Moxa lamp ervaring: verlichting, ontspanning en genezing

by Charelle
moxa lamp ervaring

In de wereld van de alternatieve geneeskunde zijn er talloze behandelingen en therapieën die je kunnen helpen om je welzijn te bevorderen. Een van deze behandelingen is het gebruik van een moxa lamp, een traditioneel Chinees hulpmiddel dat bekend staat om zijn ontspannende en genezende eigenschappen. In dit artikel deel ik mijn moxa lamp ervaring en vertel ik meer over hoe zo’n moxa lamp, ook wel tdp lamp, bijdraagt aan je proces van heling.

Wat is een Moxa Lamp?

Een moxa lamp is een apparaat dat is ontworpen om moxibustie-therapie toe te passen. Moxibustie is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het kruid bijvoet (Artemisia vulgaris) wordt verbrand in de buurt van bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam. De warmte die vrijkomt tijdens dit proces wordt gebruikt om de energie in het lichaam in balans te brengen en de doorstroming van de levensenergie, ook wel bekend als qi, te verbeteren. Een moxa lamp bootst dit proces na, zonder dat je de kunde van de traditionele moxa therapie hoeft te beheersen.

Mijn moxa lamp ervaring

Acupunctuur is een therapie waar ik heel veel aan heb als ondersteuning bij mijn chronische pijn en fibromyalgie. Tijdens de acupunctuurbehandelingen die ik krijg, wordt er vaak gebruik gemaakt van de moxa lamp. Ik was hier meteen nieuwsgierig naar en zocht er meer over op, waarna ik een moxa lamp voor thuis bestelde.

De moxa lamp zelf is een elegant vormgegeven apparaat met een stevige basis en een verstelbare arm. In de lamp bevindt zich een mineralenschrijf die door de warmte wordt geactiveerd. Dat creëert een bijzondere, helende warmtestraling voor het lijf.

Wanneer ik de moxa lamp gebruik, voel ik een aangename warmte die geleidelijk doordringt tot in de diepere weefsels van het lichaam. Het is een zeer ontspannende ervaring, vergelijkbaar met een warme massage. je kunt zelf de intensiteit van de lamp instellen, zodat het niet oncomfortabel warm wordt.

Effecten en voordelen moxa lamp

Na een sessie met de moxa lamp merk ik verschillende positieve effecten op. Allereerst voel ik een diepe ontspanning, alsof alle spanningen uit mijn lichaam zijn verdwenen. De warmte van de moxa lamp heeft een kalmerend effect op mijn spieren en helpt om stress en spanning te verminderen.

Daarnaast voel ik écht een verbeterde energiestroom door mijn lichaam wat een gevoel van stevigheid en evenwicht creëert. Volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde kan het gebruik van een moxa lamp helpen om geblokkeerde energiekanalen vrij te maken en de qi-stroom te verbeteren. Dit draagt bij aan een betere algehele gezondheid.

Verschil moxa lamp en TDP lamp

Een moxa lamp en een TDP lamp is hetzelfde, een infraroodlamp is wel iets anders. Een infraroodlamp maakt puur gebruik van infrarood en niet van de speciale mineralenschijf die een moxa lamp heeft en het moxibustieproces nabootst. De ervaring is dan ook heel anders en ik zou altijd aanraden om een moxa lamp te kopen.

Moxa lamp kopen

Ik vind het gebruik van een moxa lamp een echte aanrader als je kampt met spanning en stijfheid in je lichaam. Zelf heb ik de LIROMA TDP Infraroodlamp van Bol.com. Ik vind dit echt een superfijne lamp van kwaliteit.

Meer lezen over moxa lampen

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.