Moxa lamp kopen voor heling en genezing

by Charelle

Een moxa lamp is een speciale lamp waar het zogenaamde kruid ‘moxa’ in is verwerkt, in het Nederlands ook wel bekend al bijvoet. Het is dankzij warmte, licht en mineralen dat de moxa lamp een bijzondere werking heeft, die stamt uit de Chinese geneeskunde. Een moxa lamp kopen voor thuis is een fantastische manier om te ontspannen en jezelf te helen van allerlei kwaaltjes.

Wat is een moxa lamp?

Een moxa lamp wordt vooral gebruik in acupunctuurklinieken, maar tegenwoordig kun je ook makkelijk een moxa lamp kopen voor thuis. Veel mensen denken dat een moxa lamp net zoiets is als een infrarood lamp, maar er is wel degelijk een verschil tussen de lampen. Een moxa lamp wordt ook wel een TDP lamp genoemd en heeft een veel diepere werking dan een infrarood lamp.

Een moxa lamp bevat een schijf gemaakt van klei, waar tientallen verschillende mineralen inzitten, inclusief een extract van moxa (bijvoet). Een moxa lamp bevat speciale hitte-elementen die de lamp verwarmen, waardoor de mineralen worden geactiveerd, wat een heilzame straling creëert (elektromagnetische golven) voor het lichaam.

Hoe werkt een tdp moxa lamp?

Een moxa lamp is een grote elektromagnetische lamp, die je naast je bed of yogamat zet. Je doet hem in het stopcontact waarop de warmte producerende lamp steeds warmer wordt. Bij de meeste lampen kun je instellen hoe warm je wilt dat hij wordt. De schijven in de moxa lamp worden geactiveerd door warmte en creëren zo elektromagnetische golven die een gunstig energetisch effect hebben op lichaam en geest. Het lichaam versterken met een moxa lamp is een goede weg om het herstelproces aanzienlijk te ondersteunen en cellen te assisteren in heling.

Moxa lamp therapie en werking

Moxa lampen zijn speciaal ontworpen om warmte en licht uit te stralen die vergelijkbaar zijn met die van de zon. Dit kan helpen om de circulatie van energie in het menselijk lichaam te bevorderen en eventuele blokkades op te heffen die de natuurlijke stroom van energie kunnen verstoren. Dit kan het herstelproces aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast wordt een moxa tdp-lamp vanwege het gunstig energetisch effect veel ingezet ter ondersteuning van verschillende orgaansystemen, zoals:

 • Genezing van de huid
 • Verbeteren van de weerstand
 • Gifstoffen afvoeren
 • Bloedcirculatie verbeteren
 • Maag- en darmklachten verlichten
 • Botgenezing
 • Bij allergieën
 • Verbeteren van alertheid en concentratie
 • Verbeteren van de nachtrust
 • Ontspanning en uitgerust gevoel verbeteren
 • Bij gewrichtspijn en spierpijn
 • Bij spastische darm
 • Huidziekten balanceren

Ook bij reuma, fibromyalige, chronische pijn en andere pijnklachten wordt er vaak gekozen voor een behandeling met de moxa lamp. Als je dit soort klachten hebt, is het een goed idee om een moxa lamp te kopen voor thuis.

Moxa lamp kopen, waar moet je op letten?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een moxa lamp, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste moxa lamp te kopen:

1. Kijk naar de grootte en de vorm van de lamp

Moxa lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Je moet er rekening mee houden waar je de lamp wilt gebruiken en hoeveel ruimte je hebt voordat je beslist welke maat en vorm het beste bij je past.

2. Controleer de kwaliteit van de lamp

Niet alle moxa-lampen zijn gelijk gemaakt. Je moet ervoor zorgen dat de lamp van goede kwaliteit is en voldoet aan de veiligheidsnormen. Controleer de materialen waarvan de lamp is gemaakt en zoek naar beoordelingen van andere klanten om er zeker van te zijn dat je een lamp van hoge kwaliteit koopt.

3. Kies een betrouwbare leverancier

Het is belangrijk om een betrouwbare leverancier te kiezen wanneer je een moxa-lamp koopt. Zoek naar een leverancier met goede recensies en die bekend staat om het leveren van hoogwaardige producten. Controleer ook de garantievoorwaarden en het retourbeleid voordat je je aankoop doet.

Als je al eens een moxa behandeling hebt gehad bij een acupuncturist of shiatsu-therapeut, kan het verstandig zijn je aankoop te overleggen.

Contra indicaties moxa lamp

Moxa lamp niet gebruiken bij hoge koorts, zware griep en hoge bloeddruk, omdat de lamp in deze gevallen het menselijk lichaam teveel verwarmd. Ook niet gebruiken bij zwangerschap of het vermoeden van zwangerschap. Implantaten en pacemakers (metaal of kuststof) worden niet opgewarmd door de moxa lamp, maar toch is het raadzom om in deze gevallen eerst uw behandelend arts of specialist te raadplegen. Andere contra indicaties waarbij de moxa lamp niet kan worden gebruikt zijn: open wonden, totale uitputting, oogaandoening, acute ontstekingen, ernstige arteriosclerose patiënten, pulmonaire tuberculose, besmettelijke huidaandoeningen, kanker (tijdens chemokuur), trombose of bloedstollingsziekte, diagnose hartfalen of nierfalen, kort na een orgaantransplantatie.

Waar koop je een moxa lamp?

Moxa lampen zijn verkrijgbaar bij verschillende webshops, waaronder Bol.com. Bol.com verkoopt de LIROMA TDP Infraroodlamp met Mineraalschijf. Deze lamp voldoet aan de veiligheidsnormen, is fijn in gebruik en heeft veel positieve reviews. Ik hoop deze lamp binnenkort zelf aan te schaffen voor mijn chronische pijn en fibromyalgie.

Moxa lamp bestellen

Lees ook:

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

1 comment

Moxa lamp ervaring: verlichting, ontspanning en genezing 6 mei 2023 - 10:18

[…] Moxa lamp kopen voor heling en genezing […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.