5x Presentatiemiddelen die ideaal zijn binnen je bedrijf

by Charelle
presentatiemiddelen

Presentatiemiddelen zijn essentieel voor iedereen die rapporten moet presenteren of documenten moet opslaan. Een goede rapportmap kan ervoor zorgen dat de documenten veilig en georganiseerd worden bewaard, terwijl het ook een professionele uitstraling geeft. In dit blogartikel zet ik verschillende presentatiemiddelen op een rij die ik zelf veel gebruik binnen mijn bedrijf.

1. Ringbandmappen

Ringbandmappen zijn een veelgebruikte optie voor rapportmappen. Ze hebben een aantal ringen waaraan je papieren veilig en georganiseerd worden bewaard. Ringbandmappen zijn vaak gemaakt van karton of plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ze zijn handig in gebruik omdat je gemakkelijk pagina’s kunt toevoegen of verwijderen. Grotere ringbandmappen met twee ringen worden ook wel een ordner genoemd. Cursusmateriaal, handboeken of administratie: ringbanden zijn zowel voor uw interne als externe communicatie onmisbaar.

2. Offertemappen

Offertemappen zijn bedoeld voor het opbergen van offertes of voorstellen. Ze zijn meestal gemaakt van karton en hebben een eenvoudig vouw- en sluitingssysteem. Offertemappen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, en sommige mappen hebben zelfs een vakje aan de binnenkant waar je visitekaartjes of andere documenten in kunt bewaren.

3. Tabbladen

Tabbladen zijn een eenvoudige optie bij het opbergen van losse documenten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, waaronder plastic, papier en karton. Tabbladen zijn handig voor het opbergen van documenten die je regelmatig nodig hebt en die je snel wilt kunnen vinden. Bijpassende en bedrukte tabbladen geven extra uitstraling aan een informatiemap of presentatiemap.

4. Presentatiemappen

Presentatiemappen zijn ontworpen om professionele presentaties te maken. Ze zijn meestal gemaakt van karton of plastic en hebben een strak en professioneel uiterlijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn ideaal voor het presenteren van rapporten, voorstellen en andere zakelijke documenten.

5. Doosmappen

Doosmappen zijn meestal gemaakt van karton of plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Doosmappen bieden een veilige en professionele manier om dikke of losbladige documenten in te bewaren en te transporteren. Een bedrukte doosband zorgt voor extra attentiewaarde en uitstraling.

Bij het kiezen van een presentatiemiddel is het belangrijk om te kijken naar het type documenten dat je wilt opbergen en hoe je ze wilt presenteren. Ringbanden zijn bijvoorbeeld handig als je vaak pagina’s wilt toevoegen of verwijderen, terwijl presentatiemappen geschikter zijn voor het presenteren van rapporten en voorstellen. Kijk ook naar het materiaal van de map en de grootte en kleur. Een rapportmap moet niet alleen functioneel zijn, maar ook professioneel en aantrekkelijk ogen. Zo is het bij veel bedrijven mogelijk om presentatiemiddelen te voorzien van je logo of huisstijl. Door de juiste rapportmap te kiezen, kun je je documenten veilig bewaren en vervoeren.

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Bellea.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.