Yoni healing, wat is dat?

by Charelle
yoni

Yoni is het sanskriet woord voor vagina, wat letterlijk ‘bron van leven’ betekent. Voor veel vrouwen is de yoni een lichaamsdeel dat ze liever negeren, waar ze veel kritiek op hebben, zich voor schamen of onzeker over voelen. Yoni healing is dan een godsgeschenk, want het creëren van een nieuwe relatie met de yoni brengt je weer in contact met de innerlijke bron van wijsheid die jij hebt als vrouw.

Ik heb me de afgelopen jaren veel bezig gehouden met tantra en iets waar ik steeds tegenaan liep, en nog steeds een thema van groei is, is het volledig uiten van mijn vrouwelijke energie. De levensenergie die door mij en door iedere vrouw (en man!) heen stroomt.

Deze energie is diep verbonden met de yoni, omdat de yoni als het ware de bron is van waaruit deze energie naar boven kan stromen, het hele lichaam door. Door in verbinding te treden met je yoni, ga je een intieme verbinding aan met je lichaam. Of te wel: je gaat deze levensenergie meer belichamen en op die manier expressie geven.

Maar hoe doe je dat dan? Yoni healing?

Steeds meer sterke vrouwen staan op en durven het pad van yoni healing te betreden. Dat betekent dat er steeds meer over te vinden is op internet en social media, met name op Instagram. Er zijn veel coaches en influencers die je kunnen helpen op dit pad, maar het belangrijkste is altijd dat je een veilige, eerlijke ruimte creëert voor jouw heling. En dat wanneer je merkt dat je iets nog niet alleen kunt dragen, je hulp inschakelt van een ervaren coach.

Tools voor yoni healing

Toen ik vorig jaar op een workshop was van een tantra teacher in Amsterdam, ontdekte ik ook verschillende tools die je kunnen assisteren in het proces van yoni healing. Denk hierbij aan bepaalde oliën, yoni eggs en crystal wands. Een crystal wand is eigenlijk een dildo, maar dan van kristal, edelsteen of glas. Het idee is dat je door zachte aanraking met een crystal wand ontdekt welke stukjes van je yoni veel spanning hebben en geheeld mogen worden, maar ook wat voor aanrakingen voor jou plezierig zijn, zodat je weer een beter gevoel krijgt bij je yoni.

Zo wordt je yoni een bron van wijsheid, intuïtie, kracht, creatie en plezier. Een bron van groei, seksualiteit, expressie en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe is jouw relatie met je yoni? Zou je graag willen dat die relatie anders was? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel is gesponsord door EasyToys.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.