de Chinese traditie en het zou zo fijn zijn als we daar een aparte ruimte voor hadden om mensen te ontvangen. In dit artikel deel ik alvast een paar van onze overwegingen.

Zo’n theehuis voor theeceremonies ziet er dan uit als een prachtig houten huisje, wat wel goed geïsoleerd is, zodat we ook onze bijzondere theeën er kunnen bewaren.

Vuren latten op de muur

Dat betekent dat de constructie zelf waarschijnlijk niet van hout is, maar dat we het wel met hout bekleden, bijvoorbeeld met vuren latten.

Vuren latten zijn relatief dunne stroken hout die gebruikt worden als ondersteuning of afwerking van verschillende constructies. Ze zijn licht van gewicht, goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor ze een populair materiaal zijn bij doe-het-zelvers.

Een ander voordeel van vuren latten is dat ze een hoge sterkte-gewichtsverhouding hebben. Dit betekent dat ze relatief sterk zijn, ondanks hun lichte gewicht. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld geschikt als ondersteuning van gipsplaten of als bekleding van wanden en plafonds.

Japanse tuin

Om het huisje heen willen we een tuin creëren in de Japanse stijl. Japan heeft bijzonder veel zen tuinen, die er allemaal even prachtig uitzien. Dat is natuurlijk een kunst op zich, maar we willen ons er wel door laten inspireren.

Waarschijnlijk maken we dan gebruik van grote plantenbakken van cortenstaal. Dit is een legering van staal die een roestbruine kleur ontwikkelt door de invloed van het weer. Een van de voordelen van cortenstaal is dat het een zeer lange levensduur heeft. Bovendien hoeft het niet behandeld te worden met speciale coatings. Maar het leukste is dat cortenstaal unieke en esthetisch aantrekkelijke uitstraling heeft. De roestbruine kleur geeft een warme en industriële uitstraling.

Aankleding

En in het theehuis gaat ook een waterleiding en een toilet zijn (want van al die thee moet je vaak wel plassen!), inclusief een klein keukentje. De vloer is bedekt met mooie tatami matten, waarop de theetafel staat en iedereen zijn meditatiekussentje kan neerleggen. In de hoek staat een authentieke kast met allemaal handgemaakte potten, speciaal voor de levende thee die we gebruiken. Op de kast brandt een stokje aloëswood wierook, ik kan het echt al hélemaal ruiken.

Wow, ik kijk zó uit naar het hebben van zo’n ruimte. Ik ben benieuwd, waarvoor zou jij wel een ruimte willen bouwen in je tuin?

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Limtrade.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.